B. Imrének börtönbe kellett volna vonulnia embercsempészés és súlyos testi sértés miatt, ám ehelyett eltűnt, ellene még 2017-ben körözést adtak ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint nemzetközi összehangolt akcióval sikerült elfogni egy magyar embercsempészt Ausztriában.

Négy éve bujkált a magyar embercsempész, Ausztriában kapták el

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

B. Imre ellen a Kaposvári Törvényszék BV csoportja bocsátott ki évekkel ezelőtt elfogatóparancsot, mert embercsempészés és súlyos testi sértés bűntette miatt rá kiszabott szabadságvesztését nem kezdte meg. A férfi – aki a rendőrség TOP50-es körözési listáján is szerepelt – 2017 tavasza óta bujkált a hatóságok elől, és a beszerzett adatok alapján a rendőrök arra következtettek, hogy külföldön rejtőzött el más személyazonosságot felhasználva.

A Somogy megyei rendőrök a körözött férfi vélelmezett tartózkodási helye és veszélyessége miatt a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát kérték fel B Imre elfogása miatt. 

"A rendőrség fejvadász egysége a somogyi kollégákkal és az osztrák szakegységgel közreműködve – egy összehangolt, több országban párhuzamosan folytatott speciális nemzetközi akció keretén belül – 2021. augusztus 7-én a déli órákban, az osztrák Böheimkirchen településén elfogta a körözött személyt. Kiadatásról a későbbiekben döntenek az osztrák hatóságok"

- olvasható a közleményben.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.