Az ellenzéki előválasztás okán közzétette vagyonnyilatkozatát Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje – szúrta ki a blikk.hu.

Dobrev Klára közzétette vagyonnyilatkozatát – Tényleg ő az egyik leggazdagabb magyar politikus?
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dobrev vagyonbevallása azért is érdemelhet különös figyelmet, mert a hivatalos adatok szerint ő az egyik leggazdagabb magyar politikus mintegy 200 milliós megtakarításával. Az nem nyilvános, hogy milyen vagyontárgyak vannak a képviselők és kormánytagok házastársai – jelen esetben Gyurcsány Ferenc – vagy gyerekei nevén, ezt ugyanis nem kötelező közzétenni. 

Bevallása szerint Dobrev Klárának két ingatlana is van: ő az egyedüli tulajdonosa az Apró-villaként elhíresült rózsadombi 400 négyzetméteres háznak, ahol Gyurcsánnyal együtt élnek, és közösen tulajdonolják a kötcsei, 267 négyzetméteres nyaralót. Egy autót is feltüntetett, eszerint egy hibrid Toyota RAV4-et lízingel – írja a blikk.hu.

A DK-s kormányfőjelöltnek 199 millió 882 ezer forintja van az értékpapírszámláján, ezzel a parlamenti képviselőknél is az élbolyban lenne, mivel csak öt honatyának nála több spórolt pénze. Egyikük pont a férje, Gyurcsány Ferenc, aki listavezetőként 1 milliárd 51 millió forinttal rendelkezik, rajta kívül Rogán Antal (822 milló forint) , a Miniszterelnöki Kabinetet vezető miniszter, Seszták Miklós volt gazdasági miniszter (514 millió forint), Tóth Csaba MSZP-s (239 millió forint) és Bajkai István fideszes képviselő (219 millió forint) tüntetett fel több megtakarítást Dobrevnél.

EP-képviselőként 8990 eurós fizetést és 4576 eurós költségtérítést kap, ami összesen közel 4,8 millió forintnak felel meg. Ebből nem okozhat gondot az 59 millió forintos jelzáloghitel törlesztése sem, amit a férjével közösen vettek fel a kötcsei házukra.

Bár az korábban már a cégadatokból kiderült, de a vagyonnyilatkozata megerősíti, hogy Dobrev az egyedüli tulajdonosa a családi cégnek, az Altus Zrt-nek. A cégnek nem ment jól az elmúlt években, tavaly 9,2 millió forintos, tavalyelőtt pedig 12,7 millió forintos veszteséget könyvelt el.

Forrás: blikk.hu
Fotó: MTI/Mohai Balázs

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Van abban a "privatizálttól" kezdve a zsidótól zabráltig minden!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@sgl: Akkor miről is szól a választás? Hogy majd ki esik bele a mézesbödönbe! Ezért nem akarok változtatni!
Néro
@Horizont: Disznók elé gyöngyöt szórni minek ?
ómió
Van abban a "privatizálttól" kezdve a zsidótól zabráltig minden!
evacica
@sgl: És amiről nem tudunk! Ezek mindent ellopnak amihez hozzáférnek! ja és a különbség még az is, hogy Dobrevnek még esze és intelligenciája is van ellentétben a NER lovagokkal!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.