Egy hónappal az esemény előtt az ellenzéki előválasztás valódi tétjéről értekezett Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely alkalmasnak érzi magát Orbán legyőzésére – itt a recept
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Budapest főpolgármestere szerint nem elég, ha valaki pártkötődés alapján szavaz. 

A biztos kormányváltáshoz bővíteni kell a változást akaró szavazók táborát, vagyis nem elegendő, ha csak a jelenlegi pártkötődésssel rendelkező ellenzéki szavazókat szólítjuk meg, meg kell tudnunk nyerni a változás ügyének a jelenlegi bizonytalanok, a Fideszből kiábrándult szavazók minél szélesebb táborát

- írja.

Karácsony szerint a változást akaró szavazók táborát nem lehet úgy gyarapítani, ha a múlt vitáit vívjuk újra és újra, ha a politikai ajánlatunk nem a jövőről, Magyarország új fejezetéről, hanem mondjuk a 2010 előtti időkről szól. 

Baj lenne, ha az előválasztási rivalizálásunk nagyotmondási versennyé válna, ha abban méregetnénk magunkat, hogy ki tud Orbánabb lenni Orbánnál

- véli Karácsony, hozzátéve, "Magyarország jövőjét éppen az veszélyezteti, ha azt gondoljuk, hogy a politika olyan, a politikusok meg olyanok, mint amihez és akikhez az elmúlt hosszú években hozzá akartak szoktatni bennünket". 

Karácsony Gergely szerint nem az az erős vezető, aki képes megosztani, hanem aki képes egyesíteni. 

Én nem csak azért indulok az előválasztáson, mert késznek és képesnek érzem magam arra, hogy a demokratikus ellenzéki pártszövetség élén legyőzzem Európa legmohóbb, leggátlástalanabb, legcinikusabb, legönzőbb kormányát. Hanem mert hiszek abban, hogy késznek és képesnek kell lennünk arra is, hogy a kormány leváltása után, az elszámoltatást és jóvátételt követően az 1 százalék uralma helyett a 99 százalék többséget szolgáló programmal megváltoztassuk a politikát

- olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Valaki elhiszi KariFeriről, hogy bármilyen problémát képes lenne megoldani?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
..."Európa legmohóbb, leggátlástalanabb, legcinikusabb, legönzőbb kormányát. "...

Ha ez igaz, akkor Orbán miért az aki, ott ahol? Mire vártak eddig? ...csak nem félnek egy kis balhétól?...ami megállíthatatlanná válik?

Ja, nem...a vírus... Igen azt meg kell várni, amíg elmúlik...aztán ...
Csizmás Kond
...2010 előttről...és akkor hol voltár kisgerő ?
ESCOBAR
Nekem az az érzésem, hogy az eddig általunk ismert jelöltek közül egyik sem fog indulni 2022-ben élesben! Mi még nem is ismerjük az adu ászt!
Gazella
@jesz: az allitolagos virus... mindig is velunk fog elni.. sot! Mar hosszu evek ota velunk el.
rokker33
Akkor ha karigeri lesz a miniszterelnök ,akkor semmilyen elszámolásra ne számítsunk! Lehet gondolkodni ,hogy ki lenne alkalmasabb, mert pont úgy járunk majd, mint 2019 ben.Taplót se vették elő, de kapott kitüntetést és diszpolgári címet is és milliós prémiumot Karácsonytól! Szégyen ez az ember és még ő akarja irányítani Magyarországot! !!Nevetséges és szánalmas egyben!
verőce21
A fővárost sem tudja vezetni, akkor mit kezdene egy országgal?
Mert neki egyedül nem megy!
kereső
Majd az előválasztáson eldől, hogy a szavazók kit látnak/tartanak alkalmasnak. Nem elég ám Bpesten kampányolni a győzelem reményében.Vidéken nem nagyon lehet látni/hallani Karácsony Gergelyt.
Pálinkás Pál
karácsony a trójai faló...miatta lesz bukás...
Béla333
Jaj Geri! Már kétszer vetted hülyére a szavazókat. Először amikor Zuglóban ígértél elszámoltatást a Pápcsák nevű maffiózó ellen, aztán meg amikor a főpolgármesteri kampányban ígértél mindenféle szigorú elszámoltatást Tarlós ellen.
Aztán elszámoltatás semmi, ellenben extra lelépési pénzzel és kitüntetéssel engedted el Tarlóst.
Ne ígérj már semmit!
Béla333
Lehet, hogy ő saját magáról azt gondolja, hogy alkalmas erre-arra, szerintem meg semmire sem alkalmas, csak a politikusi bűncselekmények elsimikálására.
tudode
Hajrá Karácsony, de úgy szolgálja a népet, ahogy a nagykönyvben megvan írva, hogy minden nap karácsony legyen, mert
.
Tanács:
.
--- Most élsz (1984).
www.youtube.com/watch?v=zexIfl7h88Q
----------------------
.
Rengetegen nem szeretnénk a megszállott, és csapatának gatyájában lenni azzal az arspoetiKÁVAL, ha csel, akkor legyen csel az első székház mutyiKÁJÁkor, amikor az orrára hányta György Péter, "Mi lett a Fidesszel?
.
----- Videotéka: „Beszéljünk arról, hogy mi lett a Fidesszel!”
.444.hu/2018/09/09/videoteka-beszeljunk-arrol-hogy-mi-lett-a-fidesszel
-------------------------
.
És ugyanezen a kertipartin lehúzta a keresztvizet a szélsőjobbről, 13.00-nál, ahova ez volt az első és utolsó jelenléte, amivé lett a litye ÚJ ÁLLAMÁVAL, befejezve a saját szája íze szerinti
.
---- Sínek és sátrak / 2. rész
www.youtube.com/watch?v=r8NM6dJtXic&t=723s
------------------------
.
A logikátlan be nem állója brilliáns, amin a logópédusa sokat csiszolt, de a tettei azokkal kijelölte magának is a történelem szemédombján a méltó helyét!
134.bátor
Nem alkalmas . Már tavaly hazudott,hogy nem indul miniszterelnök jelöltnek. Tönkre vágta Budapest közlekedèsèt a kerèkpár sávokkal. Ès a legfontosabb:. Nem lesz elszámoltatás,ha ő nyer. Lásd : Tarlós dupla vègkielègîtès,díszpolgári cîm. Utána még hónapokig köpködött rá a vèn hülye. Nincs megbocsátás!!! Csak így lehet.
Sámannus
Már kifejtettem néhány helyen a geci helyett BÁRKI Is megfelelőbb.Ettől függetlenül, a geci a cipő fűzőjét sem kötheti be Gergőnek.
tudode
@sgl: .
Rengeteg magaslabdát nem ütött le a MINDENREHATÓ ellenzéke, talán amiatt, mert volt gyermekszobájuk, és nem a kertben lévő pottyantóSON könnyítettek magukon.
.
Mit is mondott Lázár jobbkezekor, a háborúk után szokáSÓS közmunkáról, amit a II. vh után Édesapám társadalmi munkában végzett, ki tudja hol kapott valami földet?
.
Tehát a Lázár
.
---- Lázár János: A közmunka mellett nincs idő lopni
www.youtube.com/watch?v=GPmHgRbv5t4
----------------------
.
Vajon hányan vannak olyanok, akik nem érnek rá arra, hogy tanulmányozzák ennek a politikai szélhámosnak a tetteot?
.
Mert 1998-ban nem értem rá tanulmányozni a tetteit, előéletét én is megajándékoztam ezeket egy vokssal, azzal, hogy friss diplomások, talán többre képesek, mint a begyepesedett szocik!!!
.
Aztán, nem tudva azt, hogy a "kisgazdákkal sohasem", aztán mégis, felfüggesztette a IV-es metró építését, a Deák téren épülőfélben,lévő NEMZETI SZINHÁZ ÉPÍTÉSÉT egy tolvonással átrakatta a vastelepre, a Ráckevei HÉV közelébe, amelyre kis tudja hány téglajegyet vásároltam a szaksezervezttől nagyon bepipultam erre a gyülekezetre, amiatt is ezzel lett vége a kisgazdák pályafutásának, 86. évesen Turi-Kovács Béla, volt kisgazda új "urat" szolgál a NER frakcióban, köztük Szili Katalin, nem jut eszembe a ház alelnök MDF-es neve!
.
Belegondolni is sok/k az, hogy milyen mocsokban kell élnünk!
.
Elérve azt, hogy ma már nem a pártok, a tisztesség a tisztességtelenekkel ízmozi, elég későn, talán az utolsó 24. órában!
verőce21
Valaki elhiszi KariFeriről, hogy bármilyen problémát képes lenne megoldani?
csak úgy....
@verőce21: ha nem gyártja a problémákat futószalagon mint orbán,akkor miért ne?
verőce21
Csak előretolják ezt a hülyét, hogy legyen kire ráfogni a '22-es ellenzéki választási vereséget!
Pipás
Hajrá Karácsony! El kell zavarni az ország pénzén urizáló tolvaj ficsúrokat.
GeoCravker
@sgl: Magyarországon nincs valós kormányképes politikai erő.
S ez a legnagyobb baj. Mert van, ahol az erő van, de az egy képtelen falusi bunkó. Ahol van képesség, azt meg szubjektív okokból nem választanák többségbe. Az olyan kóklerektől, mint FGYÁ vagy Karigeri, mentse meg az ég az országot
ómió
Hű, de szívesen csinálna ő országos dugókat is! Persze népzsebivel "feldobva"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.