Az ENSZ klímaváltozásról szóló jelentése gyökeresen forgatta fel a politikai közvéleményt, és az amit előrevetített, egyenlő azzal amitől Orbán Viktor és a magyar kormány a legjobban tart, a tömeges migrációval.

Magyarország elveszett? Migránsok millióival kell számolni – Vészjósló állapotok az ENSZ jelentésében és a Közel-Keleten
Kép:YouTube

A jelentés szerint bármekkora kibocsátás-csökkentést sikerül elérni, a földfelszín melegedése akkor is folytatódni fog legalább az évszázad közepéig.

A jelentés a legátfogóbb 2013 óta 66 ország 234 szakértője készítette.

Persze a gazdasági döntéshozóknak és a politikusoknak is előnyös volna az, ha több idejük lenne alkalmazkodni a helyzethez és megoldásokat keresni, de sajnos idő az ami most nem áll a rendelkezésünkre.

Magyarországra nézve könnyelműen legyinthetnénk, hiszen nekünk szerencsénk van, a Kárpát-medence lakható marad az elkövetkező fél évszázadban a tanulmány, persze a tavak kiszáradhatnak, és mindennaposak lehetnek a sosem ismert, és minden eddiginél pusztítóbb járványok is.

A felmelegedés mértékénél másfél fokos "céllal" számolgatni lehetséges, és meglehetősen kedvező. De azt nem árt tudni közben, hogy ha maradunk a mostani folyamatoknál, akkor az évszázad végére már 5 fokos felmelegedés várható, ez viszont azt jelenti, hogy:

minden eddiginél jobban kell félni, és el kell kezdeni rettegni, hiszen lassan már csak ebben bízhatunk.

Ennek az oka nagyon egyszerűen le van írva az ENSZ jelentésében, körülbelül másfél milliárd embert biztosan érint ez a helyzet, mármint a felmelegedés.

Ehhez már csak adalék az a tény, amely hazákban éppen a nemváltoztató óvodások, a tajtékzó Soros-démon miatt nem kap elég hangsúlyt, hogy küszöbön áll a Közel-Keleten az első "víz-háború", melyet a Nílus vízhozamáért fognak megvívni.
Erről bőven most nem akarunk beszámolni, viszont annyit szögezzünk le, ez a háború el fog kezdődni, csak nem tudjuk pontosan még hogy mikor. 

A Níluson felépült Nagy Reneszánsz Gát (GERD), számos vízelosztási vita forrása Etiópia és szomszédai között

- nyilatkozta az AFP-nek egy etióp tisztségviselő múlt hónapban.

Magyarország elveszett? Migránsok millióival kell számolni – Vészjósló állapotok az ENSZ jelentésében és a Közel-Keleten
Kép:YouTube

Az előzményekről annyit érdemes tudni, hogy Etiópia 2020 júliusában bejelentette, hogy teljesítette a 4,9 milliárd köbméter folyóvíz tárolására kitűzött célját, és a második szakaszban eltökélt szándéka a 13,5 milliárd köbméteres vízkészlet felhalmozása. A megagát 2011 óta épült Etiópia északnyugati részén, a szudáni határ közelében a Kék-Níluson, amely Szudán fővárosában, Kartúmban ömlik a Fehér-Nílusba, ahonnan a két folyó egyesülve folytatja útját. 

Beláthatatlan következménye lesz, ha Etiópiában nem sikerül elérni a stabilitást rövid időn belül

- mondta ma reggel Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója.

Ezzel a folyamattal, a sivatagodás megállíthatatlanná válik, és a már most forráshiánnyal küzdő, túlnépesedett régiókban egyszerűen nem lesz elegendő víz, illetve termőföld az életben maradáshoz. 

Ez pedig meg fogja indítani a migrációs vándorlást, akármit is teszünk ellene.

Hogy ez miért veszélyes Európa számára az elég egyértelmű, hiszen nyitott út lenne Ázsia felé is, de ott a térség legjobban felfegyverzett államai akadályozzák a milliós migrációt, ám az öreg-kontinens szabad préda.  

Egyes források, és előrejelzések szerint, ha a migrációs hullám jelentős része mégis Ázsia felé fog tartani, akkor is milliók, tízmilliók fognak megindulni. Számolva azzal, hogy a szárazföldi gyaloglás sokkal relevánsabb mint a vízi út Ázsia felé.

Minden jel arra mutat, hogy Európa el fog veszni.Hogy ez mikor fog bekövetkezi azt nem lehet tudni, viszont az 50 fok feletti hőmérséklet a Közel-Keleten már mutatja azt, hogy nincs annyira messze mint gondolnánk!

Röszke kevés lesz!

Persze mondhatjuk, hogy ott van a Balkán és Törökország. Ám ezeket csak egy rövid pár évig tartó időszakban tudjuk majd csak pénzelni. Hiába a fegyverek, a támogatás, ez ekkora embertömeg égsz egyszerűen le fogja teperni Európát, ha akarjuk, ha nem. Erre már készíti a vésztervét az az Európai Tanács.

A 2016. márciusi EU–Törökország nyilatkozat végrehajtásának kulcsszerepe volt a Törökországon keresztül az EU területére érkező irreguláris migránsok számának csökkentésében.

- írja az Európai Tanács.

Magyarország elveszett? Migránsok millióival kell számolni – Vészjósló állapotok az ENSZ jelentésében és a Közel-Keleten
Kép:YouTube

2019-ben 90%-kal kevesebben érkeztek a kelet-mediterrán útvonalon, mint 2015-ben, 2020-ban pedig további csökkenés volt tapasztalható, de ez az út lesz az

amely újra roskadozni fog a nehéz léptek alatt.

A migránsok Törökországon keresztüli tömeges beáramlására való tekintettel az EU és Törökország vezetői 2016 márciusában megállapodtak az irreguláris migráció elleni fellépésről.

Az erről szóló nyilatkozatban az alábbi két alapelvet rögzítették még 2016-ban:

1, a görög szigetekre újonnan érkező irreguláris migránsokat visszaküldik Törökországba, amennyiben nem folyamodnak menedékjogért, vagy ha kérelmüket elutasították

2, a görög szigetekről Törökországba visszaküldött minden egyes szír állampolgár fejében egy szír állampolgárt áttelepítenek az EU-ba

A Bizottság 2018 márciusában javaslatot tett az eszköz számára biztosított finanszírozás további 3 milliárd euróval való kibővítésére, mivel az első lépésként biztosított összeg már teljes egészében felhasználásra került. De meddig tudjuk még "lefizetni" őket?

Mit fogunk mi lépni? Mit fog lépni akkor a Magyar kormány, és az EU? Hiszen azt ugye nem kell megindokolnunk, hogy milliókat nem fog megállítani a határzár.

De miért maradnának?

Ahogy az elmúlt években már a feledésbe merülő menekült hullám megmutatta, ezek az emberek leginkább mennének tovább, de milyen garanciánk van arra, hogy mire elérik Hegyeshalmot, nem állnak újra a határok?

Voltaképpen erre semmi, hiszen ekkora tömeggel csak a nagypolitikai elemzők számolnak, az nem kétséges, hogy vannak forgatókönyvek, de az sem, hogy ezek nem publikusak.

Illetve mi a garancia arra, hogy az EU nem fogja vasfegyelemmel letelepedésre bírni őket, és ha nemet mond a Magyar állam, akkor repülünk az unióból, és akkor végképp semmi esélyünk sem lesz arra, hogy ezt átvészeljük, úgy hogy a társadalmunk nem változzon meg drasztikusan.

Táguló horizontok, változó kilátások

Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy a nyugattól várjuk a megoldást, mert nem fog helyettünk és értünk semmit sem tenni. Ami mindenképpen a legfontosabb, az hogy ezt a felmelegedési hullámot megpróbáljuk megállítani, illetve a Nílusi gát kérdésének a rendezése is a nyugati világ privilégiuma kell majd, hogy legyen, hiszen ez az egyetlen lehetőség. 

2020. szeptember 23-án az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi paktumot hirdetett ki, hogy megpróbáljon új lendületet adni a KEMR megtorpant reformjának. Hiába van az Európa Parlament azon a véleményen, hogy a harmadik országokkal való együttműködésnek az Európába irányuló irreguláris migrációs áramlatok fő kiváltó okának kezelésére kell koncentrálnia

ez ha nem fékezzük meg a klíma-katasztrófát okozó tényezőket, akkor kevés lesz. 

Illetve ott a másik tényező, mégpedig az, hogy az amerikai csapatok kivonulása után offenzívába kezdtek a tálibok. Egyértelműen Európa lesz a vesztese annak, ha Afganisztánban mindent veszni hagy, és ezt a nyakuk köré fonódó kezet minden eddiginél jobban érzik az újabb menekülthullámtól rettegő uniós kormányok.

Címlapkép: YouTube

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Magyarország elveszett? El. A fidesz-kdnp gondoskodott róla.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Magyarország elveszett? El. A fidesz-kdnp gondoskodott róla.
Csizmás Kond
...na ne má...most akkor most akkor hagyni kell mindenkit hogy buzuljon mert úgy is jön a világvége ?
Peller Anikó
Magyarország és Európa akkor veszel, ha idióta politikusok engedik a tömeget Európába.

A határokat meg kell védeni, bármi áron. Ha milliók jönnek akkor millió kárán.

A Föld bolygó túlnépesedett. Azért mert Afrikában és Ázsiban dugnak mint a nyulak, nekünk talán mégse kellene ettől öngyilkosnak lennünk.
Pálinkás Pál
ó...hát a megoldás nagyon egyszerű...metőhajók helyett hadihajók...szárazföldön meg géppuskafészket 100 méterenként...
Gauntlet
szerény számításaim szerint a 300 legszennyezőbb gyárat azonnal le kéne kapcsolni. De lehet ez a szám akár 600 vagy 900 is.
percsi
Magyarország elveszett? Micsoda cím!
Nem a föld, nem Európa, hanem Magyarország.
Hát itt is szárazság lesz, itt is ki fognak apadni a tavak. Tönkre tettük a földet, ez lesz a jutalmunk :-((
Az ország már fékezi a klíma-katasztrófát, körbe kerítik lölökéék a tavainkat, és ezzel 1-2 évvel tovább fognak majd kínlódni, mint a többi magyar ember.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te olyan mint móriczka ,azzal a különbséggel,hogy neki (hetero lévén) mindenröl a penna jutotott az eszébe és nem a buzik!
Gyurka80
@simmering73: Akkor fog elveszni ha a karigerit választjátok miniszterelnöknek, mert azt mondta a migránsokat be kell fogadni de ezt most nem mondhatjuk, mert ezzel nem lehet választást nyerni!
percsi
@Csizmás Kond: Egy korty vízért te is be fogsz hajolni nekik!
Tudod hol található a legtöbb buzu, na ott lesz a víz is!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: @Peller Anikó: és mikor nektek kell majd menekülni az elviselhetetlen klíma elöl?
Gyurka80
@Pálinkás Pál: "út lenne Ázsia felé is, de ott a térség legjobban felfegyverzett államai akadályozzák a milliós migrációt, ám az öreg-kontinens szabad préda. " Ilyen idióta EU vezetők miatt, Magyarországon élni nem emberi jog, ezt kéne az EU vezetőknek eu-ra alkalmazni.
jesz
A kerítésre ki kell írni több nyelven, hogy Magyarország nem volt gyarmatosító ország, tessenek továbbhaladni Anglia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália felé...és még ott van Németország, Hollandia is...

Ezekben az országokban tárt karokkal várják a kifosztott gyarmatok lakóit.

Magyarországot nagy ívben kerüljék el, ha szabad kérni...

(menjenek a francba, ha így jobb)
Csizmás Kond
@percsi: ...mongyuk ne tökéletesen értem mit akartál kifejezni de megnyugtatlak, bár nem tudom mit érek meg buzi soha nem leszek, mert azért annyi erkölcs szorult belém, hogy akármit nem vállalok be.
Ami a vizet illeti, ugyanazok a nagy fogyasztók-, ugyanazok a mérgezik-., ugyanazok töltik tele szeméttel akik a migráncsokkal variálnak akik a buzikkal variálnak...és ők csak röhögnek a fejünk felett, hogy mi minden szart beveszünk és egymást esszük.
jesz
@durbincs: kedves durbincs...mint tudod, a magyar vízügyesek híre messze eljut a világban...például Afrikában is a leglehetetlenebb helyeken fúrtak ivóvíz-minőségű bővizű kutakat...amint kiderült, iható, jöttek is a népek vízért...meg fegyveresek, akik elzavartak mindenkit. Pénzért, szopásért, dugásért lehetet vinni vizet.

A sivatagban láttam olyan bővizű forrást, melyből kis tó keletkezett...de a helyiek nem vihettek vizet, csak pénzért...az meg nem volt.
Ez(is)Afrika kicsiben...

(az ifjú pápa című filmben is volt egy ilyen rész az afrikai vízhelyzetről)

További jó bölcselkedést
magyar1
A sok barom vezetőnek nem az jut eszébe, hogy olyan helyeken ahonnan menekülnek születésszabályozást vezessenek be, hanem inkább vírusgyártáson agyalnak.A meg nem született nem menekül. Afrika pedig igen népes, lehet sajnálni a gyerekeket akiket halomra szülnek.
Nyírfa
@Peller Anikó: Nem a túlnépesedés a probléma, hanem a fejlődés elutasítása. Hogy változatlan gondolkodással, szokásokkal akarunk ugyanúgy élni, ahogyan eddig.
mágnes
Na figyelem sok barom ! Ha kerítés van és kiszorítás akkor itt nem tudnak bejönni , de nem is ide akarnak jönni ,keresztül rajtunk .Ha itt nem, mennek másfelé . Ennyi . Ha engedk .
mágnes
A kormány úgy adja elő mint ha ez az 1 út lenne z Eu-ba , de nem ! Nagyon nem !
mágnes
@Shikari: Rossz hirem van. Itt nem ad6t ki ilyet senki .Ha ilyet akarsz oda kell menni parancsal és azt is kell tudni hogy a tálibok rád is kiadták . Xar ügy mi ? kiscsiga .Ugye ? Milyen kiképzésed van ?
mágnes
@Shikari: Mert vszinűleg ellentétben veled én Afganisztánba simán odamegyek és elsímítok mindent .
mágnes
@Shikari: Mivan kisecsém ,megyünk vagy nem ? ???
Peller Anikó
@Nyírfa: De igen, a túlnépesedés a probléma és a fejlövés elutasítása.
Gazella
Biztos?? Vagy megint manipulálásról van szó..
csak úgy....
@Peller Anikó: azzal a fránya fejlövéssel az a probléma,hogy bizonyos politikai szituációkban nem az kapja aki kiérdemelte!
Nyírfa
@Peller Anikó: A föld egy kicsit nagyobb is, gazdagabb is annál, hogy ne bírna el minket. Amitől megbetegszik, az az, ahogyan bánunk vele: ez az egyetlen valós veszély.
Peller Anikó
@Nyírfa: Szerinted van Magyarországon 100 ember aki leteszi az autóját, mert CO2-t pöfög? Aki azért nem megy Horvátba nyaralni, mert ezzel kőolajat használ? Aki azért nem fűt télen mert a földgáz elfogy egyetlen generáció alatt?

A gazdag földet kiheréltük, tudsz mondani olyan bányát magyarországon ami még működik? Uránbánya, szénbányák leálltak, a bauxitbányák bezártak, az olajkutak kimerültek, a következő 20 évben a Föld nyersanyagkészlete hozzávetőleg kimerül, minden téren. Talán egy kis szén még marad, mert azt nehéz kibányászni.

Pontosan csakis és egyértelműen a túlszaporodás az oka mindennek, minden bajnak az okozója. A klímát elcsesszük, már megindult a puszta létért való küzdelem, mert a sivatagok szaporodnak, a tengerpartokat meg elönti a víz. A többit meg elfújja a szél.

Azt mondtad változatlan gondolkodással élnek a többiek. Igen, és te?
Nyírfa
@Peller Anikó: A földet váltógazdálkodással lehet pihentetni. Az őserdők irtását nyilvánvalóan be kell fejezni, nix pálmaolaj. A bányákat ne sirasd, ha a széndioxid csökkentését tartod szem előtt. Az energia előállításának, az ipari termelésnek ma már számtalan, alternatív módja van. Hallottál róla, hogy már tudnak mesterségesen esőt fakasztani? Képzeld el, amikor termővé válnak az óriási sivatagi területek.
Lehet, hogy nem holnap, de még ebben az évszázadban megtörténhet.

index.hu/techtud/2018/09/14/megszuntetnek_a_sivatagi_szarazsagot_a_napelem-_es_szelfarmok/

Ahhoz, hogy változzon a körülöttünk lévő világ, nekünk magunknak kell változnunk.
Én 30 éve vagyok vegetáriánus, környezettudatosan élek. A háztartásomban nincsenek hagyományos vegyszerek, mindenből csak annyit vásárolunk, amennyit fel is használunk. Használt ruhát veszek, az otthonunk környezetbarát. Szóval, fontos az ökológiai lábnyomunk, és nem tegnap kezdtem. :)

Nem kérdezek vissza, hogy: és Te?
Ja: nincsen gépkocsim. Ha nagyon messze van a cél, tömegközlekedem, egyébként gyalogolok.
Nagy élvezet együtt lenni a természettel, közben irtó jókat lehet gondolkodni. :)
Gauntlet
ez a kép nagyon szomorú, elmond mindent.
egyik kilátástalan helyzetből jönnek a másikba.
ötven fokos hőség, kiszáradás, diktatúra otthon
táborok, gyűlölet, kilátástalanság a célországban.
nem tudok rájuk haragudni.
Csibi
@Peller Anikó: 21:13
Feltetted a nagy kérdést @Nyírfa: testvérünknek:
"...tudsz mondani olyan bányát magyarországon ami még működik?
Erre én azt tudom válaszolni:
Az orrom kiapadhatatlan kincsesbánya. A napi betevőt a vájár ujjaimmal kitermelem, még csille sem kell hozzá, könnyű kibányászni és a klímát sem befolyásolja.
gina
Ez az ország 11 éve veszett el mióta egy tolvaj mocskos cigány és bandája szivja a nép vérét.. Ennyi!!
csak úgy....
@Pegero: te nagyon zárórás diliházi hangulatban vagy! én emberbarát de te már nem ember..
Néro
Migráció kutató intézet. Tököm.
Azt kutasd hány százezren migráltak KI ! Egyébként meg Magyarország már 11 éve elveszett. Egész pontosan elvesztette Magyarország jellegét. csutilandá degralálódott le.
Peller Anikó
@Nyírfa: Ok, de a bányák nem szénbányákat jelöl, mint ahogy azt részleteztem is. Mindenféle nyersanyagot bányászunk, kibányásszuk és szétszórjuk a természetben. Csak mondok egynéhány példát, kibányásszuk az ólmot például galenitként és csinálunk belőle akkumulátort vagy légpuskagolyót amit szanaszét lövöldözve soha többé nem tudod kibányászni. De említsük az uránt, kibányásszuk és hihetetlenül mérgező, radioaktív szemetet gyártunk belőle. Kibányásszuk az olajat amelyet elégetünk vagy műanyagszemetet készítünk belőle, a regenerálódáshoz jópár millió évre van szükség.

7 milliárd ember biztosan nem törődik ezekkel a dolgokkal, a Föld órája vészesen gyorsuló ütemben tiktakkol. A természet megoldja, de a sugárzó Föld jó ideig lakhatatlanná válik mert ebben nagy erőkkel besegítünk neki.

Egyedül kevés vagy, minden gramm elpöfékelt benzin szög a koporsónkba. A klíma saját lábra állt, a felmelegedés öngerjesztőre kapcsolt. A problémát nem a pet palackok vagy a műanyagkanalak okozzák, hanem a módszeresen szétkúrt természet.
Yoda69
Mindig is volt, van es lesz népvándorlás. Amikor majd elolvadnak a jegtakarok, es az óceánok vízszintje 4-5 méterrel fog megemelkedni, akkor fog elszabadulni a pokol. A Fold lakosságának 70%-a el olyan területeken, amit el fog lepni az áradat. Magyarán 4-5 milliárd ember fog kényszerülni lakhely váltásra. Mi se fogunk sokkal jobban járni, mert minket pedig az elsivatagosodas fenyeget, úgyhogy nagy valószínűséggel a magyarságnak is emigrálnia kell.
Nyírfa
@Yoda69: Megyünk az Északi-sarkra, ahol majd virágzó mezők fogadnak minket. :)

@Horizont: @Yoda69: Ennyire nem vagyok borúlátó. Az valószínű, hogy lesz - már folyamatban van - egy erőteljes szelektálódás, sokan próbálják majd menteni a bőrüket, mások éppen megvilágosodnak, és a közös kiutat keresik. Mintha egy vizsga előtt állnánk - egyesek szerint Isten zsámolya előtt -, hogy számot adjunk arról, mit értettünk meg az életből.
Egy biztos: magát az életet nem lehet elpusztítani, és mindig lesznek, akik megmaradnak, újrakezdik, okosabban, az elődök riasztó példáján okulva sokkal, de sokkal több szeretetet megélve.
Ha orbánfélék is lesznek a túlélők között, az azért történik, hogy lássák, és elborzadjanak a tetteik , a gondolkodásuk következményein.
Azt a bizonyos bárkát már sokan építik, mint Greta Thunberg is, akit most a mindig hangosak kinevetnek, betegnek tartják, és gúnyolódnak rajta. De, amikor jön a víz, aminek rettenetes ereje van, akkor is olyan magabiztosak lesznek?

Emlékeztek a 2012 című filmre?
ómió
Az ország akkor veszne el, ha a magyar szuicid módon visszaszavazná neobolsiékat, moslékkoalícióstul! Reméljük, ennél mára már több esze van!
Gyurka80
@Nyírfa: Gretácska beteg és csak felhasználják őt, ez tény!
Nyírfa
@Peller Anikó: Már miért lennék egyedül? :)
Figyelemmel kísérem a környezetvédelem útját, a kísérleteket, felfedezéseket, az újításokat. Hál" istennek elég sokan éreznek felelősséget a földünk iránt.
Biztosan olvastál róla, hogy Nyugat-Európában már zöld városokat építenek, terveznek, így végzik a régi lakóépületek felújítását is. A szigetelést többek között növények felfuttatásával segítik elő, a háztetőkön kerteket létesítenek, növényeket termesztenek. Kevesebb fűtőanyag kell, tisztább lesz a levegő, kevesebb az asztmás beteg, nem mellesleg növeli az életkedvet.
A mezőgazdaságban egyre sűrűbben alkalmazzák az emeletes termesztést, erre itthon is van példa.
Nem vízszintesen növelik a termőterületet, hanem függőlegesen.
A Kishantosi Gazdaságban tudtak műtrágya és vegyszeres permetezés nélkül is növényeket nevelni, nagyon örülök, hogy kezdenek ismét talpra állni - nem a magyar állam segítségével.
A közlekedést állítják át az elektromos járművek használatára, igen, ehhez töltő állomások kellenek, akkumulátorok, amelyek elsősorban lítiummal működnek.
Teljesen nem lehet kiiktatni a veszélyes anyagokat, de korlátozni, csökkenteni a felhasználásukat, igen, és már ez is óriási jelentőséggel bírna.
Ezt olvastad?
telex.hu/kulfold/2021/01/10/170-kilometer-hosszu-szen-dioxid-kibocsatas-nelkuli-okosvarost-epit-szaud-arabia-a-sivatagba
Szaúd-Arábia. Ha ők megindultak, gondolod, ennek nem lesz hatása a Köze-Keleten? Hogy nem gyűrűzik a fejlődés tovább?

Ami a mindennapjainkat illeti, tudatos vásárló bárkiből lehet, ez csak érdeklődés, némi utánajárás kérdése, ugyanis a környezetbarát termékeknél költségkímélőbb szerek nincsenek.

Annyit lehetne erről a témáról írni! :)
Nyírfa
@Gyurka80: Bocs, de egyrészt nem hiszem, hogy meg tudnád ítélni, másrészt, hogy bármit is értenél abból, amit ő képvisel.
balos
@Nyírfa: A reményt probálód védeni,de az EMBER sajnos még a saját hibájából sem tanul!Szeretném hinni,hogy lesz egy olyan hely valamikor,ahol az utódok Békében élnek,de erre az esély a nullával egyenlő!Az emberek már CSAK ilyenek!Ahol kialakulhatna az egyenlőség ott is felüti a fejét az irigység,mert GONDOLKODÓ lénynek születtünk!Tehát ésszel teszünk rosszat és DIREKT egymásnak!
percsi
@Csizmás Kond: tegnap, 19:41
"...na ne má...most akkor most akkor hagyni kell mindenkit hogy buzuljon mert úgy is jön a világvége ?"
Hülye kérdésedre kaptad a választ!

"Ami a vizet illeti, ugyanazok a nagy fogyasztók-, ugyanazok a mérgezik-., ugyanazok töltik tele szeméttel akik a migráncsokkal variálnak akik a buzikkal variálnak...és ők csak röhögnek a fejünk felett, hogy mi minden szart beveszünk és egymást esszük."
A nagy fogyasztok, akik szemetelnek, mérgeznek, akik kivágják a fákat, körbe betonozzák a tavainkat, azok nagyrészt a gazdád emberei. A migráncsokkal a gazdád variált, ő engedte-telepítette be őket, és a gazdád riogat havonta bennünket. És buzikkal szintén a gazdád variált, beleszólt a magánéletükbe, törvénnyel tiltja, hogy családi életet éljenek, elhiteti agyatlan híveivel, hogy az iskolákban buzi tanórát tartanak, miközben a fid csipet-csapat álházasággal leplezi a nem kevés buzu tagjait.
Yoda69
@Nyírfa: Irod: Biztosan olvastál róla, hogy Nyugat-Európában már zöld városokat építenek, terveznek, így végzik a régi lakóépületek felújítását is. A szigetelést többek között növények felfuttatásával segítik elő, a háztetőkön kerteket létesítenek, növényeket termesztenek. Kevesebb fűtőanyag kell, tisztább lesz a levegő, kevesebb az asztmás beteg, nem mellesleg növeli az életkedvet.
Ez dicséretes. De szart se er, mert a 3. vilagban meg csak kezdik epiteni a szen eromuveket, de Kina enerigajanak 80%-a is szen-eromuvekben keletkezik. Es ezek nem fognak valtoztatni az energia-politikajukon, csak azert mert Europa a zold utat valasztja. Sajnos be van kodolva az eghajlati katasztrofa, es ez elkerulhetetlen. A kerdes csak az hogy 10 ev mulva kovetkezik be, vagy 30 ev mulva.
Csizmás Kond
@percsi: Szögezzünk le valamit. nincs gazdám. Én szabad embernek születtem és maradtam, nem vagyok senki szolgája. Te lehet szolgának érzed magad de másról badarság ismeretlenben ilyent feltételezni.
Tehát azok akik a világot szennyezik a nagy ipartulajdonosok, és akik azoknak besegítenek a nagy tőzsdespekulánsok. Azok termelnek pluszban, azok ölik a természetet fölöslegesen, azok termékei szennyezőek, károsak meg mindenféle betegséget okozók. Mi kis emberkék az általuk termelt szemetet kell elfogyasszuk, eltüntessük, és mi vagyunk akik általa szenvedünk, megbetegszünk stb. Az hogy az ilyen kis országok mint Magyarország ki van szolgáltatva nekik azt rá lehet fogni bárkire, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy az én gazdámnak nevezett egyén és pártja az egyedüli ma aki itt a keleti fertályban ki mer állni azok ellen akiknek minden igyekezete tönkretenni a világot mindenféle elvekkel, politikával, akik elhitetik veled és a hozzád hasonlókkal hogy a buzizás a jövő, a migráncs az aki téged el fog tartani, a műkaja az amiért a gazdaságot, a kistermelőt ki kell semmizni stb. stb...és a teteje mindennek hogy te és még sokan ezt el is hiszitek és a szemét mellett drukkoltok.
Nyírfa
@Yoda69: Kína 2025-ben éri el a széndioxid-kibocsátás csúcsát, utána kezdi csökkenteni.

A Klímacsúcsról:

www.portfolio.hu/gazdasag/20210422/klimacsucs-sorra-jonnek-a-nagy-bejelentesek-a-vilag-vezetoitol-479936
Nyírfa
@balos: De hát tudod, hogy a reményhal úszik a legmesszebbre. :)
Azt hiszem, az emberiség mint kollektíva még nagyon kezdetleges, de nem hülye, hogy elpusztítsa a bolygót, amelyen léteznie kell.
Persze, bármi megtörténhet.
Yoda69
@Nyírfa: En a kinaiaknak azt se hiszem el amit kerdeznek. Mivel Kina roham tempoban fejlodik meg mindig, ezert ketlem hogy 2025-ben elernek a csucsot. Az viszont ketsegtelen, hogy sokat aldoznak a szel es napenergiara is. A vilag legnagyobb napenergia farmja a Takla Makanban van, valami 10 ezer km2 teruletu termelo egyseg. Emelett vagy 10 atomeromuvet fognak atadni rovidesen (
Nyírfa
@Yoda69: Látod, ők is elkezdtek egy új utat, persze, hogy idő kell, mire átállítják a gazdaságukat egyik energiáról a másikra. Óriási pénzek, befektetések, a munkaerő átképzése...van dolog.
Végül is , nem kicsi ország! :)

Azt gondolom egyébként, hogy , egyrészt ők is életben akarnak maradni, másrészt nem éri meg kockáztatni a kereskedelmi kapcsolatokat, hiszen az export-import aránya is létkérdés.
Yoda69
@Nyírfa: Hat ez igaz, nem kicsi ország :)
Es ami azt illeti Kina eletben is fog maradni, pont a merete miatt. Ha be is kovetkezik a katasztrofa, mondjuk a tengerszin emelkedessel elpusztul nehany nagyvaros, koztuk Shanghaj a leg veszélyeztetettebb, meg akkor is van hova hatralniuk. Az orszag 2/3-a jelenleg lakatlan. De mi hova hatralunk ha sivatag boritja el az orszagot? Lehet Kinaba? Ezert tolja O1G a kinai kapcsolatot?
percsi
@Csizmás Kond: Bocs, nem gazdád!
Bár gondolhatnád, hogy a gazda ebben az esetben azt jelenti, hogy az a vezető, akinek minden szavát isszák, követik a hívei. Mindegy hogy mást cselekszik, mint amit mond. Mindegy, hogy minden felelősséget másra hárít. Mindegy, hogy hazudik, és az is mindegy, hogy tönkre teszi a magyarokat, az országot. A lejtőn nem fel, hanem lefelé irányit, és természetes, hogy kiveszi a közpénz 3/4-t.
A többiről meg már leírtam a véleményem!
Nyírfa
@Yoda69: Na látod, még a végén kiderül, hogy orbán nem a vesztünket akarja, hanem isten akaratából a jótevőnk. :) Na jó, ennyire azért nem rugaszkodom el. :)

Már másodszor jut eszembe a 2012 - jó kis film, többször is megnéztem. Ezzel csak arra kívánok utalni, hogy a hegyeket kell megcélozni, a sivatagokat hagyjuk meg másnak, élelmesebbek ott is megtalálják a számításaikat, Igaz, ahhoz, hogy a szomszédaink felengedjenek a hegyeikre, jóban kéne lenni velük. :)

Komolyra fordítva: valóban rengeteg lakatlan terület van a földön, és az éghajlatváltozás elsősorban az égövek áthelyeződésében fog megnyilvánulni. Figyeld meg, hogy még a mi életünkben milyen gyökeres fordulatot fog venni Afrika, a Közel-Kelet gazdasági-politikai, szociális élete A fellendülésüket valószínűleg csak a fiatalok érik meg, de ők nagyon izgalmas világ tanúi lesznek.

Ami a Kárpát-medencét illeti: mi van a termálvizeinkkel? Tele vagyunk forrásokkal, alattunk óriási víztömegek találhatóak. Én nem a vízhiánytól félnék, hanem a kapzsiságtól, mohóságtól, és, amit erre a természet léphet.

Csak még annyi: a rendszerváltás idején a hollandok pályáztak a magyar földekre. Én szeretettel várom őket, különös tekintettel a tengerszint alatt elterülő országukra.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: no gyorsan nézz utána mibe kerülne egy száraz sivatag felett " esőt csinálni " ahogy mondod..úgy hogy valamit érjen...elvégre aranyat is csináltak már...csak egy protont kell leválasztani a higanyról...igaz hogy ez vagy hússzor annyiba kerül mint maga az arany...ezért bányásszák továbbra is,és nem laborban állítják elő...a föld túlnépesedése a probléma... maga a bolygó egyensúlyt tartott, a néger kipotyogtatott magából tíz gyereket ,abból 8-9-et elvitt a kórság...most ugyan úgy leelli, csak megmentik neki az egész szaporulatot...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Hogy beszélsz az emberekről? Visszataszító!
Az eső felől pedig érdeklődj Dubajban, ők a szakértők.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: haha...nem feleltél...gondolod az olajállamok majd a kecskeb@szóknak fognak esőt csinálni...ami a másik dolgot illeti...pl menj fel a kaotic.com-ra...és nézzél körül...utána megbeszéljük hogy emberek-e!!!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: www.kaotic.com/video/246827e2_20210706011029_t
www.kaotic.com/video/b0338331_20210705183521_t
www.kaotic.com/video/ec00cb86_20210705023253_t
ízelítő az általad embernek nevezett véglények tetteiről...és ti ezt a mocskot akarjátok Európába?...okádok tőletek!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Fel sem merül benned, hogy milyen bizonyítványt állítasz ki magadról? Nálam buktál.

hvg.hu/tudomany/20210722_dubaj_dronok_mesterseges_eso

Olaj?

www.autonavigator.hu/cikkek/olaj-helyett-a-hidrogenre-szavaznak-a-sejkek/

Nem tartasz lépést a fejlődéssel.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Most, hogy rá is tettél egy lapáttal, részemről itt a vége.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: te ostoba...kb 50 éve lehetne hidrogénnel../ vízből /... hajtani az ipart, közlekedést...pont az olajhatalmak ásták el a fiók mélyére a szabadalmakat...majd ha kifogy az olaj,rögtön előveszik...
balos
@Nyírfa: Sajnos nem vagyok abban a helyzetben,hogy értsem a összefüggéseket a föld tönkretételével kapcsolatban,de ami az utóbbi 100 évben történik ezen a csodán amit valaha földként "kaptunk",azt millió éves fejlődés sem tudta felülmúlni!Ennyi katasztrófát csak a mindent és mindenkit a végletekig kizsákmányoló pénz éhség tud elkövetni a életünket elviselő bolygónk ellen!NEM FOGUNK ÖSSZE,HOGY A FOLYAMATÁT AZ ÖNPUSZTÍTÁSUNKNAK MEGÁLLÍTSUK!
Csizmás Kond
@percsi: Gondoltam azért nem írtam csúnyábbat :), viszont mint vezető sem csak a sajátom hanem az egész országé...a tied is ha elhiszed ha nem és a te értelmezésed szerint akkor a te gazdád is...:)
Szerintem az nagyon együgyű ember aki ma a politikus szavát szentírásnak veszi, vagy ahogy te írod issza a szavait...legyen az bármely oldal vagy politikai akármi.
Az hogy egy vezető munkája értélendő vagy nem na az nagyon fűgg attól az emberektől akik ugymond isszák a bizonyos szavakat, viszont függetlenül attól hogy kinek milyen politikai elhajlása van attól még normálisan tud gondolkodni és látni.
Nyírfa
@balos: Igen, kaptuk, és gazdálkodni kénre rajta, a kincseivel, mindnyájunk boldogulására, de mi ki akarjuk sajátítani, leigázni - úgy bánunk vele, mint az emberekkel. És, amikor a földünk felemeli az ujját egy kis ejnye-bejnyére, rendez egy kis özönvizet, hogy észhez térjünk, akkor sem szállunk magunkba, mert nem hisszük el, hogy ez velünk megtörténhet.
Szerencsére, mindig vannak köztünk Noék. :)
Gyurka80
@Nyírfa: Olvass utána akkor megtudod az igazságot!
kissé felnőttem
nem tudni ki a szerzője de nagyon naiv a hatáskeltéshez, ugyanis egyetlen egy sem akar itt e honba vergődni nem azok a munkamániás fazonok sőt, max át masíroznának vagy tán azt sem. az eddigiekből akik kötvényvásárlással tömték ki a vikit toncsikát is messsze elmentek régen se hirük max a markukat tartják a kölcsönadott pénzükért és ezt MI fizetjük max toncsin behajtható lészen? de távoli bankszámlákon pihizik , a mani.
MÁSIK 110 féle kőolaj pótló szabadalom van talomba csak ülnek rajta ne hogy mások zsebébe fusson a mani ez a szomorú való...gondoljon mindenki amit akar.mi fog változni 2050 be sokminden
percsi
@durbincs: Sürgős eset vagy! Szövegírásból, fogalmazásból 1-s!
Ettől függetlenül értem én, miről irkálsz.
Állandóan buzulhatnékod van, és azt is értem, hogy a bánya mélyén szereted, de vigyázz, mert porckorongsérv lesz a vége.
Mondd, rátudsz ülni még a popódra?
Lazítani kellene, mert a sok bedőlés már elvette az eszed, vagy nem is volt?
Nessy
@Shikari: Hű, de nagyon keresztényi gondolatok! Ezekért tényleg érdemes imaláncot indítani a választások előtt!
mágnes
@Shikari: Nem lehet elárulni azt hogy mire képeztek ki . Hadititok !
Mi van ha a propellert Tálibok is olvassák ? ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.