Hová juttathat egy országot a rettegés? Ide: senki sem hajlandó megszólalni Takaró Mihály, az Orbán-kormány kedvenc- és rengeteg bizalommal kitüntetett oktatás ideológusának elzavarásáról a nagy múltú Fasori Evangélikus Gimnázium tanári karából.

(Forrás: varosikurir.hu, Városi Kurír által)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
Kis kerülővel ide:

bit.ly/2VjcFEQ

Az a Horváth Tamás lett a magát kereszténynek mondó portál új főszerkesztője, aki az 1945-ös kitörés napjáról egy Hitlert és Szálasit dicsőítő német hadiparanccsal emlékezett meg

Horváth az erről megemlékező cikkében osztotta a magyar szélsőjobboldal narratíváját, miszerint az általános történészi vélekedéssel szemben Európát és Magyarországot védelmező, heroikus küzdelem volt a kitörés, holott a résztvevők valójában maximum Adolf Hitler Európáját és a nyilaskeresztesek Magyarországát védelmezték, függetlenül attól, hogy a felszabadításból hamar szovjet megszállás, majd kommunista diktatúra lett. A cikkben Horváth közölte a birodalmi Dél Hadseregcsoport főparancsnokának, Otto Wöhlernek a „lelkesítő üzenetét” is, ami Hitlert és Szálasit élteti.

A cikk elég nagy vihart kavart, „Tartsuk távol a fekáliát!” címmel írt róla Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség (EMIH) vezető rabbija.
vacsi
"az Ő kezdeményezésére került az új Nemzeti Alaptantervbe többek között Herczeg Ferenc, Tormay Cécile, Szabó Dezső és Nyirő József."
Takaró Mihályhoz nem tudok hozzászólni, de gyerekkorom kedvenc regényei között a Herceg Ferenc sorozat és Nyírő József könyvei is szerepeltek. Én semmi szörnyűt nem láttam bennük.
Nessy
@vacsi: Én is olvastam őket, van a könyvespolcomon is. De ez a mai fiataloknak diákkorban kötelező olvasmányként hosszú, távol áll tőlük. Ha meg akarják szerettetni velük az olvasását, annyi jó mai ifjúsági regény van, ami róluk, nekik szól. Természetesen a magyar klasszikusokat is meg kell ismerniük, de nem ilyen mennyiségben feladni kötelezőként.
vacsi
@Nessy: Ezzel egyetértek. Én így voltam az iskolában a Jókai regényekkel - amiket azóta többször is elolvasta, az egész sorozatot. Csak jó pár évvel később...
Nessy
@vacsi: Ezzel én is így voltam! Viszont mostanság élvezem a mai ifjúsági regényeket. Harry Pottert is lelkesen olvastam.
nezelodo
Nagy a csend, sokáig nem volt vele gond, jó tanár lehetett, szerette a gyerekeket, miért pont most lett belőle baj?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.