K. János teljesen összeomlott, magát okolja a történtekért.

A Blikk szólaltatta meg a vasárnapi buszbaleset életben maradt sofőrjének, K. Jánosnak az apját, aki a feleségét vesztette el el a balesetben. 

Magát hibáztatja a buszbaleset túlélő sofőrje: anyját, sofőrtársát is ő hívta el az útra

Elvontatáshoz előkészítik a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én

Fotó, címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

Épp pénteken ünnepelte a 70. születésnapját, ezt az utat kapta ajándékba. Szombat este indulás előtt még felhívott engem. Repesve újságolta, milyen jól érezte magát a tengernél (...) Nagy álma teljesült azzal, hogy a fiam, Jani elvitte őt a horvát tengerpartra. Ráadásul pont oda, ahová korábban engem is. Hármunk közül a feleségem volt a legerősebb. És erre tessék, pont ő ment el. A fiam pedig? Teljesen összetört a tragédia után, minden percben magát emészti. Boldogan vitte el az édesanyját Horvátországba, de egy másik ember jött vissza helyette

- mondta el János bácsi a lapnak a könnyeivel küszködve.

A Blikk megszólaltatta K. Jánost is:

Miért pont én éltem túl? (...) Anyut is én hívtam magammal és váltótársamul Lacit is. Már egyikük sem él. A becsapódás után a fűben fekve tértem magamhoz. Láttam, hogy az ülésem és a busz teljes eleje eltűnt. Nem tudom, hogy élhettem ezt túl… Megláttam a volán mögött Lacit, rögtön tudtam, hogy meghalt. Édesanyám mögötte ült. Ránéztem, és tudtam, hogy anyámon már nem lehet segíteni. (...) Annyira sajnálom, hogy a tengerparton nem tölthettem több időt az édesanyámmal. Elvittem Horvátországba, és nem hoztam haza.

K. János a baleset okaként defektre gyanakszik, de biztosat ő sem tud. Arról viszon meg van győződve, hogy váltótársa, M. László nem hibázott semmiben, kizártnak tartja, hogy elaludt volna. 

A cikk szerint az autóbuszt márciusban vizsgáztatták, minden rendben volt vele, mint ahogy mindkét sofőrnek is rendben voltak az egészségügyi engedélyei. Minden ülésen volt biztonsági öv, ennek használata azonban az utasok felelőssége.

A balesetben nyolcan hunytak el, hét nő és egy férfi. Nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg – a buszon 56-an utaztak.

Forrás: blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Fontos lenne szakember segítségét kérnie, különben felzabálja a maradék életét a önhibáztatás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.