Ugyan továbbra sem lesz kötelező a védőoltás, Németországban olyan szabályokat hoznának, amik alapján szinte létezni sem lehetne oltás nélkül. 

Hat új szabályt akar hatályba léptetni a német szövetségi kormány a koronavírus-járvány őszi hullámának a megfékezése érdekében – írja az Index.hu.

Németországban az új CoVid szabályok gyakorlatilag ellehetetlenítenék az oltatlanok életét

Fotó: JOHN MACDOUGALL / POOL / AFP

-mindenkit kérnek, hogy oltassa be magát,

-életebe lép az AHA-szabály (Abstand, Händehygiene, Atemschutzmaske), vagyis a távolságtartásra, kézmosásra és maszkviselésre, illetve rendszeres szellőztetésre szólítják fel az embereket,

-azok a személyek, akik nincsenek beoltva, csak egy 24 órásnál nem régebbi gyorsteszt vagy egy 48 órásnál nem régebbi PCR-teszt birtokában mehetnek be kórházakba és idősotthonokba, éttermekbe, beltéri sport- és kulturális eseményekre, templomi misékre, illetve olyan helyekre (például masszázsszalonkba), ahol testi kontaktussal járó szolgáltatásokat nyújtanak, továbbá szálláshelyekre,

-októbertől fizetni kell az eddig ingyen járó tesztekért, ami alól kibúvót kapnak azok, akiket nem lehet beoltani, és várandós nők és 18 év alatti fiatalok is, vagyis mindenki, akinek nem ajánlják, hogy beoltassák magukat,

-a kórházi ápoltak száma kiemelt szempont lesz a fertőzöttségi ráta megállapításakor. A tervezet nem határozza meg konkrétan, hogy a hétnapos incidencia-mutató mellett mely adatokat alkalmazzák még. A kórházi kezelések mellett megemlítik az oltási kvótát, a súlyos megbetegedések számát, illetve az ebből eredő egészségügyi rendszer leterheltségére vonatkozó számokat. Ezeket a mutatókat veszik figyelembe, ha további intézkedésekről döntenek majd,

-a Bundestagot pedig felkérik, hogy hosszabbítsa meg a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli állapotot, amely hivatalosan szeptember 11-ig tart.

Forrás: Index.hu 

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Gauntlet: nem kell mindent elhinni! különben 1db. fizetös teszt,itt nálunk 98 cent .
csak úgy....
@Pálinkás Pál: ezt miböl és hova számoltad ki pali? a németek melózni járnak,nekik elegük volt a háboruból.
Pálinkás Pál
@csak úgy...: ezt azok is így gondolják akik pár napja szétdúlták a várost a készülő kamu diszkrimináció miatt?
Nyírfa
Fura: az oltást nem ajánlják sem várandósaknak, sem 18 éven aluliaknak. Itthon már csecsemőkre is ki akarják terjeszteni az olthatóságot.
Azt nem értem, hogy , ha az oltottak is megfertőződhetnek, akkor miért diszkriminálják az oltatlanokat?
Értem, hogy az oltott - várakozásuk szerint - nem kerül kórházba, s ezáltal nem terheli a társadalombiztosítást, míg az oltatlan esetleg igen, de a fertőzőképesség azáltal nem szűnik meg, hogy megkapta az oltást. Mégis mehet, amerre lát.

Annyi hibát követett el az emberiség, hogy következményként most ráömlik minden, és ennek őrületes kapkodás az eredménye. És nem látom a gyökeres változásra való törekvést.
Nyírfa
@csak úgy...: Kint durván egy euró a teszt ára? Itthon közel 20 ezer. És a dög kormány ezt akarja kifizettetni az oltatlanokkal, ha egészségügyi szolgáltatást akarnak igénybe venni.
csak úgy....
@Nyírfa: az aldiban lehet kapni vagy rendelni! csak a hitetleneknek :www.sued.aldi-liefert.de/kategorie/Antigen-Selbsttests/
darabszám osztva az árral ;) a gyöngébbek miatt...
Emmersson71
@Nyírfa: "Egyre több tudományos bizonyíték mutatja, hogy a beoltottak nem – vagy lényegesen kevésbé – terjesztik a koronavírust, illetve azt, hogy náluk ritkábban alakul ki a megbetegedés mellett a tünetmentes fertőzés is - legalábbis nagy valószínűséggel, teszik hozzá a közlemények."

"A hatékony védőoltások engedélyezése, majd a vakcinák szétosztása után az vált rögtön a kritikus kérdéssé, hogy vajon a beoltottság megállítja-e a fertőzés továbbadását. A Pfizer és a Moderna a klinikai próbái során igazolta, hogy vakcinájuk képes megelőzni a tünetes COVID-19 kialakulását, ám azt nem vizsgálták, hogy mi a helyzet a tünetekkel nem járó (aszimptomatikus) esetekkel. Márpedig a tünetmentes fertőzések csökkentése nélkül nehéz megállítani az emberről emberre való átvitel előfordulását.

Mára azonban egyre több adat mutatja, hogy a vakcináltak lényegesen kevesebb eséllyel terjesztik a vírust. E hét elején jelentette be a Pfizer, hogy vakcinája – két héttel a második dózis beadása után – 94%-os hatékonysággal előzi meg a tünetmentes fertőződést. A tanulmányban nem beoltott izraelieket hasonlítottak össze olyanokkal, akik január 17. és március 6. között kaptak Pfizer-oltást."

www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26701/a-vakcinak-csokkentik-a-koronavirus-atvitelt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.