Nem várt hatása lett a méhlegelőknek: jön a parlagfűszezon, ezeken a területeken pedig burjánzik a gaz. 

A Fidesznek valamiért teljesen beakadtak az egyébként több fideszes vezetésű városban is tartott méhlegelők, de a parlagfűvirágzás tényleg felvet pár kérdést.

A parlagfűszezon, amely minden 20. embernek okoz kellemetlen tüneteket, sokaknak hetekre, hónapokra pokollá téve az életüket – írja a Ripost.hu

A parlagfű kaszálását, irtását törvény szabályozza. Az, aki a háza előtt vagy a tulajdonában lévő földterületen nem gondoskodik a parlagfüvek irtásáról komoly, több milliós bírságra is számíthat. Ennek ellenére a fővárosi közterületeken, mint egxyébként itthon szinte minden állami területen, hemzsegnek ezek a növények.

Felkészülni! A Ripost szerint méhlegelők napokon belül az allergiások poklává válnak

Fotó: 123rf.com

„Egy igazi, virágos méhlegelő még segítene is az allergiásokon, de helyette ez a budapesti gaztenger nagyon durva” – mondta Szabó Olivér méhész a Ripostnak, hozzátéve: a méhlegelőknek szánt magkeverékek nem allergének.

A makói méhész tudja, miről beszél: neki is van saját méhlegelője, de ehhez olyan magkeveréket használ, amiben 44 féle növény van. De ahol csak zöld van, tarack vagy parlagfű, oda a méhek és beporzók nem mennek, hiszen nincs táplálékuk, bár maga a méhlegelő kifejezés a városi kertészetben nem elsősorban a méhek odacsábítását jelenti, hanem a magasabb növényzet sokféle rovar számára nyújt otthont.

„Egy rendes méhlegelő az allergiások helyzetén inkább javítana, hiszen a magkeverékben lévő növények kiszorítanák a fűféléket, amikre allergiásak az emberek. De ehhez gondozni kell a területet: egyszer át kell szántatni, rendes magkeveréket kell kiszórni, és utána rendszeresen locsolni kell. Nem bonyolult és nem is igazán drága, csak foglalkozni kéne vele. Az nem megoldás, hogy egyszerűen „úgy hagyom” a területet, mert abból csak allergén gaztenger lesz” – teszi hozzá a méhész.

Arról, hogy mit tehetünk a parlagfűallergia ellen, a Ripost.hu oldalán olvashatnak.

Forrás: Ripost.hu  

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Nahát!
.
Mackó muki mézet lelt egy nagy odvas fában,
De jó lenne ez a méz, gondolta magában,
Züngi, züngi -- darazsak--- félre innen félre,
Ne bántsd a mi mézünket, mi gyűjtöttük télre,
.
De a Maci nagy mancsát bedugra a lyukba,
A dühös darzsak rázudúltak bőszen,
A nagy maci eloldalgott csenben!
------------------------
.
Még a darazsak is találékonyabbak, mint ez az építgető, rombolgató siserehad!
Nessy
Azért egy újságírónak illene elolvasni, hogy teljesen más a pázsitfű, és a parlagfű allergia! Jelenleg pont a parlagon hagyott, csak a támogatásért vásárolt földeken, a sinek mentén, az elhanyagolt parkokban jó az idei parlag fű termés! Nem vitatom, hogy a "méhlegelőkön" is akad, de nem akkora tömegben, ami most az allergiások életét megkeseríti. Ja, és vidéken nincsenek méhlegelők!
Sámannus
@Nessy: Mit vársz tőlük csak nyalni és szopni tudnak.
kissé felnőttem
@Nessy: kinek mit jelent a méh legelő a balfácánnak fácán hust? nekem a Repcét az Akácot a Hársot A tisztesfüvet a szolidágót vagyy aranyvesszőt akár a facéliát aki meg fidelitászosan csak kaszálni akar az egy más nép ujfajta raj csak a méhészethez fingja nincs mindezt 25 -26 év tapasztalásaiból merem ide irni egy két okból
tutul a virágban borult cseresznyefa. őszi és sárga barack, idejön a permetező reggel 07,10 kor aztán elküldtem az anyja ..igen oda mert uniós jogszabály permetezni napnyugtától este 23-óráig és még zokon vett de ha lépnék a kormányhivatal felé a háza is rámenne akkor?ki volt tekintettel a másikra?ez a magyar méhészet egyik kissé nehézkes valósága.
vitriol
a ripost és a fidelitás közös program keretében nézegesse a Kis Növényhatározó kézikönyvet, így nem fordulhat elő az, hogy összetévesztik a mezei virágot a napraforgóval, vagy a parlagfüvet a meggyfával.
solidedge
Hatalmas, egyre növekvő parlagfű mezők találhatóak az ország legtöbb pontján. A Fidesz elengedte a parlagfű írtást, nem is próbál ellene tenni. Ezért furcsa, hogy a Ripostnak ez a talpalatnyi hely szúrja a szemét.
ómió
Viszont, Dugógeriék kizárólag "haladó pollent" eregetnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.