László mehetett volna apjával az egynapos kirándulásra, de valamiért végül lemondta az utazást. Szerinte az hazugság, hogy apja elaludt volna vezetés közben, hiszen alig fél órával a baleset előtt cseréltek a sofőrtársával. 

A vasárnap hajnalban Szabadbattyán térségében az M7-es autópályán történt buszbalesetben, amely 8 áldozatot követelt, a hírek szerint az egyik sofőr, M. László is elhunyt. A baleset a túlélők vallomásai szerint durrdefekt miatt következhetett be.

Buszbaleset: a sofőr fia megérezte apja halálát

Tűzoltók az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak.

Fotó, címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

A Bors megtalálta a sofőr fiát, Lackót, aki a lapnak elmondta, felháborítónak tartja, hogy egyesek kegyeletsértő módon bocsátkoztak találgatásokba a tragédia körülményeit illetően.

Hiába írogatták a fórumon, hogy szerintük a buszvezető elaludt a volán mögött, ebből egy szó sem igaz. A baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy az édesapám leválthassa a társát, Jánost

- mondta el a lapnak a férfi, aki elmesélte az apjával való utolsó találkozását is.

Pénteken reggel felöltözött a rá jellemző eleganciával, és elköszönt tőlünk. Még otthon lakunk a testvéremmel, ezért mindnyájan jelen lehettünk. Ugyanúgy mosolygott ránk, mint bármikor máskor. 

A férfi azt is elmondta, apja őt is hívta az utazásra.

Apu engem is el szeretett volna vinni Horvátországban, ám az utolsó pillanatban valamiért elment a kedvem az utazástól. Nem tudom megmondani, hogy mi jött rám, mert már régóta szerettem volna eljutni a tengerhez

- mondta el a Borsnak a gyászoló fiú, aki állítása szerint megérezte apja halálát.

Felriadtam és képtelen voltam visszaaludni. Látszólag ok nélkül rossz kedvem lett és fájni kezdett a hátam. (...) Nem sokkal később egy ismerősömtől kaptam egy hírt, mely szerint baleset ért egy buszt az M7-es autópályán. Akkor már sejtettem, hogy a mi buszunkról van szó. Gyorsan szóltam a többieknek. Hiába próbáltuk felhívni az édesapámat, már nem vehette fel a telefonját. Elértük viszont Janit, aki azonnal elmondta, mi történt. Ezek után természetesen elindultunk a helyszínre. Már úton voltunk, amikor a szomszédok felhívtak minket, hogy a rendőrök a házunknál csöngetnek. Nyilván ők akarták közölni a tragédia tényét (...) Senkinek nem kívánhatnék jobb apát! Az utasok is szerették, mert megbízható vezető is volt. Közel 15-20 éve dolgozott sofőrként.

A Bors úgy értesült, hogy a másik sofőr, K. János sérülésekkel, de túlélte a balesetet, azonban így is tragédia érte a családot: a 70 éves anyjának a születésnapjára vette a jegyet a túrára, mivel még sosem járt a tengernél, a lap információi szerint azonban az édesanya is az elhunytak között van. A Bors információi szerint fia találta meg édesanyja holttestét. A lap elérte a férfit, de ő nem akart beszélni a történtekről.

Forrás: borsonline.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
A baleset óta sajnos szinte minden újság, rádió, tv ezzel foglalkozik, nem törődve a hozzátartozók és a sérültek lelki állapotával!
Jó lenne, ha békén hagynák őket, hova lett az empátia???
terlasz
@ágimami: "Jó lenne, ha békén hagynák őket, hova lett az empátia?"
Van, akinek könnyít a fájdalmán, ha beszélhet róla másoknak. Olyan ember is akad, aki inkább magába zárkózva próbálja feldolgozni a bánatát. Sokfélék vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.