Eddig soha nem látott mértékű támadás érte Magyarországot csupán azért, mert számunkra a gyermekek és a családok védelme az első és ennek fényében nem vagyunk hajlandóak beengedni iskoláinkba és óvodáinkba az LMBTQ-lobbit.

Varga Judit keményet üzent Brüsszelnek: "Visszavágunk!"
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A nemtelen vádakra és az Európai Bizottság legújabb jogállamisági jelentésére a magyar kormány frissen kiadott határozatban válaszolt – írta az igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Varga Judit közölte:

"sok vitánk volt korábban is a brüsszeli intézményekkel, azokat azonban hivatalos utakon lezártuk, a kérdésekre korrekten válaszoltunk, eloszlattuk az aggodalmakat és mindig betartottuk az alapító szerződésekben foglaltakat. Eltaláltunk egy érzékeny brüsszeli ideget, mert a gyermekek védelmét fontosabbnak tartjuk az LMBTQ-lobbinál. Ezért most mindent bevetnek, elővették a régi vitákat, mindent a nyakunkba akarnak varrni".

Mint írta, a jelentés forrásai ezúttal is egyoldalúak és politikailag elfogultak, kettős mércét tükröznek Magyarországgal szemben, emiatt ténymegállapításai pontatlanok.

A tényeket sorolva közölte: "Azt várják el Magyarország független alkotmányos szerveitől, hogy egyes konkrét ügyekben a Bizottság által kívánatosnak tartott döntéseket hozzanak mind a tényekre, mind pedig a szabályozásra tekintet nélkül. Ez az Európai Bizottság részéről hatalommal való visszaélést jelent. A magyar igazságszolgáltatás függetlenségét, szervezetét és igazgatását nemzetközi fórumok vizsgálták. Ezek alapján megállapítható, hogy a magyar alkotmányos keretek összhangban állnak az európai normákkal és számos uniós tagállam szabályozásához képest szélesebb körű intézményi garanciákat biztosítanak".

"Elutasítjuk a megalapozatlan és politikailag motivált aggodalmakat a magyarországi korrupcióellenes fellépéssel kapcsolatban, mert Magyarországon európai összehasonlításban is kiemelkedő, részletes antikorrupciós stratégia, hatékony bejelentővédelmi rendszer és szigorú büntetőjogi szabályok érvényesülnek"

- hangsúlyozta.

Mint írta, a bizottság értékelésével ellentétben Magyarországon valódi pluralizmus érvényesül a médiában: a baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiakörnyezettel ellentétben a magyar viszonyok kiegyensúlyozottabbak, mivel minden politikai nézet és irányzat eljuthat a nyilvánossághoz.

A megalapozatlan aggodalmakkal szemben Magyarországon a civil társadalom sokszínűségét a mintegy hatvanezer, szabadon létrehozott és működő civil szervezet bizonyítja – emelte ki.

Az Európai Bizottság 2021. évi jogállamisági jelentése tehát megint csak a politikai nyomásgyakorlás eszköze, amely nem ad objektív és megalapozott képet a jogállamisági helyzetről sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamaiban, így ez a jelentés nem képezheti alapját további uniós mechanizmusoknak vagy eljárásoknak – közölte az igazságügyi miniszter.

"Elítéljük a Bizottság beavatkozási kísérleteit Magyarország független alkotmányos szerveinek tevékenységébe, és – az Európai Unióban Magyarország képviselőjeként – minden érintett szerv nevében visszautasítjuk az Európai Bizottság nyomásgyakorlását egyes konkrét ügyek elbírálását illetően"

- hangsúlyozta.

Közölte azt is, hogy a következőkben levél formájában, több nyelven fogja ismertetni az európai intézményekkel és tagállamokkal "a magyar kormány álláspontját a hazánkat ért politikai támadással kapcsolatban".

Győzzön a józan ész! – zárta magyar és angol nyelvű bejegyzését Varga Judit.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
Elmehetesz te a p...ba a hazugságaiddal, a "támadásaiddal" és a sok hülye buta híveddel együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Egy már elfogadott, és hatályba lépett törvényről népszavazást kiírni, azt hiszem hungarikum! Értelme, mint tavalyi naptáron a légypiszok.
Toller Béla
Mindannyian azt várjuk, hogy győzzön a józan ész, kapjatok három szavazatot és tűnjetek el valamelyik várbörtön mélyén !
ómió
@gina: Látom, ribike, már megint a trippeled gyötör téged. Gyógyíttasd!
terlasz
Vadmacska asszonyság kikaparja Brüsszel szemét!
csak úgy....
szegény brüsszel ,már tele lehet az üzenö füzete és a töke a markotányos juliskával..
kereső
Ja. Egy kormányhatározattal. Amely igazolja, hogy a kormány a jogállamiság és a demokrácia talaján áll.
Hogy lehetséges az, hogy már egy Magyar Közlönyben kihirdetett kormány határozat is hemzseg a hazugságoktól.
Ezen az alapon születhetne olyan kormányhatározat is, hogy a fű kék, a fehér az fekete. Az sem lenne nagyobb hazugság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.