891 millió forintba került a Türk Tanács két budai képviseletének fenntartása az elmúlt közel két év folyamán – derült ki a Magyar Narancs által igényelt közérdekű adatokból.

Ennyibe kerülnek a magyar adófizetőknek Orbán türk szövetségesei a budai Ybl-villában

Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

Mint ahogy a Telex írja, a lap azután nyújtott be adatigénylést, hogy Mesterházy Attila képviselői kérdésére, amely ezt a témát firtatta, elkerülő választ adott a külügyi tárca még júniusban.

A Narancs.hu szerette volna megismerni az adatokat, hiszen közpénzről van szó: a Türk Tanács nem csak ingyen használhatja a magyar állam által 1,4 milliárd forintból megvásárolt Ybl-villát és egy budai, Medve utcai irodát, de a hazai képviselet minden fenntartási költségét, dolgozóinak bérét is az államkasszából fizetik.

A kapott adatokból kiderült, hogy a működési és dologi kiadások eddig 742,4 millió forintba kerültek, a belföldi személyzet bér- és járulékköltsége mostanáig 73 millió forint volt, a Medve utcai iroda éves szinten 24,5 milliós büdzsével üzemel, protokollköltségekre pedig 28,3 millió forintot fizetett Türk Tanács budapesti képviselete.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők tavaly novemberben személyesen körül szerettek volna nézni az Ybl-villában, de nem engedték be őket az épületbe. Az irodát vezető Hóvári János (akinek bére az adatigénylés alapján 2020-ban már 950 ezer forint volt) később telefonon közölte Széllel, hogy nem tudnak találkozni, mivel a képviselő ki van tiltva a külügyminisztérium épületeiből.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/Benko Vivien Cher

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Az orosz kémbank fenntartása mennyibe kerül?? Ja, az meg "üzleti titok"??!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Bizony azok mind színtiszta keretyény matyar pupákok. Oda mi kifektetünk ám.
tudode
Mindent megér a keleti nyitás jegyében a buksisimogatás, miközben volt idő, amikor a szabadság Nyugatról jött:
.
---- Orbán Viktor üzenete a fiataloknak 2007 ből
www.youtube.com/watch?v=1dob3uRo0aI
-------------------
.
kénye, kedves szerint üzengetve a fiataloknak, elfelejtve azt, hogy ÜKELME, Mr napraforgó is volt fiatal:
.
www.youtube.com/results?search_query=Orb%C3%A1n+%C3%BCzenete+a+fiataloknak
----------------------
.
Nem csodálkozva azon, hogy a felvilágosúlt fiataloknak
.
---- Nem tetszik a rendszer
www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0
--------------------
.
De olyan silány gyülekezet, hogy egy cspp véráldozatot nem érdemelnek!
Emmersson71
Mi a faxom kerül ennyibe..gleccservìzzel önlítik le a WC-t?!
(A kérdésem költői..nyilván ellopták)
kereső
Mi az, hogy a magyar országgyűlés választott tagja, parlamenti képviselő " ki van tiltva" a külügyminisztérium épületéből?!( vagy bárhonnan, ami középület???)
Jogállam, meg parlamentáris demokrácia, ahol a nép a képviselői útján gyakorolja a hatalmat?? Na köptem egyet!
kereső
Az orosz kémbank fenntartása mennyibe kerül?? Ja, az meg "üzleti titok"??!
Nessy
@kereső: majd Varga Judit elmondja miszerint itt olyan jogállam van, hogy a fal adja a másikat! Még kiket kell eltartani O.V. hűséges barátai közül??
Eladott Ország
"Az Orosz Fejlesztési Bankhoz hasonló kis szigetet hoz létre a magyar kormány Budapesten, ahol akár törvénytelenségeket is minden gond nélkül elkövethetnek, nincs olyan, aki ezért őket felelősségre vonhatja, hiszen még a hatóságokat sem kötelesek beengedni. Az Orbán által jóformán teljhatalommal felruházott dolgozók az épületen belül azt csinálnak, amit akarnak, amiért nem mellesleg természetesen a magyarok fizetnek. Nem tudhatjuk meg, hogy kinek, miért cserébe és mennyit fizetünk, azt egyszerűen el kell fogadnunk és kész. Mindezt a jó kapcsolatok kiépítése érdekében. Hogy erre mégis ki adott engedélyt azt nem tudom, hiszen ez a Magyarország területén létrehozott terület úgy mentesül a magyar törvények alól, hogy erre felhatalmazást a magyar állampolgárok nem adtak. Mégis mi a garancia arra, hogy ez az iroda nem egy pénzmosodává fog változni? Mi a garancia arra, hogy itt nem bűnözők fogják eltussolni törvénytelenségeiket? Ha a hatóságoknak még csak lehetőségük sem lesz arra, hogy esetlegesen házkutatást tartsanak az épületben, akkor mi biztosítja a törvényességet? Értem én, hogy kell egy hely Orbán türk barátainak és az ő családtagjaiknak, de nem hozott még elég bűnözőt az országba a miniszterek elnöke? Mikor szűnik már meg a diktátorok, maffiavezérek és bűnözők kedvenc rejtekhelyének lenni Magyarország? Orbán a nép nevében tesz szívességeket olyan embereknek, akiktől pénzt és ezzel hatalmat remél. A kérdés már csak az, hogy milyen áron? Vajon milyen háttéralkuk köttetnek, amiről talán csak évek, évtizedek múlva tudhat majd a közvélemény? Vajon mekkora kárt fog még ezek után is okozni az országnak Orbán és bandája? Egyszerűen képtelen leállni, több és még több kell neki, bármi áron."
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/10/t%C3%BCrk.jpg
A fentiek fényében azt szeretném kérdezni, hogy mit keres Orbán Viktor muszlim türk identitású, gyökereiket büszkén ápoló országok despotáival egy csoportképen és miért győzelem és dicsőség ez Magyarországnak?
Clavigo
Csak tudnám,,hogy mi a fasz közöm van nekem (pl) ezekhez...???
ómió
És mindez még semmi a 90. előtti 45 év "proletár internacionalizmusa" bekerüléséhez képest!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.