A Police.hu közölte, hogy a 22 éves albertirsai férfi állítása szerint nem volt hajlandó szemétdíjat fizetni, ezért udvarán tárolta összegyűlt hulladékát.

Brutális mennyiségű szemetet halmozott össze a kertjében egy 22 éves férfi – vádat emelhetnek ellene
Fotó: Police.hu

A ceglédi nyomozók most fejezték be a nyomozást.

Az ügy egy feljelentés alapján indult be a rendőrségi gépezet 2020 decemberében. Egy albertirsai házhoz tartozó üres telken ugyanis hegyekben állt a szemét. A helyszíni szemle alátámasztotta a feljelentés adatait, a területen kiszuperált hűtőszekrények, elektronikai termékek, babakocsi, építési törmelék, bútorok, háztartási hulladék, gumiabroncsok hevertek helyenként 1-1,5 méteres magasságban.

A tulajdonos beismerte, kb. 8 éve hordja hulladékát a telekre, amihez szerinte "senkinek semmi köze".

Az eljárás során kirendelt igazságügyi környezetvédelmi szakértő megállapította a talaj és a talajvíz veszélyeztetését, azt a szemét között található tárgyak a csurgalékvízen keresztül szennyezhették, de kitért egyes eszközök ózonkárosító hatására is és a felhalmozott anyagok között veszélyes hulladéknak minősülőt is talált.

Brutális mennyiségű szemetet halmozott össze a kertjében egy 22 éves férfi – vádat emelhetnek ellene
Fotó: Police.hu

A 22 éves férfi ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Forrás: Police.hu
Címlapkép: Police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.