Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre – jelentette be a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Koronavírus legyőzve! 3 és fél napon keresztül lesz fesztivál az egész országban augusztus 20-a alkalmából

Fotó: Pixabay

Kovács Zoltán közölte: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen, több száz program lesz.

Az államtitkár elmondta: az augusztus 20-ai központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hangsúlyozta: az ünnepi programok célja az is, hogy megsegítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, az abból élő családokat.

A központi programok látogatói a budapesti szálláshelyeken, éttermekben, attrakcióknál tudják támogatni az ágazatot. A fővárosi szállásfoglalásoknál már most kiugrás tapasztalható az ünnepi hétre – tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Adjon nektek támogatást egy vaskos szőlőkaró. A maffiacsaládok vitték el eddig az összes támogatást, ráadásul nem is önként adtuk. A pofátlanságnak is legyen már határa.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
"Kovács Zoltán közölte: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek"
És ehhez a koronavírus vajon mit szól? Biztos, hogy ennek most van itt az ideje?!
lampa laz
Lassúnak találják a 4. hullám beindulását, így segítenek neki.
justhpeter
@Macskaszem: @ágimami: @vacsi: @lampa laz: Erről szól a kormányhatározat: A kormány és a vírus az egyeztetés során megegyezett abban, hogy a kormány elfogadja, hogy a negyedik hullám csak 23.-án indil, míg a vírus tudomásul vette, hogy a nép előtte 3,5 napos dáridóval ünnepel.
ómió
Nyugi, efftársak! Május 1. "feltámasztása" majd a ti "reszortotok" lesz!
szegfue
Nem tudom, hogy más településeken mi lesz, de nálunk aug. 20-én csak az vehet részt bármilyen rendezvényen, akinek van oltási igazolása. Nyilvánvaló, hogy a virus a tüzijáték ideje alatt "fekszik, nyugszik, alszik", vagyis nem fertőz a fővárosban!:))) Egyébként a tüzijátékra elköltött pénznek jobb helye lett volna a "gazdaság ujraindinásánál", vagyis a kisvállalkozóknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.