Sötét jelent és jövőt lát saját maga és kollégái előtt az a rendőr, akinek írását a Zsarueállátó nevű Facebook-oldal tette közzé.

Kitálalt egy elkeseredett magyar rendőr: "Mondjuk már ki: át lettünk b***va, de csúnyán"
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A csalódott egyenruhás azt írja, amikor felszerel valaki hivatásosnak, akkor kap egy ajánlatot, amit vagy elfogad, vagy nem. 

De ezeket folyamatosan egyoldalúan módosítani, ráadásul visszamenőleg, na ez már nem biztos, hogy tisztességes. Ezt hívják átb***ásnak.

- teszi hozzá keserűen.

Majd arról ír, hogy szerinte tisztességtelenül járnak el olyan emberekkel szemben, akik az életüket a haza és leginkább az emberek szolgálatának szentelik, politikai nézettől függetlenül.

Én is végigéltem már több rendszert, ez nem ettől függött soha, hanem a szakma, a hivatás szeretetétől, az emberek segítéséről. Ahogy teszi ezt egy tűzoltó, katona, bv-s, eüs is

- olvasható a bejegyzésben.

Majd így folytatja:

Aztán ahogy telnek az évek, csak azt látom, hogy lemaradok a gyerekeim életéről, a családi eseményekről, az ünnepekről, éjjel-nappal megyek, majd ezért cserébe állandóan visszaírnak a betervezett szabadságomról, mert hát annyira baromi sokan vagyunk, kamuznak nonstop. Nem csak minket, de az embereket is hülyének nézik, akik pontosan látják, hogy alig van rendőr az utcán.

Még mielőtt jönnének azzal, hogy "te vállaltad", a poszt írója leszögezi: ő nem ezt vállalta.

Emlékei szerint egy teljesen más rendszerben szerelt fel, ahol úgy kellett megharcolni a jó helyekért, kihalásos alapon ment minden. El tudott menni szabadságra, tudta, hogy x évente előléptetik, ha síkhülye, akkor is, és tudta, hogy nem kell örökké a 0-24 stressz, halál, szolgálattal járó tragédiák látványában élnie, mert ott lesz a korkedvezmény.

Napról napra azt érzi, hogy ezt nem fogja bírni hatvanx éves koráig, mert vagy a testi, vagy a lelki egészsége fog rámenni.

A valamit valamiértből már csak a mi részünk maradt meg, de cserébe nem várhatunk semmit. Se fizuemelés, se életpálya, még csak tervben sincs, nemhogy valamilyen fázisban. Egy járőr már kevesebbet keres bárkinél az országban. A mézesmadzagos hathavi is csak a tábornokoknak lesz jó, annyit kap majd egy parkettás a fent leírt mutatványokért cserébe, mint 12 járőr összesen, akik beledöglenek lassan a szolgálatba

- írja a rendőr, s a végén még odaszúr a kormánynak is:

Egy hét és lemegy az első leszerelési hullám, rengeteg kolléga búcsúzik hamarosan, és nézi civilként a 6 milliárdos tűzijátékot, amit valahogy sikerült a költségvetésből kigazdálkodni, nem úgy, mint a béremelést.

A bejegyzés forrása:

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Sziszifusz: ... belépetteknek csak töredéke.
Csizmás Kond
@vacsi: ...kérdezd meg az írójától milyen rendőri iskolát végzett ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: szóval szerinted a rendörök írástudatlanok!? :) te mindíg széllel szemben szoktál pisilni?
simmering73
@ómió: Neked baszták ki a szemed, hogy nem tudsz erről leszakadni?
ómió
@simmering73: És, ha másokét, akkor, efrftársilag már minden rendben?
verőce21
Annyira kiélezett ez az ellentét ember-ember között, hogy az azonos elveket vallók is már ódzkodnak az egymás közötti vitától, pedig annak több értelme lenne, mint ennek a taposómalomszerű kakasviadalnak.

Még pár éve is sokkal értelmesebb beszélgetések voltak, de talán majd egyszer megint ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.