Titkos megfigyelésnek vethetnek alá mások mellett könyvtárosokat és pedagógusokat is, miután egy januári törvénymódosítás a teljes közszférára kiterjesztette a korrupció megelőzését szolgáló megbízhatósági vizsgálat lehetőségét.

Kezd kiépülni a totális megfigyelés állama? Mostantól könyvtárosokra, tanárokra is rádolgozhat a titkosszolgálat

Fotó: pixabay.com

Ez túlzott, indokolatlan és jogilag nem igazolható beavatkozást jelent olyan emberek magánéletébe is, akik munkájuk során nem találkoznak ügyfelekkel, vagy nincs is olyan döntési jogkörük, amellyel valakit jogosulatlanul előnyben részesíthetnének – írja a 444.hu blogja, az ataszjelenti.

A megbízhatósági vizsgálat, különösen a titkos megfigyelés rendkívül súlyos beavatkozás az érintett személy magánszférájába, ami csak akkor igazolható, ha valaki olyan munkakörben dolgozik,

ahol felmerül a korrumpálódás veszélye.

A törvény viszont – átgondolatlanul és differenciálatlanul – mindenkire kiterjeszti a vizsgálat lehetőségét, aki a kormány vagy minisztérium által irányított szerveknél dolgozik.

A hozzánk fordulók közül három ügyfelünk képviseletében az Alkotmánybírósághoz fordultunk, hogy a testület semmisítse meg a megbízhatósági vizsgálat lehetőségét túl széles körben lehetővé tevő jogi szabályozást

- írja a TASZ.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: pixabay.com

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
És a csútkány "C" tipusú átvilágítása mikor lesz meg?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Shikari:" Tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ minden nemzetével.

Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.

Valljuk, hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki.

Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.

Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.

Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.

Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése.

Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi."

Erről beszélek!
kereső
@Shikari: Ezek a "lózungok" a Nemzeti Hitvallásból való idézetek.
Nem, nincs is több kérdésem.
Yoda69
Ugyanazt a rendszert epiti orban amit kina is. Ott mar 500 millio kamera van az orszagban telepitve, es akkor meg nem is beszeltunk a titkos megfigyelo rendszerekrol. Minden egyes ember regisztralva es megfigyelve van. Van egy bizonyos kod reszeruk, ami alapjan pontozzak az embereket. peldaul ha valaki atmegy a piroson, vagy kop az utcan levonnak 10 pontot. Ha atsegit az uton egy vilagtalant, vagy atadja a helyet a metron egy idosnek, kap +10 pontot. Es igy tovabb. Ha lemegy a pontja egy bizonyos szint utan, akkor megvonjak tola a szabad utazas lehetoseget. Nem repulhet, nem ulhet vonatra, de meg a metrora se szallhat fel.
It's good to be bad
Csak nem a Szájer írásából idéztél? Akkor nincs is több kérdésem:))
kereső
@Shikari: " Esetleg a Talpra magyarból is idézhettél volna! Egyik sem törvény! "- valami nagyon félre csúszhatott a fejtágitón, vagy éppen hiányoztál. Amiből idéztem- az az Alaptörvény bevezetője, a fideSS alaptörvénye csak ezzel együtt érvényes!
Akkor most mi van?Nem ismered el az Alaptörvényt?
kereső
@Shikari: Mi van? Hiszen a taxative felsorolást- amely kötelezettséget ró elsősorban az államhatalomra!!!, és rajta keresztül az egész országra- valamint megalapozza a 2,3-os , sarkalatos törvényeket, az szerinted smafu? Ejnye-bejnye. Mondom én, hogy hiányoztál a fejtágitóról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.