Facebook-oldalán jelentette be hétfőn L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő, többszörös kulturális államtitkár, hogy Kásler miniszter 5 évre kinevezte őt a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójává. Azt írta, Istené a dicsőség (“Soli Deo gloria”), de azért Lezsák Sándor vagy Gulyás Gergely mellett megköszönte a kormányfő támogatását is:

(Forrás: b1.hvgblog.hu, RonaGyuri által)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ártunk és qurmányunk újabb esete a szövegértelmezéssel

L. Simon László, korábbi kulturális államtitkár befejezettnek tekinti aktív pártpolitikusi munkáját

Már maga a tény sem semmi – bár egyre nagyobb mértékben megszokott – aktív politikusokat neveznek ki össznemzeti intézmények élére. Azonban a derék L. Simon ( József Attila-díjas magyar író, költő, balettszerző, szerkesztő, vállalkozó, politikus) ebben is nagyot alkotott. Azt most hagyjuk, hogy miért pont a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának nevezték ki. Ennél sokkalta érdekesebb és jellemzőbb dolgok is vannak:
Egyfelől; Személyesen – a derék minisztere társaságában – vitte el a selyemzsinórt a regnáló múzeum-vezetőnek!
Másfelől; bejelentette, hogy nincs itt semmi suskus, ő befejezettnek tekinti a politikai, pontosabban pártpolitikai munkáját. Ami lássuk be a múlt ismeretében (na és persze a többi hasonló függetlenedésekében is) is igen mókásan hangzik. Azonban a mi derék vállalkozónk legott előállt az ars politica –jával. Pontosabban már a „PÁLYÁZAT A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM főigazgatói álláshelyére” dolgozatában nyilvánvalóvá tette, hogy: a célja „az intézmény gleischachtolása, a jobboldali-nacionalista ideológia szolgálatába állítása”, természetesen a „Soli Deo gloria” mentén.
Nem igazán hagyott kétséget az általa tervezett jövő kapcsán: (hogy csak a legdurvábbakat említsem):
„a nemzetállamokra épülő keresztény Európa jövőjéért folyó, napról-napra látványosabb kultúrharc ”,
„ szem előtt tartva a kormány emlékezetpolitikai célkitűzéseit”,
„igazodva nemzeti kormányunk külpolitikai céljaihoz,”,
„narratívát alakító szándékkal kell hozzányúlni”,
„a kormányzat kultúrstratégiai céljai érdekében.”,
„ügyeket szállítunk a kormányzati emlékezetpolitikának, illetve, hogy a kormányzat számára is fontos kérdéseket szellemileg előkészítjük, megalapozzuk.”,
etc.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.