Sokan bíztak a nyár eleje óta abban, hogy rövid időn belül sikerülhet megoldani a Velencei-tó vízpótlását, azonban most Tessely Zoltán kormánybiztos lehűtötte a reményeket. A politikus szerint nagyon nagy szükség lenne a vízre, azonban a pótlással kapcsolatos tervet jelenleg nem tudja támogatni a kormány.

A haveroknak milliárdokat osztogató Orbán-kormánynak nincs 40 milliárdja a Velencei-tó megmentésére

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A normális szinthez képest 80 centiméter hiányzik idén a Velencei-tó vízszintjéből, ez azonban nem egyedi, 1993-ban és 2005-ben is hasonló volt a helyzet – mondta el Tessely Zoltán, a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Fehérvár TV riportjában, akit a portfolio.hu idézett.

A víz pótlására készítettek egy előterjesztést a kormánynak, mindenki abban bízott, hogy ezt akár rövidesen elfogadhatják, és megindulhat a tó feltöltése. Ezt a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs támogatta, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a kormány elé terjesztette, viszont

a szükséges pénzeszköz olyan nagy mértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormány ezt nem szándékozik biztosítani

- emelte ki Tessely.

A miniszteri biztos elárulta azt is, hogy a terv megvalósításához 40 milliárd forintra lenne szükség, a kormány azonban a forrásokat elsődlegesen a gazdaság újraindítására szeretné fordítani, ezért halasztják a beruházást, de az előterjesztést nem utasították el. Így jelenleg nem megoldott a vízpótlás.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
de van...
196 milliárd stadionra, vagy épp 540 milliárd komcsi egyetemre
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
134.bátor
@ómió: Minek? Hogy azt is ellopjátok???
Mi van nagy magyar? Velencei tó már smafu? Az Erdèlyi óvodák,templomok rendben vannak? Nagy magyar ..
Gyurka80
Megyó idejében a Balatonban alig volt víz, azt mondták majd a természet helyrehozza! Helyrehozta.Most miért nem ezt mondják?
FL4K
És ilyenkor hol a f@szban van Áder "bajszosszar" János, a nagy világklíma-élharcos, aki majd becsokizik úúúúúúgy aggódik a föld sorsáért?
Több előadása is volt - külföldön is -, amiben szétaggdóta magát a föld vízkészletéért.
Most meg kussol az orbánista geci!

Az összes jelenlegi fideszes kormányközeli a puszta létében undoritó sehonnai bitang patkány!
Nem-e?
Csak nézd meg, ahogy menekülnek majd a süllyedő hajóról. Akkor neked is a "patkány" szó lesz az első, ami eszedbe jut róluk!
tudode
Zsibvásárrt csoműét au prsuűgból az, aki nem GDP arányosan osztája el a rábízott közLÓvét, hanem buksi simogatásért haveroknak, többek között olyan barátoknak, is akiknek ilyen barátja van nincs szüksége ellenségre, akinél a nép körében magányosabb ember nincs, a nép körében:
.
www.facebook.com/watch/?v=909820689108471
.
Ezért érdemes hadicselezni!!!
ómió
@134.bátor: Ti úgy szoktátok? Ellopni? Aha! Akkor, értem, hogy másokról is azt feltételezed! Amúgy, olyanról, hogy költségvetés, még nem hallottál? Az az egész nálatok csak "lopópénz" volt meg államadósságnövelő "alap"? Ha így áll, nem "hibáztatlak"!
Macskaszem
Az a baj a tóval, hogy nem kell bele beton.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.