A 12 milliárdos célzott támogatás benne van a 2021-es és a 2022-es költségvetési törvényben is, a kabinet tehát azzal, hogy nem fizet, nem hajtja végre az Országgyűlés által elfogadott törvényt.

Nem fizet a kormány a fővárosi tömegközlekedésért: saját törvényüket nem tartják be

Fotó: pixabay.com

Az Orbán-kormány nem csupán elvonásokkal és újabb adókkal sújtja az ellenzéki vezetésű fővárosi önkormányzatot, de még a közösségi közlekedés kötelező ellátására biztosított normatívát sem fizeti ki. Erre korábban nem volt példa, természetesen a kormánypártok által támogatott Tarlós István idejében is rendre megkapták a pénzt.

– A 12 milliárdos célzott támogatás benne van a 2021-es és a 2022-es költségvetési törvényben is, a kormány tehát azzal, hogy nem fizet, nem hajtja végre az Országgyűlés által elfogadott törvényt. Így a fővárosi önkormányzat kénytelen megelőlegezni ezt az összeget, miközben a járvány miatt a saját, illetve a cégeinek a bevételei is csökkentek

– nyilatkozta a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes. S ez még a jobbik eset, a városvezetésben ugyanis már felrémlett az a gondolat is, hogy ezt a pénzt is megspórolná rajtuk a Fidesz-kormány. Egyelőre ugyanis a normatíva kifizetéséhez szükséges támogatási szerződés tervezetét sem küldték meg az önkormányzatnak, márpedig ebben kellene megjelölni a fizetés ütemezését is. Kiss Ambrus több levelet is írt az ügyben a felelős Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM), de válaszra sem méltatták.

(A Népszava szintén megkérdezte az ITM-t és a Pénzügyminisztériumot is, de nem kaptak választ egyik tárcától sem.)

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jellemtelen egy színtársulat! Hogy is van a törvények betartása t. hívek? Arra nem gondol Orbán, hogy ezzel a saját híveit is "bünteti"???Ja, a választásokig a józan ész kormánypárti szinten rekreációs szabadságra megy!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Qqberci: 2008 óta van jogosítványom és autóm is. A lovat meghagyom neked :)
bencemacska
@rokker33: BKV most is van, csak plusz fölé rendelte OV a BKK-t!
Miután nem tapló maradt a Főpolgármester, az általam meg nem nevezett személy részére létrehozták a BKK fölé/mellé/helyett(?) a Budapest Fejlesztési Központot, amelynek vezérigazgatója, és egyben a Közlekedési Múzeum megbízott főigazgatója, akit "nem fűzi vérrokonság Orbán Viktorhoz, mert csak az unokatestvérének a féltestvére."
Megjegyzem: szvsz ő tényleg jó közlekedési szakember.
namihami
Újabb benyalás a ""narancsmagyarországiaknak"", akikre épít az Orbán. A ""bűnös"" várost ellehetetleníti és a vidék még örül is a ténynek.
""Úgy kell a pestieknek!"" A sok suttyónak az se tűnik fel, hogy ezek mellett engedi a saját környezetét is tönkre tenni. Lassan eljut a vidék a (jóesetben) napi egy pár helyi járatokhoz, de legalább a pestieknek is sz@r. A ""Narancs-Magyarországnak"" a ""Minél rosszabb a fővárosnak..."" elv mindent felülír. Elég a térképre nézni és a helyzet tisztán látható.
Vajon Budapesten bevezeti a Fidesz az Orbán-buszokat vagy a helyi fideszeseknek is csak ez fog járni!?!?!?
kissé felnőttem
mit nekik az Országgyűlés öntörvényüség lassan 10 éve 133 bátorral , majd a pestiek megunják aztán lesheti a sakk matt játékát
ómió
Ne toporzékoljatok, efftársak! Ha törvény, megkapjátok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.