Úgy tartják, a tények makacs dolgok, de ez mit sem zavarja az Emberi Erőforrások Minisztériumát, akik szerint mindössze "baloldali slágertéma" a pedagógushiány.

Az ATV Híradójában a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke beszélt arról, hogy lesznek iskolák, amelyek nem találnak majd szakembert a meghirdetett állásokra – írja a 24.hu

Ugyan alig egy hónappal az iskola megkezdése előtt több mint 1000 tanár hiányzik a rendszerből, az EMMI szerint nincs itt semmi látnivaló

Fotó: 123RF.com

20 nappal a tanévkezdés előtt csak a Belügyminisztérium hivatalos álláskereső portálján több mint 1100 pedagógust keresnek: szaktanárt, óraadót, utazótanárt egyaránt keresnek. A Momentum egyik budapesti képviselő-jelöltje 250 álláshirdetést gyűjtött össze és ragasztott ki az EMMI kapujára. Az „Elég a struccpolitikából!” felirattal arra emlékeztette Kásler Miklós minisztert, hogy 20 éve nem volt ilyen alacsony a pedagógusok száma az országban, mint most.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke arra számít, hogy egyre nehezebb lesz betölteni a nyugdíjba vonuló és pályaelhagyó tanárok miatt megüresedő állásokat.

Ami a leginkább hiányterület, az úgy tűnik, hogy a természettudományokhoz köthető, illetve az informatikához, talán kevésbé még egyelőre a humán tárgyakhoz, de óvodapedagógusból és tanítóból is, az előző évek tapasztalatai alapján, egyre fenyegetőbb a helyzet

– fogalmazott Horváth Péter.

Egy pécsi utazó pedagógus szerint nagyobb a baj, mint ahogy ez kívülről látszik: nyugdíjasként ingázik az egyik iskolából a másikba. Összesen három iskolába jár tanítani.

Amikor kiszaladok az egyik iskolába, megtartom az órámat, beülök az autóba, és indulok a másik iskolába, hogy odaérjek becsengetésre, rettenetes nagy az áttanítás, mert nincs szakos ellátottság

– mondta Kabai Józsefné nyugdíjas óraadó tanár.

A tanárhiány kérdésköre minden nyáron a baloldali média slágertémái közé tartozik

– írta a Híradónak az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Sajnos,most a ner a pedagógus helyett a pedot favorizálja!Nézd meg hány vallásos iskola hemzseg a túljelentkező csuhásoktól!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Akkor, Böszme efftárs anno azért rúgott ki tízezret, hogy "dafke" fokozza a hiányt?
ómió
@Eladott Ország: Előbb készíts pontos leltárt az immár 100 milliónál is több áldozatotokról, bolsiék elmebetege, és csak utána folytasd az aljas hazudozásodat!
Szalay Miklós
Az oktatásról a legfontosabbak. Pl. Hogyan lehet jól tanítani, és milyen elvek mentén kellene megszervezni az iskolarendszert:

egyvilag.hu/temakep/110.shtml
Toller Béla
Nem lehetne téma,ha rendben lenne - baromarcú !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.