Átvette a kórházat a görögkatolikus egyház, emiatt viszont új működési engedélyre van szükség.

Az ATV Híradója számolt be arról, hogy leállt a kisvárdai Szent Damján Kórház több szakrendelése is, így szünetel az urológia, a bőrgyógyászati és allergiológiai szakrendelés is – a betegek szerint ami ellátás meg működik, arra pedig nehéz bejutni. Az intézmény szerint azért alakult így a helyzet, mert a görögkatolikus egyház átvette a kórházat, viszont emiatt új működési engedélyre van szükség. 

Leállt több szakrendelés a kisvárdai kórházban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A helyzet miatt egyes betegeknek egy ötperces beavatkozás, kezelés, ellátás kapcsán el kell utazniuk valamelyik Kisvárda közeli településre.

Hegyi Henrik, a kórház főigazgatója arról beszélt a híradónak, hogy az urológiát a nyíregyházi Jósa András megyei kórház látja el, ennek az intézménynek az orvosai látták el és a jövőben is ők fogják ellátni ezeket a betegeket, maga az ellátás a koronavírus-járvány és a nyári szönet miatt szünetel. A főigazgató azt is elmondta, hogy a gyermek-tüdőgyógyászaton dolgozó orvos betegség miatt hiányzott, de ő a napokban már újra rendelni fog, a bőrgyógyászatra pedig orvost keresnek. 

A főigazgató elmondta, a céljuk a normális szakrendelés visszaállítása, és az is, hogy az ellátás miatt ne kelljen senkinek se másik városba utaznia. Igyekeznek orvosokat "szerezni" mert belőlük is hiány van a kórházban. Hegyi Henrik hozzátette, akinek utaznia kell Nyíregyházára, vagy esetleg Debrecenbe az ellátás miatt, az ne aggódjon, a társadalombiztosítás fizeti az útiköltséget. A kórház jelenleg több pályázatot készített elő, amellyel megerősítenék a sürgősségi ellátás és a javítanák a labortechnikai berendezéseket.

Forrás: atv.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
@Nessy: Ők gondolkodni??? SOHA NEM tudtak!!!
Egyébként már kész őrület, ami kis-hazánkban folyik!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Nessy: Sem a kormány, sem az "egyházak" nem fognak gondolkodni. A kormány nem tud, mert csak egy ökörkör és nincs mivel, az "egyházak" meg azért nem fognak, mert ők csak a kormány csicskái.
fűre lépni szabad
A Fidesz-KDNP, mint a tálibok: Mindent visznek, miközben ránk hozzák a sötétséget
Macskaszem
Máshol is ez van egyház ide, vagy oda. Nálunk a városi szakrendelőben egy csomó helyre ki van írva, hogy a mai rendelés elmarad. Nem tudom, hogy leveszik e néha, vagy már hetek óta ez van. Ez is megérne egy komolyabb vizsgálódást.
ómió
Tudjuk, efftársak! Ti bezárnátok, mivelhogy az a "bolsi kóser"!
Néro
Majd az ima meggyógyít mindenkit. Ha meg nem hát nem lényeg , hogy a Nemzethy Fitymák tudjanak lopni az a küldetésuk más nem számít csutilandban.
Nessy
@Macskaszem: : Ez a márciusi rendelet fejre állította az egészségügyet! A másodállásokkal kapcsolatos passzus, meg a járóbeteg szakellátást küldi padlóra. Sok másodállásban dolgozó kórházi orvos kiesik. meg a szabadságok is "csökkentik" a rendelő orvosok, szakdolgozók számát. Lehet menni jó pénzért a magánellátásba, vagy a felújított templomba imádkozni! Nem baj, most a három nap alatt senki nem fog foglalkozni ilyen részlet kérdésekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.