Keddtől, a hőség enyhülésével a helyzet javulását várják.

Ismét tömegesen pusztulnak a halak a Velencei-tóban, az ok: oxigénhiány

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Június második felében halpusztulás történt a Velencei-tó területén és az akkori, 4 tonnát meghaladó veszteség a halállomány mintegy 1,5 százalékát érintette – írja a 24.hu.

A tapasztalt sajnálatos, de nem egyedi jelenség kapcsán a károk és a negatív turisztikai következményeinek enyhítése céljából gyorsan kialakult egy hatékony helyi összefogás, majd megkezdődött a kormányzati intézkedések előkészítése a vízpótlás lehetőségeinek vizsgálatára, az ökológiai szempontok szerint is elfogadható tartós megoldás kidolgozására és megvalósítására, közölte vasárnap honlapján a Magyar Országos Horgász Szövetség

Mint írták, sajnos augusztus 13-án újabb, de jelenleg a júniusinál lényegesen kisebb intenzitású halpusztulás kezdődött a vízterületen. A jelenséget észlelve a MOHOSZ Velencei-tavi Kirendeltsége munkatársaival és a horgászszervezetek önkénteseivel ismét azonnal megkezdte az elhullott halak begyűjtését és azonosítását.

Az eddigi szakvélemények szerint az ismét lokális oxigénhiányban elpusztult halak begyűjtött mennyisége a második havária-jelenség eddigi három napja alatt mintegy 300 kg.

Bizakodásra ad okot, hogy a meteorológiai előrejelzések alapján legkésőbb keddtől javulhat a helyzet, mert élénkülő légmozgás, lokális csapadék és jelentősebb lehűlés is várható.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
a kínai lélegeztető gépek jók lesznek a halak lélegeztetésére másra nem lehet számítani jancsikának nem fontos a tó
lampa laz
@istván irén: ...hogy Te milyen okos vagy, h ez nem jutott eszébe ennek a sok bunkónak. Inkább hagyják porosodni azt a sok pumpát raktáron.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.