A vállalkozó orvosok felmondása miatt tegnap estétől előreláthatólag augusztus 30-án reggelig leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya – derül ki Kunetz Zsombor sürgősségi szakorvos, egészségügyi szakértő Facebook-posztjából.

Felmondtak az orvosok – leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya
Kép:Pixabay

Ebben a bejegyzésben Kunetz egy belsős körlevélre hivatkozik.

Az ESZJTV (Egészségügyi jogállásról szóló törvény) bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült

- áll az idézett belső körlevélben, amelyben a leállást indokolja az orvosigazgató.

A humánerőforrás-krízis miatti állapot előreláthatólag augusztus 30-án reggelig fennáll. A kórház a traumatológiai ügyeletet továbbra is ellátja.

Az SBO-ra szoruló betegek átvételére a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Honvédkórházat, a Pest megyei Flór Ferenc kórházat és a Bajcsy kórházat jelöli ki.

Ennek vége, és bizony ezen az sem segített, hogy maga a törvény gyakorlatilag félig kész formában jelent meg. Sok módosítás még mindig nem készült el

- emlékeztet Kunetz Zsombor.

A szakorvos megjegyzi, az új jogállási törvény rendkívül nehézzé tette a vállalkozó orvosok működését, akik ezelőtt több intézményben is dolgozhattak párhuzamosan.

Forrás: Napi.hu 
Címlapkép: Pixabay

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
Ebből következik, hogy az egészségügyi hót kommunista szakszervezet, törtet a hugyos gyurcsány mellett rendesen! Ott tartanak be ahol tudnak, nem akarnak mást csak minden vonatkozásban gátolni a kormány igen eredményes és irigylésre méltó eredményeit! Van egy-két kórház ahol sikerrel nyüzsög a szakszervezet miként Zalában is, lesz még máshol is, nagy grafttal megy az agitáció! Nos erre kellene a nemzetbiztonsági hivatalnak felfigyelnie, mert ez egy kifejezett akna munka! Aztán az agitációs egyedeket a régi fekete autós módinak megfelelően elvinni! A gyurcsány a huggyos fletó ezt fogja csinálni - hiszen megígérte az ő regnálása alatt szigorúbban fognak fellépni a tűntisek ellen, nem olyan lagymatagul mint Párizsban
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ezeknek is megártott a fizujuk duplázódása? Biztos, Böszme-féle lenyulást vártak!
istván irén
Tegnap még hősök voltak ma meg gazemberek ? ha nem 24 órát dolgoznak már nem emberek?
kereső
@Nessy: Nem olvasta. Nem is érti- de, legalább gyurcsányozhat egy jót. Az meg egy nonszensz, hogy az orvosok "gyurcsány pártiak"- hiszen mindeddig azt sem tudták, hogyan nyaljanak be orbánnak.És, ha volt magyarországon egy kormány amelynek betartottak az orvosok, a tanárok a vasutasok, a köztisztviselők- akkor az a Gyurcsány kormány volt.
csipetke
@Nessy: tegnap 21:54 Ez van,mikor egy kormány tele van dilettánsokkal. Legjobb példa rá müllercecil,és kásler. Ez a duó kártékonyabb,mint a pestis.Akik pedig az idióta törvényt hozták,közelről még nem láttak beteget se.Ebben a törvényben egymással ellentétes dolgok vannak, és van itt néhány agyatlan,akik el se olvassák a cikket,és itt hőbörögnek.
Nessy
@csipetke: A 133 bátor gombnyomogatónak is van pénze a magán ellátásra, nekik teljesen mindegy mi történik az állami intézményekbe! Lényeg, hogy ne essenek ki a virágkosárból Orbánnál. Törvény kodifikálás teljesen ismeretlen a jelenlegi törvényhozásban.Részletes végrehajtási utasítás meg végképp nem létezik .Az számukra részletkérdés, amivel nem kell foglalkozni. Pedig az ördög a részletekben lakozik!
szaboria1
Ez van amikor nem hozzá értőket neveznek ki kórházi vezetésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.