Egy román nő, V. Florica egy éven belül több mint 200 millió forintnyi eurót csalt ki az áldozataitól – írja a telex.hu a rendőrség vasárnapi közlése alapján.

Mesteri terv: három áldozattól 200 milliót csalt ki egy román nő Magyarországon
Fotó: Pexels

Tavaly decemberben a csaló úgy tett, mintha egy olasz üzletembert képviselne és az ő nevében jelentkezett egy eladásra hirdetett, értékes budapesti családi ház tulajdonosáról, angol és olasz telefonszámokat használva. Az ingatlan adásvételében játszott közvetítői szerepéért 200 ezer eurót kért. Ezt a nagyjából 70 millió forintnak megfelelő összeget az eladó magával is vitte egy fővárosi ügyvédhez megbeszélt személyes találkozóra, mert azt kérte tőle a nő, hogy mutassa be, hogy ki tudja fizetni ezt az összeget – írja a telex.hu.

A találkozóra egy borítékban érkezett meg az összeg, amit V. Florica „véletlenül” eltett a saját táskájábaa megbeszélés közben. Majd a nő szinte azonnal úgy tett, mintha vissza is adta volna, miközben azt mondta: fizetni csak az üzlet létrejötte után kell. Nem sokkal később viszont sietősen távozott, ami az ügyvédnek és az ingatlantulajdonosnak gyanús lett. Ezért kibontották a borítékot, és azt látták, hogy a borítékban 200 euró helyett 200 üzbegisztáni szum volt, ami alig ér többet ezer fornitnál.

A lakáshirdető az éppen taxiba szálló nő után rohant, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A 200 ezer euró aztán előrkeült, mégpedig az asszony táskájának rejtett rekeszéből.

Miután a V. Florica lebukott, a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy a román nő korábban is követett el hasonló bűncselekményeket Magyarországon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya három rendbeli üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a 43 éves V. Florica román állampolgárt, aki tagadta a bűncselekmények elkövetését. A nő letartóztatását a bíróság elrendelte.

Forrás: telex.hu
Fotó: Pexels

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Egy percig sem sajnálom azt az embert, akinek volt 50+ milliója!
vacsi
Miért van az, hogy az "áldozatokat" nem tudom sajnálni?
justhpeter
Lehet, hogy " az áldozatok" is NER-közeliek ?
csak úgy....
@justhpeter: akkor ráfázott a romániai vendégszavazó...
Emmersson71
Egy percig sem sajnálom azt az embert, akinek volt 50+ milliója!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.