Az előrejelzés szerint akár 34 fok is lehet kedden, de jöhetnek zivatarok is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden sok napsütés várható, amelyet csak időnként zavarhat meg kevés fátyol- és gomolyfelhő. Elvétve, nagyobb eséllyel az Alpokalja, illetve az Északi-középhegység térségében alakulhat ki zápor, illetve zivatar. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet 28 és 34 fok között tetőzik. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Hőség és zivatarok várhatóak kedden

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Zivatarveszély miatt a meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre. Hőség miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben Csongrád-Csanád és Békés megyékben.

Kedd éjjel az ország nagy részén túlnyomóan derült, száraz időre lehet számítani. Az északnyugati határszélen azonban gomolyfelhők képződhetnek, és ott záporok, zivatarok kialakulása sem zárható ki. A változó irányú szél gyenge lesz, majd hajnalban a Nyugat-Dunántúlon az északi szél már lengedezhet. A hőmérséklet szerda hajnalban 13 és 21 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az északi, északkeleti és a nyugati megyékben. Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.