Fontos lenne, hogy minél többen beoltassák magukat most, amikor még „béke” van, és nem gyorsult be a koronavírus-járvány negyedik hulláma – mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Rusvai elárulta az M1-nek, mikorra várható a negyedik hullám – Az okozóit is megnevezteFotó: HírTV

A virológus szerint sokféle oka lehet annak, hogy a veszélyeztetettek közt is vannak, akik nem oltatták még be magukat. Vannak, akiknek egészségi állapotuk miatt nem adható be, mások információhiányból vagy „fals információkból” adódóan nem adatták be az oltást, de olyanok is vannak, akik nem tudtak regisztrálni – írja az MTI az M1 műsora alapján.

Elmondta: az oltás után az ellenanyagszint körülbelül két-három hét alatt éri el a csúcsát, majd lassan csökkenni kezd.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a védettség mértékét a genetika és az életkor is befolyásolhatja, a korral arányosan az immunrendszer teljesítőképessége is csökken.

Rusvai Miklós szerint a következő tíz napban nem valószínű még, hogy begyorsul a járvány, a száraz meleg időt, mint általában a légzőszervi vírusok, a koronavírus sem kedveli.

Ám hozzátette: a külföldről hazatérők által behozott vírusok, a tömegrendezvények és az iskolakezdés miatt szeptembertől ismét emelkedés várható a fertőzöttségi adatokban. A virológus úgy vélte: az oltásoknak köszönhetően reményei szerint az idén ősszel nem lesz annyi súlyos beteg, mint tavaly vagy tavasszal.

Forrás: MTI
Fotó: HírTV

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Egy biztos, az augusztus 20-ai rendezvényeken megjelenő tömegeknek nem lesz hatása covid járvány felerősödésére.
Az tuti, hogy nem lesz ott egy fertőző személy sem, ezért nincs mitől tartani. Vagy esetleg mégis ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@sgl: Nyilván az oltatlanok kerülnek kórházba, ezt csak a buta és primitív tahók nem akarják meglátni. Az meg, hogy most a fiatalabbak jönnek, elég egyértelmű, ők nincsenek oltva leginkább, a vírus náluk talál gazdatestet.
Pálinkás Pál
@division: mutass valami kézzelfoghatót...
division
@Pálinkás Pál: Történetesen én is hallottam tegnap a tévében amikor a magyar orvos nyilatkozott. Nem kicsit kézzelfoghatóbb mint a te konteós marhaságaid, amiket a fake news - ról tallózol.
Pálinkás Pál
@division: kamuzott...mondom...hivatalost...ne mendemondákat..meg sváby oltásceleb fals riportját...
division
@Pálinkás Pál: Neked úgyis minden fals meg celeb ami nem azt írja, hogy a vírus csak egy hiszti. Jó neked, hogy a nap 24 órájában ráérsz ezzel foglalkozni. Mennyi a jutalék érte? Nem kevés lehet, ha meg tudsz élni belőle. Mindegy, nekem ma még meg kell terveznem egy gépet, eltávoztam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.