A magyar rendőrség hivatalosan is szakított a múltjával ezen a téren.

Ezért nincsenek mostanában bujkáló traffipaxok az út mentén
Fotó: MTI/Sóki Tamás

“A rendőrség a közúti közlekedési intézkedések során is a büntetés helyett a prevenciót helyezi előtérbe, tekintettel arra, hogy a fő cél a jogsértések kockázatának lehetséges csökkentése.”

- válaszolták a 444.hu érdeklődésére. 

A téma egyébként úgy került elő, hogy Hadházy Ákos parlamenti képviselő közérdekű adatigényléssel fordult a rendőrséghez, miután olyan információkat kapott, hogy hogy idén nyáron teljesen megszűntek a mobil traffipaxos sebességellenőrzések az országban.

A kérdése konkrétan az volt, hogy június 21. és július 4. között hány gyorshajtást rögzítettek a rendőrség sebességmérő eszközei az országban összesen és ezen nyomán hány büntetést osztottak ki.

A válaszból az derült ki, hogy míg a vizsgált időszakban a fixen telepített eszközök segítségével 10958 büntetést szabtak ki, míg a mobilok használatával egyet sem, miközben a 365 fix traffipaxra amúgy 189 darab mobil készülék jut.

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ez így nem igaz. Az utóbbi időben többször is észrevettem, hogy a 26-on és a 35-ön nem volt olyan nap, hogy ne lettek volna kint a szunyókálók.
ESCOBAR
Mióta? Kedden még volt ... belterületen...
ómió
Leszoknak az útonállásról? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.