Akarata ellenére hosszabb időn keresztül édesapja, bátyja, édesapja távoli rokona és annak szeretője is szexuális cselekményeket végzett egy kislányon – írja a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Apja, bátyja, rokona és annak szeretője is megerőszakolta a kislányt – döntött az ügyészség
Fotó: pixabay

A fellebbviteli főügyészség az ítélet megváltoztatását, egy cselekmény pontosabb minősítését, és mind a négy vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta. 

A Székesfehérvári Törvényszék – részfelmentések mellett – különböző súlyos minősítésű folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt I. rendű vádlottat és IV. rendű vádlottat 10-10 év, II. rendű vádlottat 9 év, III. rendű vádlottat 14 év fegyházbüntetésre, és valamennyiüket 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint

a kiskorú kislánnyal kifejezett akarata ellenére hosszabb időn keresztül édesapja, bátyja, édesapja távoli rokona és annak szeretője is, utóbbiak azonos alkalommal, együtt is, egymás tevékenységéről tudva, szexuális cselekményeket végeztek, illetve végeztettek.

A másodfokú ügyészség szerint az egyes részcselekmények vonatkozásában a folytatólagosságra figyelemmel külön felmentő rendelkezéseknek nincsen helye, így a IV. rendű vádlott cselekményét érintően a minősítést pontosítani indokolt. Az ügyészség szerint a vádlottak büntetését súlyosítani kell, mivel az irányadó középmérték 10 év. A kiszabott szabadságvesztés büntetésekben viszont nem fejeződik ki, hogy a vádlottak kiemelkedő tárgyi súlyú, szigorú büntetőjogi következményekkel kell hogy járó, erkölcsileg soha meg nem bocsátható bűncselekményeket követtek el. A szabadságvesztés tartama egyik vádlott esetében sem elégséges a büntetési célok eléréséhez. A súlyosító körülmények nem kaptak megfelelő értékelést a szabadságvesztés büntetések mértékének meghatározásakor.

Mindezekre figyelemmel – és a szexuális támadásokkal szemben leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúak sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket illetően az ítélkezési gyakorlat szigorodása érdekében – a kiszabott fegyházbüntetések súlyosítását tartja indokoltnak az ügyészség.

Forrás: ugyeszseg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

surdilloFUJT
KEVÉS-KEVÉS-KEVÉS!!!ELŐSZÖR IS MINDEGYIT !!KASZTRÁLNI,MAJD A BÜNTETÉSI TÉTEL MAXIMUMÁT -ÖSSZEADVA AZ ÖSSZES TEVÉKENYSÉG TÉTELEIT---MINDEGYIRE KIRÓNI,FELTÉTELESEN SEM SZABADULHATNAK!!!jÓ KÖCSÖGÖK LESZNEK A NEHÉZFIUKNAK!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
surdilloFUJT
KEVÉS-KEVÉS-KEVÉS!!!ELŐSZÖR IS MINDEGYIT !!KASZTRÁLNI,MAJD A BÜNTETÉSI TÉTEL MAXIMUMÁT -ÖSSZEADVA AZ ÖSSZES TEVÉKENYSÉG TÉTELEIT---MINDEGYIRE KIRÓNI,FELTÉTELESEN SEM SZABADULHATNAK!!!jÓ KÖCSÖGÖK LESZNEK A NEHÉZFIUKNAK!!!
Yoda69
Ezeket a NER-tarsakat eletfogytra kee bevarrni.
Namely
@Yoda69: Látom neked nincs olyan téma, amiről nem ugyanaz jut az eszedbe.
Namely
Az elkövetők képét ilyenkor mindig le kellene hozni, hogy a sitten már várják őket.
Nessy
Szegény kislány! "Felvilágosították" a szülők, mindjárt gyakorlatban! Életfogytiglan fegyház, szabadon bocsátási lehetőség nélkül! A hapsik farkát apró szeletenként levágni, közben a sebet besózni! A nőkre is van ötletem, de azt már nem írom le.A középkorban erre is volt recept.
percsi
Borzalom! Nem találni szavakat, szegény gyermek.
Felháborít, hogy a törvényhozók alig pár évet adnak ezeknek a mocskoknak, mikor életfogytiglant érdemelnének.

Hogy a fenébe tudja egy apa megkínozni a gyermekét?
Az én apám, vagy a lányaim apja gyilkolni is képes lett volna, ha valaki csak hozzánk ért volna.

A rengeteg pedofil kép-videó (ezeknek a gyermekeknek van apjuk), a megtörtént bűncselekmények a normális férfiak-apák becsületét gyalázza!

Márpedig beszélgetni kell a gyerekekkel, nem lehet TITOK!
A kormi törvénybe foglalta, hogy tilos beszélgetni a gyerekekkel a szexről, a másságról, mert az csak a szülők feladata.
Az élő példa az ellenkezőjét mutatja, és azt is bizonyítja, hogy a kormányt a gyerekek kínja nem érdekli. Ennek a törvénynek csak az a célja, hogy mivel sokan ellenzik a másságot, nekik jól jön, híveket szerez vele.
Ha már az óvodában is beszélgetnének róla, nem lenne titok, a gyerekek megnyílnának, sokkal hamarabb kiderülne, hogy otthon milyen aljas az apja, bátyja, a tanára, nevelője, szomszédja stb.

Kaleta G. mennyit kapott? A képek között leány és fiú gyermek is volt, tehát nem csak pedofil, hanem homi is. És szerintem nem csak képeket nézegetett.
A "hatóság" titokban hazamenekítette, majd felfüggesztett börtönbüntetést kapott! Szép kis társaság! Van értelme rájuk szavazni!
Yoda69
@Namely: Talán azért mert, altalában a NER-társak ússzák meg a komoly bűnt enyhe büntetéssel. Ugye nem kell sorolnom?
simmering73
@Shikari: Egész otthonosan mozogsz ebben a témában. Szintén zenész?
magyar1
A curva anyját aki eltörölte a halálbüntetést ilyen esetekben! Ez a kislány egy roncs már most. Azért lehet, hogy a saria ilyen esetekben igazságosabb döntést hoz.
Bástya Béla Elvtárs
Akkor itt az elkövetők közül valaki szivárványos!
Namely
@Yoda69: nyilván azért jut még az időjárásról is a ner az eszedbe. :D
Ez olyan, mint az a vicc, amikor az orvos kártyákat mutat fel a betegnek, amin négyzetek, körök, meg háromszögek vannak, az meg mindenre rávágja, hogy "pina", az orvos meg mondja, hogy "igen, maga tényleg szexmániás", mire a fazon meg "én, hiszen maga mutogat ilyesmiket, nem?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.