Magyarország most már hivatalosan is lemondhat a Norvég Alap forrásairól – adta hírül a 24.hu.

A kormány úgy tesz, mintha még menthető lenne a támogatás, a Norvég Alap szerint már elveszítettük a 77 milliárdot
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az összesen 77 milliárd forintos támogatás nem csúszik, nem átmenetileg került veszélybe, hanem végérvényesen elveszett – közölte a norvég külügy. A nepszava.hu-val közölték a döntést, miután a lap arról érdeklődött, van-e még esély arra, hogy a Norvég Alap 2014-2021-es forrásait folyósítsák Magyarországnak.

A 24.hu szerint a norvég diplomácia kijelentésének azért van jelentősége, mert a kormány továbbra is azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy a pénz még menthető, a lapnak a Miniszterelnökség még a múlt héten is azt írta, hogy a magyar fél nyitott a további tárgyalásokra és egyedül a norvégokon múlik, hogy lesz-e megállapodás.

A támogatást övező konfliktus még 2014-ben alakult ki, amikor a magyar kormány megtámadta, sorosista szervezetnek bélyegezte a Norvég Alapoból a civilszervezeteknek járó források elosztását koordináló Ökotárs Alapítványt. Később a vita tárgya az lett, hogy ki irányítsa a pénzek elosztását, amikor is a magyar kormány ragaszkodott a totális kontrollhoz.

Végül a magyar kabinet hosszú tárgyalások után tavaly december 21-én állapodott meg arról, hogy elindítja a program harmadik ciklusát. A norvégok viszont ekkor kitételt fűztek a megállapodáshoz: a civil szervezeteknek nyújtott támogatásokról egy független alapkezelőnek kellett volna döntenie, az erről szóló megegyezés pedig alapfeltétele annak, hogy kifizessék a pénzeket. Ezután a kormánynak hét hónapja volt arra, hogy döntsön a lebonyolításban részt vevő civilszervezetről, ez azonban nem történt meg, így elestünk a 77 milliárdos támogatástól. 

Forrás: 24.hu, nepszava.hu
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem értik illiberália nyelvét ezek a pénzüket tukmálók! Mondták volna azt, hogy a nemstróman Lölö számlájára utalják, és nem kell elszámolni a sorsával, rögtön igent mondott volna a mi vezérünk!
Hiába nem érnek utol bennünket Európa országútján ebben a versenyben sem, akkora előnnyel száguldunk a teljes siker felé, már előznünk sem kell a kanyarokban, nincs előttünk senki, csak a stopperrel állunk versenyben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
@Qqberci: Mi buktuk nem ez a tetű.
justhpeter
Nem hallom lázadni Shikarit !!! Mivel lehet ezt megmagyarázni a birkáknak ? Az ökörkör vezetősége annyuit sem tanult meg, hogy ajándék lónak ne nézze a fogát. Úgy látszik ma Varga Judit bealudt.
Néro
A saját fizetésetekről mondjatok le rohadt trógerek. Az a tiétek. Alja szemét hazug tolvaj banda ez. A valódi moslékkoalició Fityma-Köpnömkő Qurmánya. Egyébként miért nem a háziállatvadász Tömjénzsótika vadászati xaráról mondtatok le ?
sgl
" A kormány úgy tesz, mintha még menthető lenne a támogatás, "

A kormány úgy tesz, mintha kormányozna.
A kormány úgy tesz, mintha esküjükhez híven az ország és anép érdekében dolgozik.
A kormány úgy tesz, mintha mindent megtenne a járvány megfékezéséért.
A kormány úgy tesz, mintha üldözné a bűnt, miközben ők a legnagyobb bűnösök.
A kormány úgy tesz, mintha ...

folytassam?
Shikari
Független= nemzetellenes, senkik által nem ellenőrzött, idegen érdekeket szolgáló

Vigyék a pénzüket máshova a felforgatást és a nemzetellenességet propagálni!
nezelodo
Nem értik illiberália nyelvét ezek a pénzüket tukmálók! Mondták volna azt, hogy a nemstróman Lölö számlájára utalják, és nem kell elszámolni a sorsával, rögtön igent mondott volna a mi vezérünk!
Hiába nem érnek utol bennünket Európa országútján ebben a versenyben sem, akkora előnnyel száguldunk a teljes siker felé, már előznünk sem kell a kanyarokban, nincs előttünk senki, csak a stopperrel állunk versenyben.
kereső
Köszönjük, és örök hálánk "miniszterelnök úr! Te hazug tolvaj!
kereső
@nezelodo: meg a szakadékkal, ott előttünk.
tudode
Référne már az országra, hogy legyen a norvégokhoz hasonlóan tisztességes kormányFŐJE az országnak, ehelyett a szektává zsugorodott bagázs helyett, mivel ez a NORVÉG ALAP valójában a 2014-2021-re szóló "adomány", lett volna, ha a piros pacsis pasi nem megy el a falig a civilekkel szemben, amelyet a norvég kormány megfelelő feltételek teljesítése mellett 2014-ben is a civilek rendelkezésére bocsájtani, ismerve a világszerte ismert kaparjkurta felcsúti hadvezér szokásrendjét.
.
Ennek a norvégalapnak az utalása akkor hiusúlt meg, amikor elkedett a civilekkel 2014-ben ocsmánykodni:
.
2014.09.08.
.
--- Egész napos razzia után elvitték a rendőrök az Ökotárs igazgatóját
vs.hu/kozelet/osszes/egesz-napos-razzia-utan-elvittek-a-rendorok-az-okotars-igazgatojat-0908#!s1

---Orbán: Ha az EU nem ad pénzt, majd kérünk Kínától
444.hu/2018/01/10/orban-ha-az-eu-nem-ad-penzt-majd-kerunk-kinatol

----- Közel 42 milliárd forintot ad a kormány a fóti filmstódió bővítésére
hvg.hu/kultura/20210803_Foti_filmstudio_bovites_NFI
.
----Egyelőre nem fogadta el az EU a magyar helyreállítási tervet
www.portfolio.hu/gazdasag/20210712/egyelore-nem-fogadta-el-az-eu-a-magyar-helyreallitasi-tervet-492226
.
----- Huszonötéves csúcs ugrott Magyarország államadóssága a járvány miatt
www.portfolio.hu/gazdasag/20210118/huszonot-eves-csucsra-ugrott-magyarorszag-allamadossaga-a-jarvany-miatt-465620
.
---Katona: 82%-os deficitteljesítés várható május végéig (2.)
www.portfolio.hu/gazdasag/20100414/katona-82-os-deficitteljesites-varhato-majus-vegeig-2-131564?amp
-----------------------------
.
Ne most kellene lőkapni a fideSS 5-ös tagkönyv tulajdonosának alpári stílusát!
.
De legyünk különbek önálók, akik haszonlesőként a varangybéka alfele alatt sünDÖRÖGNEK amerre járnak, kelnek!!!
.
Huuuuuuuuuuuuuuu!
verőce21
Ha Népszava írja, akkor nagyon hiteles lehet az információ.
Inkább arról van szó, hogy a kormány megvárja, masnira kötött bokrétával adja át az Alap a támogatást...
Klubtag
Ahogy figyelem - akárhányszor megnyilvánul Orbán vagy Varga J. - egyre zavarosabb kijelentéseket tesznek és egyre nagyobb funkcionális analfabetizmusról tesznek tanú-bizonyságot. Hol tanácstalanul kérdezgetik, hogy mit is jelent a jogállamiság, hol meg a pluralizmus valós tartalmával és megjelenési formáival nincsenek tisztában. Ebből az következik, hogy vagy ilyen silányak a jogi ismereteik, vagy úgy hazudnak, mint a vízfolyás, de leginkább mindkettő.
Attól a szellemi környezetszennyezésük nem lesz megbocsáthatóbb, hogy ezekkel még a Magyar Közlönyt is lealacsonyítják. .
ómió
Importáljanak rajta vikingék maguknak jó sok migráncsot! Tőlünk is azt várnák!
Giovanni Alba
Péntek reggel közleményt adott ki a norvég külügyminiszter, Ine Eriksen Søreide a magyar kormánnyal folytatott, végül eredménytelenül végződő tárgyalásokról.
Ennek előzménye, hogy csütörtökön a 24.hu kérdésére árulta el a kormányinfón Gulyás Gergely, hogy hét hónap alatt sem sikerült megállapodnia a kormánynak a donorokkal arról, hogy ki lesz a Norvég Alap és az EGT Alap civil pályázatainak lebonyolítója. Amint azt szerdai cikkünkben megírtuk, a napokban járt le a határidő arra, hogy a kormány és az említett két alap donorjai megegyezzenek a 77 milliárd forintnyi támogatás civil részének lebonyolítójáról. Ez azonban, mint a miniszter szavaiból kiderült, nem sikerült, ami azt jelenti, hogy nem lehet elindítani az évek óta húzódó támogatási programot. Tehát azt a – nagyobb – részt sem, aminek forrásai társadalmi felzárkóztatásra, egészségügyi, oktatási, közlekedési és helyi fejlesztésekre, illetve a romák integrációjára lett volna fordíthatók, és amit döntően minisztériumok kezeltek volna.
Ezek a tények, idézet innen: 24.hu/kulfold/2021/07/23/norveg-kulugyminiszter-civil-alap-targyalas7-milliardos-tamogatas/#
A linkben 7, a cikk címében viszont a helyes 77 milliárd szerepel. Mielőtt még valaki belekötne.
Még egy kis érdekesség: autonomia.hu/hu/hogyan-mukodik-a-norveg-civil-tamogatasi-alap/
csak úgy....
@Shikari: 09:03..hogy bírsz élni ekkora seggel a nyakadon?
gina
@ómió: Te elmebeteg bocskoros, nem értelmezed a cikket? igaz null IQ val nem is lehet, menj vissza az skolába buta proli
csak úgy....
@verőce21: te csak a kormánymédia hazúgságaiban hiszel? :) masni,haharosan a kormány micsodájára kerül..
Clavigo
@ómió: Tőled esetleg csak szobatisztaságot várnának el,,,,, Sikerülni fog vajon ?
Béla333
Ha jól emlékszem cca 4 milliárd a 77-ből ami a civil alapokhoz került volna, a többi a kormányé lett volna.
Nem bírta elviselni ez a mocskos szemét banda, hogy az a 4 milliárd nem az ő ragadós mancsuk közé kerüljön, ezért inkább lemondtak az egészről.
Döbbenetes!
ómió
@gina: Látom, a trippeles fájdalmaid még mindig nem enyhültek, vagina efftársnő! Gyógyíttasd már, talán nyomokban marad még valami az agyadból! Vagy az már reménytelen?
Shikari
Nagyon elégedett vagyok, ahogy az égetni valóak vinnyogva nyüszítenek, mert útját állták a társadalom szétverésére irányuló idegen projektnek!
Nagyon jól teszi a kormány, ha ezeket a civilnek álcázott felforgatókat és nemzetelleneseket megfékezi és elvágja őket a Soros féle támogatási rendszertől!
ómió
@Clavigo: Látom, te mások szobatisztaságát - "jó bolsi" módjára - úgy próbálnád hitelteleníteni, hogy magadról a bolsi szart másokra kennéd! Szokott sikerülni?
csak úgy....
@Shikari: egy elmebeteg elégedettsége,-csak így tovább tibim a viktori uton. :)
Shikari
Móresre kell tanítani ezt a civilnek hazudott feforgató, hungarofób és idegen érdekeket kiszolgáló degenerált majmokat!
Nagyon jó úton haladunk, ha ezek nyálazva vinnyognak! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
@Shikari: nagyon jó úton az éhendöglés felé,-persze egy gyogyós ezt miböl venné észre?
NKF
El is hinném ha nem "népszara"és a 24.hu írná!De mivel Fletót szopják rendületlenül így nem tudok hinni egyiknek sem!
Csizmás Kond
...ismét sok a zokos...de a sok okos közül vajon hányan tudják mi is az a norvég alap és hogy adják milyen feltételekkel és miért ?...mert attól hogy a neve norvég alap még ugyanúgy a zuniómszabja meg, hogy kinek, mikor mennyit és mennyiért.
csak úgy....
@Csizmás Kond: lökjed a tudásod te fölvilágosult cirmos, te már az ingyen pénztü is rühes leszel?
Giovanni Alba
A elégszer megismétlem, talán elolvassák a kényszeresen értetlenkedők is egyszer, majd, valamikor, de fő az optimizmus.
autonomia.hu/hu/hogyan-mukodik-a-norveg-civil-tamogatasi-alap/
Cucika
Sajnálom ogy Orbán mindent elvesz a civilektől pedig mennyi értelmes dologra fel tudták használni. Mindenki pénze kell neki. Szerintem hamarosan az onkéntes nyugdíjakat is államosítani fogja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.