Egy civil szervezet festette ki az egészségház rendelőjét, az önkormányzat eléggé kiakadt ezen. A kommentelők pedig az önkormányzatra akadtak ki.

A hvg.hu cikke szerint Kőszegen eléggé kiakadt a fideszes vezetésű és többségű önkormányzat az egyik helyi civil egyesület (az Összefogás Kőszegért Egyesület, amelynek 3 képviselője is bejutott 2019-ben kompenzácis listán a képviselő-testületebe a valasztas.hu adatai szerint) akciója nyomán. 

Kifestették a civilek a gyermekorvosi rendelőt, kiakadt a fideszes vezetésű önkormányzat

Fotó: Facebook/Összefogás Kőszegért Egyesület

Az egyesület ugyanis kitette a Facebookra, hogy „egy lelkes csapat kifestette a gyermekorvosi rendelő termeit, szobáit, hogy hétfő reggel már egy mesés környezetbe léphessenek be a gyerkőcök és szüleik a doktornéni házába.”

Ez nagy tetszést aratott a Facebookon, ám a hír eljutott a kőszegi önkormányzathoz is, amely már kevésbé örült az Egészségházban elvégzett önkéntes munkának. 

Egy bejegyzésben úgy reagáltak, hogy ők is a közösségi médiából értesültek az esetről, és arra is kitértek a bejegyzésben, hogy „a hétvége folyamán az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében.”

Az önkormányzat szerint az akció szervezői és résztvevői szándékosan nem egyeztettek az ügyben, majd hozzátették:

„alaposan mérlegeltük, hogy rendőrségi feljelentést tegyünk az épületben való jogtalan tartózkodás és a jogosulatlan tevékenység körülményeinek feltárására, szükség esetén szankcionálása érdekében. Ettől egyelőre eltekintünk.”

A bejegyzés végén még olvasható, hogy a helyhatóság az intézményen belül rendelt el vizsgálatot, és azt kérték, hogy a jövőben a hasonló, "jószándékúnak gondolt" kezdeményezésekkel inkább keressék meg az önkormányzatot.

A cikk szerint a kommentelők eléggé kritizálták az önkormányzatot a posztja és a festés miatt elrendelt lépések miatt.

Forrás: hvg.hu

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Milyen nagylelkűek,hogy nem tesznek feljelentést... Nem tudom,ezek az ország minden rèszèn be vannak oltva embersèg ellen?? Hihetetlen,hogy mennyi gyűlölet,ès rosszindulat szorult ezekbe a fideszesekbe!!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@libellle: Igazam VAN. És nincs "de".:-)
namihami
@libellle: Mostantól felnézek rád. Te egy tévedhetetlen (mint az Isten), de még emberbe mertél belekötni. Kezében a Bölcsek Kövével nem restell idejönni közènk és elménket próbálja megvilágosítani.
namihami
Szabadnapján vonuljon ki a Hivatal teljes állománya és kaparják le. Néhány év, némi EU-s pénz (egy része talán még ide is kerülne) és máris kifestetné a helyi vezetés a rendelőt.
szaboria1
Esti hír a pm már nem tesz feljelentést csak házon belül akar vizsgálódni. Biztos kapott a helyiektől is egy jó pár lehordást.
libellle
@Málna: De... sajnos van DE!!! Leirtam. Végül is nem valkiknek hanem a kormányotoknak vagyis a város vezetésnek lenne absolut kötelessege egy rendelöt vagy hasonlot barátságossa tenni. De azt gondolom a jó régi komcsigondolatok nem haltak és halnak ott ki. www.google.com/search?q=kinderpraxis+bilder&sxsrf=ALeKk00iCnCGXkIxUL1sMrgQnVOXnH9SFQ:1628778531669&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=ZrBmqFj9mubDAM%252CeUNWYzKq-gnmgM%25
Málna
@libellle: Én nem gondolom,hogy kötelesség lenne egy rendelőt barátságossá tenni. Rendben tartani, azt igen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.