Az ENSZ klímaváltozásról szóló jelentése gyökeresen forgatta fel a politikai közvéleményt, és az amit előrevetített, egyenlő azzal amitől Orbán Viktor és a magyar kormány a legjobban tart, a tömeges migrációval.

Magyarország elveszett? Migránsok millióival kell számolni – Vészjósló állapotok az ENSZ jelentésében és a Közel-Keleten
Kép:YouTube

A jelentés szerint bármekkora kibocsátás-csökkentést sikerül elérni, a földfelszín melegedése akkor is folytatódni fog legalább az évszázad közepéig.

A jelentés a legátfogóbb 2013 óta 66 ország 234 szakértője készítette.

Persze a gazdasági döntéshozóknak és a politikusoknak is előnyös volna az, ha több idejük lenne alkalmazkodni a helyzethez és megoldásokat keresni, de sajnos idő az ami most nem áll a rendelkezésünkre.

Magyarországra nézve könnyelműen legyinthetnénk, hiszen nekünk szerencsénk van, a Kárpát-medence lakható marad az elkövetkező fél évszázadban a tanulmány, persze a tavak kiszáradhatnak, és mindennaposak lehetnek a sosem ismert, és minden eddiginél pusztítóbb járványok is.

A felmelegedés mértékénél másfél fokos "céllal" számolgatni lehetséges, és meglehetősen kedvező. De azt nem árt tudni közben, hogy ha maradunk a mostani folyamatoknál, akkor az évszázad végére már 5 fokos felmelegedés várható, ez viszont azt jelenti, hogy:

minden eddiginél jobban kell félni, és el kell kezdeni rettegni, hiszen lassan már csak ebben bízhatunk.

Ennek az oka nagyon egyszerűen le van írva az ENSZ jelentésében, körülbelül másfél milliárd embert biztosan érint ez a helyzet, mármint a felmelegedés.

Ehhez már csak adalék az a tény, amely hazákban éppen a nemváltoztató óvodások, a tajtékzó Soros-démon miatt nem kap elég hangsúlyt, hogy küszöbön áll a Közel-Keleten az első "víz-háború", melyet a Nílus vízhozamáért fognak megvívni.
Erről bőven most nem akarunk beszámolni, viszont annyit szögezzünk le, ez a háború el fog kezdődni, csak nem tudjuk pontosan még hogy mikor. 

A Níluson felépült Nagy Reneszánsz Gát (GERD), számos vízelosztási vita forrása Etiópia és szomszédai között

- nyilatkozta az AFP-nek egy etióp tisztségviselő múlt hónapban.

Magyarország elveszett? Migránsok millióival kell számolni – Vészjósló állapotok az ENSZ jelentésében és a Közel-Keleten
Kép:YouTube

Az előzményekről annyit érdemes tudni, hogy Etiópia 2020 júliusában bejelentette, hogy teljesítette a 4,9 milliárd köbméter folyóvíz tárolására kitűzött célját, és a második szakaszban eltökélt szándéka a 13,5 milliárd köbméteres vízkészlet felhalmozása. A megagát 2011 óta épült Etiópia északnyugati részén, a szudáni határ közelében a Kék-Níluson, amely Szudán fővárosában, Kartúmban ömlik a Fehér-Nílusba, ahonnan a két folyó egyesülve folytatja útját. 

Beláthatatlan következménye lesz, ha Etiópiában nem sikerül elérni a stabilitást rövid időn belül

- mondta ma reggel Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója.

Ezzel a folyamattal, a sivatagodás megállíthatatlanná válik, és a már most forráshiánnyal küzdő, túlnépesedett régiókban egyszerűen nem lesz elegendő víz, illetve termőföld az életben maradáshoz. 

Ez pedig meg fogja indítani a migrációs vándorlást, akármit is teszünk ellene.

Hogy ez miért veszélyes Európa számára az elég egyértelmű, hiszen nyitott út lenne Ázsia felé is, de ott a térség legjobban felfegyverzett államai akadályozzák a milliós migrációt, ám az öreg-kontinens szabad préda.  

Egyes források, és előrejelzések szerint, ha a migrációs hullám jelentős része mégis Ázsia felé fog tartani, akkor is milliók, tízmilliók fognak megindulni. Számolva azzal, hogy a szárazföldi gyaloglás sokkal relevánsabb mint a vízi út Ázsia felé.

Minden jel arra mutat, hogy Európa el fog veszni.Hogy ez mikor fog bekövetkezi azt nem lehet tudni, viszont az 50 fok feletti hőmérséklet a Közel-Keleten már mutatja azt, hogy nincs annyira messze mint gondolnánk!

Röszke kevés lesz!

Persze mondhatjuk, hogy ott van a Balkán és Törökország. Ám ezeket csak egy rövid pár évig tartó időszakban tudjuk majd csak pénzelni. Hiába a fegyverek, a támogatás, ez ekkora embertömeg égsz egyszerűen le fogja teperni Európát, ha akarjuk, ha nem. Erre már készíti a vésztervét az az Európai Tanács.

A 2016. márciusi EU–Törökország nyilatkozat végrehajtásának kulcsszerepe volt a Törökországon keresztül az EU területére érkező irreguláris migránsok számának csökkentésében.

- írja az Európai Tanács.

Magyarország elveszett? Migránsok millióival kell számolni – Vészjósló állapotok az ENSZ jelentésében és a Közel-Keleten
Kép:YouTube

2019-ben 90%-kal kevesebben érkeztek a kelet-mediterrán útvonalon, mint 2015-ben, 2020-ban pedig további csökkenés volt tapasztalható, de ez az út lesz az

amely újra roskadozni fog a nehéz léptek alatt.

A migránsok Törökországon keresztüli tömeges beáramlására való tekintettel az EU és Törökország vezetői 2016 márciusában megállapodtak az irreguláris migráció elleni fellépésről.

Az erről szóló nyilatkozatban az alábbi két alapelvet rögzítették még 2016-ban:

1, a görög szigetekre újonnan érkező irreguláris migránsokat visszaküldik Törökországba, amennyiben nem folyamodnak menedékjogért, vagy ha kérelmüket elutasították

2, a görög szigetekről Törökországba visszaküldött minden egyes szír állampolgár fejében egy szír állampolgárt áttelepítenek az EU-ba

A Bizottság 2018 márciusában javaslatot tett az eszköz számára biztosított finanszírozás további 3 milliárd euróval való kibővítésére, mivel az első lépésként biztosított összeg már teljes egészében felhasználásra került. De meddig tudjuk még "lefizetni" őket?

Mit fogunk mi lépni? Mit fog lépni akkor a Magyar kormány, és az EU? Hiszen azt ugye nem kell megindokolnunk, hogy milliókat nem fog megállítani a határzár.

De miért maradnának?

Ahogy az elmúlt években már a feledésbe merülő menekült hullám megmutatta, ezek az emberek leginkább mennének tovább, de milyen garanciánk van arra, hogy mire elérik Hegyeshalmot, nem állnak újra a határok?

Voltaképpen erre semmi, hiszen ekkora tömeggel csak a nagypolitikai elemzők számolnak, az nem kétséges, hogy vannak forgatókönyvek, de az sem, hogy ezek nem publikusak.

Illetve mi a garancia arra, hogy az EU nem fogja vasfegyelemmel letelepedésre bírni őket, és ha nemet mond a Magyar állam, akkor repülünk az unióból, és akkor végképp semmi esélyünk sem lesz arra, hogy ezt átvészeljük, úgy hogy a társadalmunk nem változzon meg drasztikusan.

Táguló horizontok, változó kilátások

Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy a nyugattól várjuk a megoldást, mert nem fog helyettünk és értünk semmit sem tenni. Ami mindenképpen a legfontosabb, az hogy ezt a felmelegedési hullámot megpróbáljuk megállítani, illetve a Nílusi gát kérdésének a rendezése is a nyugati világ privilégiuma kell majd, hogy legyen, hiszen ez az egyetlen lehetőség. 

2020. szeptember 23-án az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi paktumot hirdetett ki, hogy megpróbáljon új lendületet adni a KEMR megtorpant reformjának. Hiába van az Európa Parlament azon a véleményen, hogy a harmadik országokkal való együttműködésnek az Európába irányuló irreguláris migrációs áramlatok fő kiváltó okának kezelésére kell koncentrálnia

ez ha nem fékezzük meg a klíma-katasztrófát okozó tényezőket, akkor kevés lesz. 

Illetve ott a másik tényező, mégpedig az, hogy az amerikai csapatok kivonulása után offenzívába kezdtek a tálibok. Egyértelműen Európa lesz a vesztese annak, ha Afganisztánban mindent veszni hagy, és ezt a nyakuk köré fonódó kezet minden eddiginél jobban érzik az újabb menekülthullámtól rettegő uniós kormányok.

Címlapkép: YouTube

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Magyarország elveszett? El. A fidesz-kdnp gondoskodott róla.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@balos: Igen, kaptuk, és gazdálkodni kénre rajta, a kincseivel, mindnyájunk boldogulására, de mi ki akarjuk sajátítani, leigázni - úgy bánunk vele, mint az emberekkel. És, amikor a földünk felemeli az ujját egy kis ejnye-bejnyére, rendez egy kis özönvizet, hogy észhez térjünk, akkor sem szállunk magunkba, mert nem hisszük el, hogy ez velünk megtörténhet.
Szerencsére, mindig vannak köztünk Noék. :)
Gyurka80
@Nyírfa: Olvass utána akkor megtudod az igazságot!
kissé felnőttem
nem tudni ki a szerzője de nagyon naiv a hatáskeltéshez, ugyanis egyetlen egy sem akar itt e honba vergődni nem azok a munkamániás fazonok sőt, max át masíroznának vagy tán azt sem. az eddigiekből akik kötvényvásárlással tömték ki a vikit toncsikát is messsze elmentek régen se hirük max a markukat tartják a kölcsönadott pénzükért és ezt MI fizetjük max toncsin behajtható lészen? de távoli bankszámlákon pihizik , a mani.
MÁSIK 110 féle kőolaj pótló szabadalom van talomba csak ülnek rajta ne hogy mások zsebébe fusson a mani ez a szomorú való...gondoljon mindenki amit akar.mi fog változni 2050 be sokminden
percsi
@durbincs: Sürgős eset vagy! Szövegírásból, fogalmazásból 1-s!
Ettől függetlenül értem én, miről irkálsz.
Állandóan buzulhatnékod van, és azt is értem, hogy a bánya mélyén szereted, de vigyázz, mert porckorongsérv lesz a vége.
Mondd, rátudsz ülni még a popódra?
Lazítani kellene, mert a sok bedőlés már elvette az eszed, vagy nem is volt?
Nessy
@Shikari: Hű, de nagyon keresztényi gondolatok! Ezekért tényleg érdemes imaláncot indítani a választások előtt!
mágnes
@Shikari: Nem lehet elárulni azt hogy mire képeztek ki . Hadititok !
Mi van ha a propellert Tálibok is olvassák ? ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.