Minden idők legnagyobb állami stúdiófejlesztésére készülnek Fóton.

42 milliárd forintból fejlesztik a fóti filmstúdiót – Ez minden idők legnagyobb állami stúdiófejlesztése

Fotó: mafilm.hu

A filmgyártó stúdió kapacitása csaknem ötszörösére bővül. Egy pénteken megjelent határozat szerint a kormány 42 milliárd forintot szán a bővítésre. 

A Nemzeti Filmintézet hétfőn közölte:

a stúdió kapacitása csaknem ötszeresére bővül, négy új filmstúdió épül összesen 10 ezer négyzetméteren, amelyek egyszerre több, nagy produkció igényeit ki tudják majd szolgálni, lesz egy reprezentatív fogadóépület is 40 férőhelyes vetítővel, irodaépülettel, éttermi épületekkel és raktárakkal is bővül a stúdió, és fejlesztik a meglevő infrastruktúrát.

A tervek szerint 2023 végén fejezik be a munkát, aminek az előkészületei másfél éve tartanak. Káel Csaba, az intézet elnöke szerint „a hazai filmipar kapacitásának bővítése versenyelőnyt biztosít a nemzetközi piaci környezetben, és elősegíti az állami támogatással készülő magyar produkciók kiszolgálását is, így a Filmintézet közfeladatú tevékenységének ellátását is új perspektívába helyezi”.

Forrás: 444.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Velencei-tó! 40 milliárd. Na mi a fontosabb ennek a tolvaj bandának? Nem a tó megmentése, hanem a filmstúdió, a semmijen hobbija, a moto-go pálya, meg az egyházak működése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
A pénz és a haszonélvezők személye kijelölve és elosztva.
És mi van ezeknek a stúdiók kapacitásának a lekötésével? Biztosan fog kelleni ennyi? Mert üresen állva csak viszik a pénzt.
kereső
Velencei-tó! 40 milliárd. Na mi a fontosabb ennek a tolvaj bandának? Nem a tó megmentése, hanem a filmstúdió, a semmijen hobbija, a moto-go pálya, meg az egyházak működése.
Qqberci
@namihami: Nem hiszem, hogy hithű Káel pótolni tudná Andy Vajna hozzáértését és kapcsolatrendszerét...
Kapanyél
@kereső: Mi lenne fontosabb, a propaganda!
kereső
@Kapanyél: Arra persze van 100+ milliárd! A qrva életbe!
relatív
Semmire - a legfontosabbakra sem - jut, de az ötletelés mindent visz. Ha van értelmes beruházás, mely azzal kecsegtet, hogy belátható időn belül megtérül, és biztos jövedelmezés várható a későbbiekben, akkor érdemes arra költeni.
A szóban forgó Társaság viszont mind a vezetése-, mind a kilátásai tekintetében ezt kétségessé teszi, így csak pénzszórásnak tűnik a közpénzből való támogatása
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.