Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő kérdezte meg Polt Péteréket, hogy ők használták-e a Pegasus-kémprogramot. A DK-s képviselő több minisztériumot is megkeresett, onnan értékelhető válaszokat nem kapott.

A 444 cikke szerint végre válasz érkezett hivatalos helyről egy ellenzéki képviselőnek arra a kérdésre, hogy használták-e az izraeli Pegasus-kémprogramot.

Lehallgatási botrány: eddig csak az ügyészség válaszolt érdemben az ellenzéki képviselőnek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője a Polt Péter vezette ügyészségnél érdeklődött, hogy ők használták-e a szóban forgó programot (mint ismert, több újságíró, egy laptulajdonos, valamint mások, köztük ellenzékiek ellen használták Magyarországon a szoftvert egy nemzetközi oknyomozó újságírókból összeállt csapat szerint – a magyar szálat a Direkt36 fejtette fel).

Vadai Ágnes ezzel a két kérdéssel fordult az ügyészséghez, illetve más minisztériumokhoz (külügy, Honvédelmi Minisztérium, Pénzügyminisztérium, Miniszterelnökség):

"Az Ön törvényességi felügyelete alá tartozó szervnél megvásárolták-e a Pegasus kémprogramot?"

és

"alkalmazták-e, használták-e a Pegasus kémprogramot az Ön felügyelete alá tartozó szervnél?"

Polt Péter az írásbeli kérdésre azt válaszolta, hogy az ügyészség nem vásárolt a szoftverből és az ügyészség szervezeti egységei – ebből kifolyólag – nem használják a programot.

A külügytől, a Honvédelmi Minisztériumtól, a Pénzügyminisztériumtól és a Miniszterelnökségtől Vadai azt a választ kapta, hogy a magyar kormányszervek a hatályos törvények szerint jártak el.

A Varga Judit miniszter által vezetett Igazságügyi Minisztériumban idén július 19-ig közel ezer nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtést engedélyezett – derült ki a napokban.

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Mit gatyáznak, mosdatják a szerencsent azzal kapcsolatban, amelybe még Nixon bicskája is beletört!
.
----Watergate-botrány
hu.wikipedia.org/wiki/Watergate-botr%C3%A1ny
--------------------
.
A neve sincs Viktorgate ezek szerint csak egy kis gyerekcsíny volt/van, aminek orzságlását is megköszönhetné!
.
Csúnya tulajdonság a kukkolás!
Toller Béla
A hatályos törbvény peniglen asztat mongya ki, hogy aki kérdez, az provokál, az igazi körösztény nem válaszol, és persze hogy kémkedik minden rendelkezésére álló eszközzel !
Nessy
Miután a "hatályos törvények"szerint minden különösebb ok nélkül kérhető a lehallgatás az (i)gazságügyi minisztertől, borítékolni lehet, hogy bizonyos esetekben rögtön engedélyezik , ahogy odaér a kérés. Az aláírás joga Völner Pálé.
Nessy
@Toller Béla:Ergo "nem kérdeznek", hanem lehallgatnak kis hazánkban!
ómió
Sehogy se sikerül rájuk hazudni, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.