Bízik abban, hogy elkapja a delta variánst. Rusvai Miklós kijelentése szerint az eddig oltásoknak köszönhetően enyhe lefolyással átesik a megbetegedésen, ezzel pedig megszerzi a védettséget a variáns ellen – írja a Blikk.hu.

Rusvai Miklós el akarja kapni a delta variánst, a virológus azt is elárulta miért – mutatjuk
Fotó: TV2

Rusvai Miklós szerint hosszú távon hármas szintű védelmet csak a fertőzés átvészelése eredményez.

ATV Start című műsorának vendégeként továbbá a virológus elmondta, hogy

ha valaki megfelelő szintű védettséggel rendelkezik a koronavírus ellen, annak nem feltétlenül van szüksége a harmadik oltásra. Elárulta azt is, hogy ő maga a Pfizer koronavírus elleni védőoltásának mindkét dózisát kapta meg és nem áll szándékában felvenni a harmadik vakcinát.

A virológus egyébként egyetért a Magyar Orvosi Kamarával abban, hogy vissza kellene hozni a védettségi igazolvány használatát, és szerinte a maszkviselés „becsületét is vissza kellene állítani” – írja az ATV.hu.

Hiába valószínű, hogy olyanok is megkapták az igazolványt, akiknek nincs megfelelő ellenanyagszintjük, az okmány használata még így is „több mint a semmi”. Szerinte nem szabad vérvételes ellenanyagszint-méréshez kötni az igazolványt, ugyanis ezzel csak tovább nőne a járványtagadók, a vakcina- és az egészségügyellenesek száma.

Forrás: Blikk.hu, ATV.hu
Címlapkép: TV2

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Főlökött: Hát, ezt most kiadtad magadból. Váljon egészségedre!
Főlökött
@Nyírfa: Csak javasolni tudom, utána kell olvasni !! Én is azt tettem ! -> illetve tapasztaltam saját magam.
division
@Pálinkás Pál: Neked nem megy a szöveg értelmezés? Továbbra sem érted mire valóak a vakcinák, csak lököd az embertelen konteós marhaságaidat. A két Moderna vagy Pfizer mellett egyelőre nem indokolt a 3. oltás, éppen azért, mert ezek képesek megelőzni a delta súlyos lefolyását, kapsz pár napos tüsszögést, orrfolyást, ennyi. Pontosan ez bizonyítja a két oltás hatékonyságát többek között. A sinóval oltottaknak kell egy 3 - ik feltétlenül.
Pálinkás Pál
@division: elolvastad mi az a védőoltás?,,HÁT AKKOR NE DUMÁLJ...nekem a löttyök nélkül is csak a nózim folyna.. egyébként melyik részét nem tudtad értelmezni idióta?
" Rusvai Miklós szerint hosszú távon hármas szintű védelmet csak a fertőzés átvészelése eredményez."...
division
@Pálinkás Pál: Ritka bunkó vagy. Te ebből élsz, bár elég sokan élnek a semmiből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.