A kórházakban még csend van, de az oltási kedv csökkent, és ha ez így marad, Zacher Gábor szerint megint nagy lesz a baj – írja az Index.

Zacher Gábor: "Ez döbbenetes! Nagy lesz a baj, a járványhullámok tetőzésekor annyian haltak mintha naponta 30 buszbaleset lett volna"
Kép:YouTube

Az, hogy Európa oltás tekintetében itt-ott jól áll, nem jelent semmit. Az jelent valamit, hogy Afrika, Ázsia egyes országai nagyon cudarul állnak, és onnan jöhetnek az új mutánsok, amelyek már akár a delta utáni görög ábécét is kimerítik.

– véli a doktor. Meglátása szerint a gyermekek oltását nem az utolsó két napra kellett volna hagyni, és sok az ezzel kapcsolatos megválaszolatlan kérdés.

A főorvos külön véleményezte az augusztus 20-ai ünnepet is a lapnak. Szerinte ilyenkor Budapest kiürül, vidék meg feljön a fővárosba. A mentősök készülnek, 60 autónál is több lesz a városban.

Arról nem nyilatkozom, hogy ez mennyit tesz hozzá a fokozódó járványhelyzethez, itt inkább az iskolakezdés, ami többek szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a negyedik hullám berobbanjon – teszem hozzá, ezt két-három hétre jósolják. Nő a szűréseknek a száma, noha a napi gyakorlatban egyelőre még nem találkozunk az eddiginél több koronavírusos beteggel, és a kórházakban is csak egy-egy koronavírus-teszt mutat pozitív eredményt. Most még béke van. Most még a rendszer tök jól bírja, de hogy meddig lesz így, nem lehet tudni

– tette hozzá a főorvos.

Arra a hírre, hogy a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelyén a sürgősségi betegellátás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején leáll, úgy reagált:

az eseményre külön terv kell, hiszen egymilliónál is több embert várnak, ami mellett egy normál osztályos forgalmat nem lehet csinálni. Ez egy teljesen normális felkészülés.

Mint mondta, a Pfizer biztató kísérleteket mutat az öt év felettiek oltásában is, reményei szerint ez újra meghozhatja az oltási kedvet. Úgy ítéli, hogy korosztályonként 95 ezer gyermekkel kell számolni, és ha 10-20-30 százalék felvenné az oltást, győztesen kerülhetne ki az ország.

A szülőknek még több információra lenne szükségük az iskolások oltásával kapcsolatban. Miért fontos? Mit okoz? Hogyan jelenik meg? A szakirodalomban is olvasható, hogy sok gyerek volt, van kórházban. Jó eséllyel nem fognak belehalni, de ez mégiscsak egy komoly vírusbetegség, ami a szervezetet nagyon letudja rombolni. Ráadásul a poszt-Covid a gyerekeknél is megjelenhet, erről pedig egy csomó mindent nem tudunk

– emlékeztet a toxikológus.

Ezek a balesetek szerencsére nem mindennaposak, de épp a koronavírus-járvánnyal állítottuk párhuzamba orvoskollégáimmal a tragédiát; hiszen sajnos sok olyan nap volt, amikor 200-300 haláleset volt a járvány miatt. Ez azt jelenti, hogy a korábbi járványhullámok tetőzésekor annyian haltak meg Magyarországon, mintha naponta 30 buszbaleset lett volna. Ez döbbenetes!

– mondta Zacher Gábor, aki a tömegszerencsétlenséggel kapcsolatban megjegyezte, hogy a helyszínen nagyon komoly mentőerők voltak. 

Forrás: Index
Címlapkép: YouTube

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Gazella: Annyira sötét vagy hogy az már fáj. Mit dolgozol, közmunka?
Gazella
Neked kellene legjobban tudnod, hogy miis folyik valójában az állitólagos virussal... NEKED fizetett fasz.
Málna
@Nessy: Ugye az semmit sem számít, hogy a turizmus, a vendéglátás egy kis bevételhez jut? Naná, hiszen így már mindjárt kevésbé lehet szidni a kormányt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.