A Demokratikus Koalíció polgármesterei a Nemzeti hitvallás helyett Bibó István A szabadságszerető ember politikai tízparancsolata című írását függesztik ki az általuk vezetett közintézményekben – közölte Gy. Németh Erzsébet, a DK főpolgármester-helyettese vasárnap online sajtótájékoztatón.

A DK-s polgármesterek fellázadnak a kormány ellen – „Nem ijedünk meg a hatalom fenyegetésétől”
Fotó: Gy. Németh Erzsébet, az ellenzék DK-s XVII. kerületi polgármesterjelöltje az ellenzéki pártok demonstrációján a VIII. kerületi Práter utcában (2019.), kredit: MTI/Balogh Zoltán

A kormány szerdán kérte a közintézmények vezetőit, hogy az alaptörvény elfogadásának 10. évfordulója alkalmából függesszék ki az alkotmányban is rögzített Nemzeti hitvallást.

Gy. Németh Erzsébet erre reagálva úgy fogalmazott:

a kormány már nemcsak azt várja el, hogy csendben tűrjük, amit ezzel az országgal tesznek, hanem hogy vágjunk hozzá jó képet is, sőt, azzal ünnepeljük meg, hogy az egypárti fideszes alaptörvényre emlékezünk.

A DK politikusai által vezetett kerületekben, városokban és kistelepüléseken ez nem fog megtörténni – mondta.

Hozzátette: a DK Bibó Istvánra és szellemi örökségére emlékezve szeretné megmutatni, hogy Magyarország alig több mint 10 év alatt milyen távol került attól a céljától, hogy szabad, európai demokrácia legyen.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja szerint az alaptörvényt „nem ünnepelni kell, meg kitűzni a közintézményekben, hanem kihajítani a szemétbe”, és 2022 után az „európai magyarok és demokraták” ezt is fogják tenni.

Kitért arra: A szabadságszerető ember politikai tízparancsolata világosan leírja, min múlik, hogy „valódi polgárok vagyunk-e egy valódi polgári demokráciában”. E feltételek között szerepel a mindenki számára kijáró tisztelet megkövetelése, az, hogy „nem tűrjük el sem magunk, sem más kizsákmányolását”, a hatalommal való visszaélést, „nem ijedünk meg a hatalom fenyegetésétől, és hiszünk a közösség erejében” – sorolta Ráczné Földi Judit.

Forrás: MTI
Fotó: Gy. Németh Erzsébet, az ellenzék DK-s XVII. kerületi polgármesterjelöltje az ellenzéki pártok demonstrációján a VIII. kerületi Práter utcában (2019.), kredit: MTI/Balogh Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Gulyás: ma, 14:18
Gergő! Te vagy az? Akkor erre biztosan emlékszel www.youtube.com/watch?v=QXXKH9fo9Yw
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Les miserables
Közbe meg a Talmudból idéznek gojnak sosem lehet igaza !
Giovanni Alba
@Gulyás: ma, 14:18
Gergő! Te vagy az? Akkor erre biztosan emlékszel www.youtube.com/watch?v=QXXKH9fo9Yw
Gulyás
@Giovanni Alba: Sajnos nem én vagyok! De ez csak '38 - elég rövid szórakozás! A te embred nap mint nap reggeltől estig...
Nyírfa
Karácsony és a DK végre rálelt a követendő útra.
Giovanni Alba
@Gulyás: ma, 07:40
Mutass valamit, ne csak beszélj. Egyébként nem kellene ebbe belemenni, a neten rengeteg esemény van, ahol a miniszterek elnöke éppen a pálinkát dicséri, úgymint alapélelmiszert. Miért is kellett adómentessé tenni a házipálesz főzését? Miért kell képeket publikálni arról, hogy a vejkó éppen demizsonból tölt apósnak? Miért is kell pálinkafesztiválon a "nyitótáncot" előadni? Ezek után miért is kell a politikai ellenfelet súlyos alkoholizmussal vádolni? Nem kevéssé szemét egy módszer.
ómió
Még, hogy nemzeti! Az egy diplomás komcsinak (DK) olyasmi, mint ördögnek a szentelt víz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.