De Orbán Viktor kötélbarátja is feltűnik a történetben.

A Népszava az uniós közbeszerzési értesítőre arról számolt be, hogy a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos gyerekeinek érdekeltségébe tartozó Fejér B.Á.L. és az Orbán Viktor kötélbarátjához, Garancsi Istvánhoz köthető Market Zrt. közösen építheti a fóti filmstúdió új épületeit. 

Mészáros Lőrinc gyerekeihez köthető cég építheti a fóti filmstúdió új épületeit

Fotó: Illusztráció/YouTube/Magyarország kormánya

A cikk szerint a beruházás becsült összege közel 30 milliárd forint, de a Népszava kitért rá, hogy a gyakorlat szerint ez közel sem jelenti a végső árat, az még drágulhat – a fejlesztés összköltsége 42 milliárd forint. 

A kiírás szerint négy új, egyenként 2500 négyzetméter területű, eredeti hangfelvételre alkalmas műterem építése a cél, két-két műterem fog egymás mellé épülni (azaz szerkezetileg kölönállóak lesznek, de össze lehet majd nyitni őket idgény szerint, így kialakítva két 5000 négyzetméteres műtermet). 

Emellett egy fogadóépületet is ki kell alakítania a nyertes cégeknek, a műtermek fejépületében a műtermek üzemeltetéséhez szükséges különböző kiszolgálóhelyiségeket is ki kell alakítaniuk, valamint külön áll produkciós célú kiszolgáló épületeket is építeniük kell – ezeknek megújuló energiaellátása lesz a tervek szerint.

A megjelent kiírás valószínűsíti a cikk szerint, hogy szükség lesz alvállalkozók bevonására is, a kivitelezési munkák még a nyáron elkezdődnek, a teljes fejlesztés tervezett befejezése 2023 végén várható.

Forrás: nepszava.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Egèszen döbbenetes,hogy milyen szarságokra költik az adófizetők pènzèt. Persze,itt is a lopás megy ezerrel,meg a haverok meggazdagodása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Vagy maguknak közpénzből, vagy sokszorosan túlárazva.
Azt azért ne hidd, hogy amit a csekély képességeiddel tagadni próbálsz, az nincs.
gina
@ómió: Te elmebeteg szemét kis tetű nyald a seggét OV nak és tolvaj barátainak, nem sokáig tudod te kis putris
gina
Komolyan 42 millio egy filmstúdióra, ez elmebeteg mikor az emberek nem tudják hol kezeltessék magukat, ezt a bandát sürgősen le kell váltani
ómió
@Aki Én: Merthogy te azt hiszed, hogy, amit az elmebajoddal idehazudsz, az, akkor, már de facto is?
ómió
@gina: Kászálódj már ki a bolsi latrinából, bolsi ribi, és törölgesd már le a mocsokbolsi pofádról a Böszmeszart, még, ha számodra zamatos is! És mondd csak, szarkupac efftársnő, a népzsebiből melyik "böszmefogást" hiányolja az agyhiány szindrómád a legjobban!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.