Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője a Mathias Corvinus Collegium közélet-kulturális fesztiválján tartott előadást.

Az USA nagyszerű ország, de hazudik, aki azt mondja, hogy szabadabb Magyarországnál – mondta Esztergomban Tucker Carlson
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Mathias Corvinus Collegium közélet-kulturális fesztiváljára érkezett Tucker Carlson. Az amerikai közéleti kommentátor hangsúlyozta: az Egyesült Államokban fizikai fenyegetés és cenzúra vár azokra, akik hangosan bírálják a politikai fősodor irányvonalát – írja a hang.hu.

Amerikában a liberalizmus címén valójában az illiberalizmust akarják az emberekre erőltetni – mondta Carlson.

Úgy gondolom, hogy ha fel akarjuk ismerni, hogy mi történik, akkor először is fel kell ismernünk, hogy amit ránk kényszerítenek, az nem liberalizmus, mint ahogy ők állítják. Ez illiberalizmus. Ez a liberalizmus ellentéte. Ez egy totalitárius elképzelés, hogy mindenki ugyanúgy viselkedik, és mindenki engedelmeskedik. Ez az ellentéte a felvilágosult liberalizmusnak, amely az én politikám és világnézetem alapját képezi

– fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy az Egyesült Államokban betiltanak szavakat, sőt már viccelni sem lehet semmivel.

Az első két dolog, amit autoriter mozgalmak csinálnak: először megpróbálják kontrollálni a nyelvedet, aztán megtiltják, hogy nevess. Miért csinálják ezt? Mert ha kontrollálhatják a nyelvedet, akkor az elmédet is tudják kontrollálni.

Arról is panaszkodott, hogy folyton fasisztának nevezik, ha műsorában arról beszél, hogy tisztán kéne tartani az Egyesült Államokat. Amerikával ellentétben viszont Magyarországon mindenhol tisztaság van, ami annak köszönhető szerinte, hogy a magyar kormány szereti és törődik az országával, nem úgy, mint a Biden-adminisztráció.

Úgy gondolom, hogy a magyaroknak fogalmuk sincs arról, mennyire provokatív az országuk a világ többé része számára

– mondta. Szerinte Magyarország példa mások számára „csendes, boldog egyszerűsége” miatt. És még olyan dolgok miatt, mint a tisztaság, a rend, a társadalom nyitottsága, a bűnözés hiánya és a határ ellenőrzése.

Beszélt emellett a rejtélyesen gazdagodó politikusokról. Példaként Barack Obamát hozta fel, akinek hatalmas birtoka van, és épp óriás születésnapi bulit szervez – pedig „soha nem dolgozott a politikán kívül”.

Forrás: hang.hu, telex.hu, 444.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
hülyéket beszélsz farkaskoma,orbánnak köze sincs a kereszténydemokráciához!
orbán egy régi vágásu komcsi! -olyan r. mátyásos..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Miután Trump odaadó híve, mi mást mondana?
namihami
Ezt mondta? Na ja. Annyiért!?!?!
""Aki bérbe adta a se..ét, az tartsa!""
verőce21
Orwell nem is gondolta az Állatfarm megírásakor, hogy a liberalizmusról ír...! :)
csak úgy....
@verőce21: az orbáni illiberalizmusról! :)
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (orwell)
gina
Még egy ilyen elmebeteg állat, ezekkel veszi körbe magát ez a mocskos bünoző cigány
gina
@ómió: Te idióta neked van egy normális gondolatod?? nincs te tetú OV seggnyaló,, akkor ugass ha ott éltél és tudnádmi van ott, de igy csak egy büdös proli vagy és fidesz szektatag
gina
@verőce21: Az állatok 1000x szer jobbak mint ti vagytok aljas kis proli csőcselék OV seggnyalói
jesz
na, előbb-utóbb felzárkózunk...csak még pár év..
verőce21
@csak úgy...: (14:10) Már megint okoskodsz, te hülye?

Sem nem liberális, sem nem illiberális! Orbán Viktor a ”régi vágású kereszténydemokrácia” kifejezéssel váltotta fel kormánya korábbi, ”illiberális” önmeghatározását. (2018)
simmering73
"Ha másra nem, erre jó volt a Fox News hírhedt hazudozójának magyarországi haknija, amikor egyelőre nem ismert mennyiségű kenőpénzért próbálta a liberális demokráciák alternatívájaként bemutatni Orbán fasiszta államát. A New York Times egy véleménycikkben mutatta be azokat az eseteket, amikor nyugati közvéleményformálók a közelmúlt történelme során diktátorokat és diktatúrákat idealizáltak és próbáltak tisztára mosva bemutatni. Ezek a diktatúrák már nincsenek sehol, dicstelen véget értek (ez vár Orbánra is), de a gyakorlat és a törekvés megmaradt."
nepszava.us/a-cnn-szelsojobboldali-fasizmusba-csuszo-magyarorszagrol-beszelt/
Csizmás Kond
Úgy két három éve beszélt egy ámerikából hazajött rendező aki azért hagyta ott a zigéret földjét mert a politika megszabta hogy kire oszthat szerepet...elmondta hogy kötelezően kellett legyen a szereplők között olyan aki buzinak vallotta magát, különböző színüek kellett legyenek, kellett alacsony növésű és testifogyatékos...különben nem engedték, hogy színpadra vagy vászonra vigye az alkotását.
...szóval ez már nem új vicc...
csak úgy....
hülyéket beszélsz farkaskoma,orbánnak köze sincs a kereszténydemokráciához!
orbán egy régi vágásu komcsi! -olyan r. mátyásos..
csak úgy....
@Csizmás Kond: magyarországon mi alapján osztogatnak szerepeket? fideszes-fideszközeli-nem fideszes-kiveri a víz a fidesztöl,-szerinted közülük ki kap szerepet?
csak úgy....
@verőce21: orbán sürübben vált "izmust" mint te alsógatyát! :)
gina
Hülye kis szemét, jöjjön ide élni, de ugye egy kórházban nem volt, elmenjen az ilyen megvásárolt szemét, ez is csak OV cigány szócsöve, jó hogy jön a választás ,ez a patkány Viktor ezzel próbál jó pontot szerezni, csak nem sikerül, túl sok botrányra kerül fény erról a mocskos meleg pedofil tolvaj hazug bandáról,
gina
@Csizmás Kond: Te idióta és itt? aki nem fideszes az nem kap semmit és megkövezik, mi vagy te egy ló?? szemellenzóvel?
Csizmás Kond
@gina: ...utolsó figyelmeztetés...vigyázz a valagadra, mert szét fogják rúgni.
terlasz
@Csizmás Kond: Ne mondd mááá Cirmike, hogy Gina valagára is befolyásod van. ;)
gina
@Csizmás Kond: Te bunkó elöbb téged fejenvágnak te fidesz mocsok !!!
gina
@terlasz: Ne félj én sem félek ilyen elmebeteg IQ nullától, életében nőt nem is látott, meg ki is kezd egy ilyen kis senkivel. csak napraforgómag van a gatyájában hahahhahahahah
kotos
Idegyön, oszt' szidja az illiberalizmust? Hát ezért fizették?
verőce21
@csak úgy...: Szüleidtől érdeklődtél már, hogy mitöl vagy ennyire ostoba?
ómió
@gina: Mi történt? Kimásztál Böszme efftársad klotyeszából, elmebeteg bolsi latrinabúvár!? Akkor legalább a Böszmeszart töröld le az idióta mocsokbolsi pofádról! A trippeledet meg gyógyíttasd, mert az csak fokozza az elmebajodat!
csak úgy....
@verőce21: gyerekes vagy farkaskoma.. :) talán a szüleid közeli rokonsága az oka?
Nyírfa
Hová fogunk rakni annyi amerikai disszidenst?
De, ha már jönnek, hozzanak magukkal jó sok pénzt, adjanak munkát, nehogy már a miénket vegyék el, és nevezzék is át az országot Kis-Amerikává, ahol megvalósult egy álom.

Ha már választani kell, kik migráljanak ide, inkább az amcsik mint a kínaiak. Vagy a türkök.
Aztán Kis-Amerika belép az EU-ba, és megalakítjuk az Európai Egyesült Államokat. :)))
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 18.51

No, azért ne hasonlítsuk Rákosit orbánhoz: az egyik közben épített, a másik pedig csak lop, csak lop, csak lop.
Nessy
@Nyírfa: Így igaz. Rákosiék a romokból igyekeztek talpra állítani az országot, Orbánék egy működő országból csinálnak romokat!
Béla333
Vajon mennyi pénzünk bánja, hogy ezt a barmot idehozták?
Nyírfa
@Béla333: 100 évre titkosították. :)
csak úgy....
@Nyírfa: azért van némi hasonlóság, sok ember élete szárad a matyi lelkén is ..
a csalhatatlan éleslátásuk és a termetükröl nem is beszélve.
rákosiék szintén loptak,hiszen az ö tulajdonukba került a kitelepítettek,államosítottak minden vagyona! nem szabadna,hogy az idö begyógyítsa és rózsaszín köddé változtassa az akkori borzalmas dolgokat!
Nyírfa
@csak úgy...: Személyesen az ő tulajdonukba?
csak úgy....
@Nyírfa: is! akkoriban sok komcsiból lett hirtelen villatulajdonos.
csak úgy....
@Nyírfa: nagyapám üzletéböl az efftársak 2 napon belül hazahordtak mindent!
Eladott Ország
"Arra szerintem még a legelvetemültebb orbánisták sem fogadtak volna a Rákay-Jeszenszky tengelyen, hogy a főnökük illiberalizmusát teli szájjal szidja majd az ő amerikai cimborájuk. Pedig nem volt előzmény nélküli a dolog. Tulajdonképpen már a felcsúti félistennel készített politikai kórtörténeti interjúban is mellényúlt Carlson barátunk, amikor az egyik kérdésében sikerült legyilkosoznia az interjúalany szövetségesét és hitelezőjét, a kínai kommunista diktatúra fejét, Hszi Csin-Pinget. Holott Carlson jót akart, Joe Bident akarta rossz színben feltüntetni, aki bezzeg a kínai diktátort soha nem totalitárius gengszterezte, bezzeg Orbánt és lengyel haverjait, hát hogy van ez? Csoda, hogy az örökös megélhetési jogászdoktor kénytelen volt elugrani a kínzó kérdés elől, és érdemi válasz helyett arról kezdett lamentálni, hogy őt azért támadja a hanyatló Nyugat, mert túl sikeres? Csoda, hogy aztán a Miniszterelnökség lányos zavarában úgy küldte szét a Budapesten dolgozó külföldi újságíróknak az interjú angol nyelvű átiratát, hogy véletlenül kimaradt belőle ez a rész? "
Nyírfa
@csak úgy...: 14.08

Bárhogy is nevezték magukat, azok az emberek nem voltak kommunisták. Még a közelében sem jártak.
A kommunizmus mint eszme, eszmény, a legszebb a világon. Ki lehet tenni az egyenlőségjelet közé és a kereszténység közé. Ahogy ma tele van az ország "kereszténnyel", úgy volt tele annak idején "partizánnal", "ellenállóval", "kommunistával". Ez egy ilyen ország. Egy ilyen nép. Még nagyon fejletlen, nem érti a szabadságot, nem érti a szolidaritást, az együttérzést, nem tud együttműködni, szétesik, nincs identitása, ezért integrálódni sem tud. Ezért vár mindig vezérre, külső iránytűre.
Meg fog ez változni, mert a keveredésünknek - és az EU-nak - hála a sokszínűségből lehet meríteni, és ez az adottság előbb-utóbb megfordítja a trendet: a szürke semmilyenből, a sötét gyűlölködőből egyre színesebb, barátságosabb, nyitottabb társadalommá válunk. Csak még nincs meg az ehhez szükséges kritikus többség. De ,meglesz, mert, ha meg akarjuk őrizni a hazánkat, akkor nincs más választásunk: vagy eltűnünk egy keleti állam gyarmataként vagy előrelépünk.

Szóval, fáj a komcsizás, az általánosítás, mert a valódiak egészen más emberek. Tudom, mert egy igazi mellett nőttem fel - de ezt már párszor elsütöttem. :)
terlasz
@gina: "csak napraforgómag van a gatyájában"
Cirmikének kettessel kezdődik a személyi száma.
csipetke
Aszongya Carlson.- "a magyar kormány szereti,és törődik az országával". Ez tényleg így van,bár,hogy szereti-e,abban nem vagyok biztos,de hogy az utolsó fillérünkig törődnek vele,az héccencség...
csak úgy....
@Nyírfa: nem általánosítottam,sajnos az általam megismert komcsik 90 % a jellemtelen volt!
a kommunizmus mint eszme egy utópia,biztosan sok becsületes ember hitt benne de aztán másképp alakult! a kerszténységnek is megvannak a maga áldozatai,akit akkor eretnekeknek becéztek és tüzzel vassal irtották öket! a komcsik a kulákokkal,svábokkal...had ne soroljam, bántak úgy mint a középkori keresztények az eretnekeikkel,szóval jogos az egyenlöségjel.
az ember hatalomvágyból mindenre képes !
csak úgy....
@Nyírfa: még valami! neked volt valaha ismerösöd,aki megjárta az andrássy ut 60 at,vagy a recski építö tábort? valakid,akit deportáltak és sosem tért haza?
Nyírfa
@csak úgy...: @csak úgy...: Szerintem nem utópia, mint ahogy a szeretet sem. Tudjuk, ismerjük, sokan, sokszor megéljük. Csak annyi kéne, hogy merjünk őszintén beszélni, merjük megfogni a másik kezét, ha ütni készül - hiszen fájdalomból teszi...messzire vezet az ok-okozati kapcsolat.

Csak apám testvére tűnt el valamelyik koncentrációs táborban vagy az odavezető úton - mint kommunista. A többiek hazatértek - mindenhonnan.

Mindenre azért vágyunk, vágyhatunk, mert tudjuk, hogy létezik, de a hiányát éljük. Sóvárgunk a szeretet után, pedig tudjuk, ismerjük - bennünk él - , de elfordulunk tőle , ha a vélt érdekeink kívánják. Pedig azok "csak" a félelmeink, a szeretet ellentéte, annak látszólagos hiánya.
Így vagyunk Istennel, a mennyországgal, a kommunizmussal. Tudjuk, hogy valóság, de a félelmeink falat építettek eléjük, hát kitalálunk valami hasonlót, csak azt már az egonkkal rendezzük be, így még a hasonlóság látszata is elvész.
Azt olvastam egy nekem kedves könyvben, hogy az emberiség még csak most kezd járni - még nagyon messze vannak az egyetemi évek! :)
csak úgy....
@Nyírfa: igaza lehet a könyvednek,valóban ott tart még az emberiség az elsö tesze-tosza lépteinél! aggasztó,hogy egy darabíg úgy tünt,hogy legalább járni megtanul,sajnos az utóbbi idökben ismét sürübbé vált a seggreesés.- talán a nemzetközi lökdösödés miatt? -mert kinek érdeke ,hogy felnöjjünk? a politikának biztosan nem..
Nyírfa
@csak úgy...: Olyan jó gondolatokat tudsz megfogalmazni.
csak úgy....
@Nyírfa: könnyü nekem,-veröce,shikari,durbincs a három múzsám! :)
Nyírfa
@csak úgy...: :)) Na, éppen a velük való, dialógnak nem igazán nevezhető purparléid nem tetszenek!
csak úgy....
@Nyírfa: ki így-ki úgy harcol a setétség ellen! :)
verőce21
@csak úgy...: (18:10) Kis fabula, teccik! :)

Itt éppen a te vélt "világosságod" ellen írogatnak a legtöbben! Mert az csak a te egyéni sérelmeid "igazsága"!

Semmiképpen nem általános! Az csak egy összeférhetetlen hibbant látomása!
csak úgy....
@verőce21: a sérelmeket kiheveri az ember, csak a rossz tapasztalat marad és a gyülölet az orbán féle diktatúrák ellen! itt legtöbben orbánt és bandáját (jogosan) ítélik el!
nekem már senki sem tudja kiszínezni az ördögöt,hiába is erölködik!
verőce21
@csak úgy...: Neked gond van az agyaddal!
Ne csak a sérelmeidet írd le, a bűneidet is sorold fel...!
csak úgy....
@verőce21: az én büneim eltörpülnek a tieid mellett ,szóra sem érdemesek! :)
ezt az agybaj dolgot azért föltételezed rólam mert lenézem orbánt? -éppen,hogy az én agyam van rendben és a te agyadat korcsosította el a fidesz teljesen! -persze ezt sosem fogod belátni,talán egyszer ..
verőce21
@csak úgy...: A te zakkant agyaddal valamilyen délibábot kergetsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.