Volt párja perelte be őt és a nő anyját, hiába van Katalin 8 éve éber kómában egy kórházi fertőzés következményeként.

A Blikk számolt be kedden arról, hogy egy somogyi nőnek gyerektartást kell fizetnie, hiába van 8 éve éber kómában. 

8 éve éber kómában van Katalin, mégis gyerektartást kell fizetnie

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Katalin egy jóindulatú agydaganat eltávolítása miatt került kórházba közel egy évtizede, ám a cikk szerint a műtét után egy kórházi fertőzés támadta meg a szervezetét, ami miatt éber kómába került, csak pislogással tud valamennyire kommunikálni. A nő anyja beperelte a kórházat, mert a fertőzés után egy hétig nem adtak antibiotikumot a lányának, ám az ügynek még nincs vége.

Katalin édesanyja, Éva – aki 24 órában van lánya mellett, eteti, mosdatja, pelenkázza – a Blikknek elmondta, a volt férj nemcsak lányát, de őt is beperelte rokontartás címszóval, a tartozásuk több mint 400 ezer forint, bármikor jöhet a végrehajtó.

A gyerekeket nem láttuk, amióta az anyjuk kómában van. Az egyikük már hamarosan nagykorú lesz, a másikuk pedig 17 éves. Bár az apjuk már előtte sem élt velük, a tragédia után magához vette őket. Azóta még a nagyszülői láthatásra sem hozta el a testvéreket, az anyjukhoz pedig egyáltalán nem engedi el őket. Pedig a kicsik előtte imádták Katit, egy farmon éltek, ahol állattenyésztéssel foglalkoztak. Az első három évben a lányom nagyon sokat nézte az ajtót és sírt, amikor szóba kerültek a gyerekei, vagy ha régi videókon meghallotta a hangjukat. Azóta már rájöhetett, hogy hiába vár…

Reményt most egy barcelonai kezelés adhat nekik, amit abból a pénzből ki tudnának fizetni, amit a beperelt kórháztól várnak. Ehhez azonban előtte ki kellene a maradék baktériumot irtani a nő szervezetéből, aztán szükség lenne koponyaimplantátumra és kézségfejlesztő rehabilitációra is – ezek viszont rengeteg pénzbe kerülnek.

A lap által megkeresett, az ügytől független ügyvéd szerint a gyerektartás követelése a volt férj részéről jogszerű, mert gyerektartást

az a szülő kérhet a másiktól, aki a gyermeket neveli, gondozza. A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz. Más követeléssel, tartozással ezt nem is lehet veszélyeztetni. Szürreálisan hangzik, de ebben az esetben az éber kómában fekvő nő a saját jólétének a rovására is köteles fizetni.

Katalint és anyját lehet támogatni, a bankszámlaszámuk megtalálható a Blikk cikkének legvégén.

Forrás: blikk.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Horizont: Egy gerinctelen alak. Amig nem volt beteg az anya addig nem is voltak nála a lányai.
Sajnos ma olyan rendeletek születnek ami sok embernek hátrányt jelent.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Horizont: Értem, amit mondasz, de valamiért nem kerek a történet. Információk hiányában csak tapogatózhatunk a sötétben, így csak az érzéseimre hagyatkozhatom, és azok kérdéseket szülnek bennem. Talán egy komoly lap is ír majd a családról, a velük kapcsolatos eljárásról, vagy az RTL megpróbálja megszólítani a nagymamát. Ez jó lenne.
FL4K
Kérem a volt férj nevét, címét. Majd én segítek neki helyesen értelmezni a világ folyását - és aszerint megfizetek neki.
vacsi
@Horizont: Ne haragudj, de ez egy buta reagálás volt: miért istenítenénk ezt a kormányt? Ez a törvény nagyon régi, már a nyolcvanas években is így volt, szóval, nem a Fidesz találta ki.
Ami viszont erre az esetre vonatkozik: ha a már felnőtt gyerekek nem látogatják a beteg anyjukat, akkor lehet kérni érdemtelenségre hivatkozva a tartásdíj csökkentését, módosítását. Én úgy látom, hogy ebben az esetben a gyerekek ugyanolyan pénzéhesen lettek, mint az apjuk - aki nyilván erre nevelte őket. És egy gyereket nagyon lehet ám befolyásolni!
vacsi
@Horizont: Hogy miért 8 év után jut eszébe? Egyszerű: mert most merült fel a kórház részéről a kártérítés kifizetése - és az jóval több, mint ennek a szerencsétlen anyának a rokkant ellátása.
Nyírfa
@Horizont: Kíváncsi vagyok, felkapja-e a hírt valamelyik médium, és utána jár-e. Mindjárt beljebb lennénk.
A hölgyet rettenetesen sajnálom. Tönkre tették az életét. Még felépülhet, de mindezt feldolgozni, nagyon kemény lesz.
vacsi
@Horizont: A Fidesz 2010-től van hatalmon. A törvény már a 80-as években is ez volt, a férjem is így fizetett tartásdíjat a gyerekeiért. Mondjuk, ő tisztességgel fizette, és jó volt a kapcsolatuk. Azt, hogy pont ezt a törvényt miért nem módisították egy éjszaka alatt ... nem tudom.
Abban egyetértünk, hogy az ilyen szerencsétleneket védeni kellene az államnak, de ez ugye, nem csak a törvényen múlik, hanem a bírón, aki az eset összes körülményeit mérlegelve kell, hogy ítélkezzen - és akiről már Arany János is megírta a verset (A fülemüle), az - sokszor lelkiismeretlen - ügyvédeken, és magán az érintetteken...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.