A környező országokban ismét felfutóban a járvány, gyorsan terjed a delta variáns, ezért nálunk is szükséges lenne visszahozni a maszkot. 

Visszahozná a beltéri maszkviselést a Magyar Orvosi Kamara

Fotó: Pixabay

A Magyar Orvosi Kamara közleményt adott ki, amelyben leírják, hogy nem lenne még szabad teljesen elengedni a vírus elleni védekezést. 

„A járványügyi helyzet javulásával a szigorú szabályok lazítását a magyar lakosság jelentős része úgy értelmezte, hogy minden visszatérhet a régi, megszokott kerékvágásba. Korlátozás, ellenőrzés nélkül igénybe vehető tömött éttermek és bevásárlóközpontok, megnyitott strandok és szállodák, zsúfolt tömegközlekedési eszközök; a maszk pedig szinte mindenhonnan eltűnt, nyoma sincs a védekezésnek”.

- írták a közleményben.

"A környező országokban ismét fellángolt a járvány, a nemzetközi példák azt mutatják, hogy a hazai átoltottságnak megfelelő helyzetű országokban is gyors terjedés tapasztalható. Ezért felhívjuk a figyelmet az oltás felvételének fontosságára, javasoljuk a védettségi igazolvány minél szélesebb körű használatát, és a hatékonyabb kontakt kutatást"

– tette hozzá a MOK. 

A Kamara továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy maradjanak elővigyázatosak, figyeljenek a védekezésre: tartsanak távolságot, zárt térben hordják a maszkot, tartsák be a kézmosás és kézfertőtlenítés szabályait.

Forrás: 24.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Törljék ki a valagukat a maszkkal. Mégis ezért a döntésért mennyi millát kapnak?:::!!!
Pálinkás Pál
rendet kéne rakni az Eü-ben is...ezek a férgek max a tököli rabkórházban dolgozhatnának,elítéltként!
rokker33
@Pálinkás Pál: @Gazella: @Pálinkás Pál: Ha meg tömegesen hallnak meg az emberek egyből habzó szájjal szidjátok Orbánt Müller és Káslert! Komolyan mondom hogy nem vagytok normálisak! A vírus sajnos még itt van ha tetszik ha nem ez ellen védekezni kell,mert megint tömeges halálozás vár ránk! És nem vagyok Fideszes mielőtt még habzó szájjal a fotelból nekem esnétek :)
Pálinkás Pál
@rokker33: senki nem vitatja a vírus létezését...de mutass csak 100 magyarországi "covid-halottat" aki aktív korú..és nem volt krónikus betegsége...magyarul akinél feltételezhető hogy a covid okozta a halálát.. megsúgom, nem fogsz találni...a világon a covid halottak átlag életkora 76 év...akkor ti milyen veszélyes járványról papoltok...??? amikor Magyarországon a várható életkor is nagyjából ugyanennyi...futtatjátok itt az oltást...holott tisztán látszik,járványügyi szempontból szart sem ér ,mert csak az oltottak utazhatnak teszt nélkül...ők tudják csak terjeszteni a deltát is...mert aki nincs oltva ,annak negatív teszttel kell rendelkeznie...akkor miről hablatyoltok?? és bármit is ír a megvett sajtó...ha van ismerősöd, érdeklődd csak meg ,kik is kerülnek továbbra is kórházba "covid" miatt!!!
kereső
@Pálinkás Pál: A negyvenes éveinek elején járó, sportos,- sajnos két hét alatt végzett vele a nem létező virus. És nem Ő az egyetlen.Köztük virustagadó-és oltásellenes orvos is.
Ha Te nem is hiszel benne, nem kell lehülyézni azt aki a tapasztalatai alapján IS! létezőnek tekinti a covid virus veszélyességét-és inkább hisz tapasztalattal és szakmai tudással felvértezett orvosnak, kutatónak. Ja és azokat akiket emlitettem, kb. mind úgy állt a virus kérdéshez mint Te-és azt hitték, hogy Ők védettek/immunisak. Az élet, meg a virus rácáfolt. (sajnos).
Pálinkás Pál
@kereső: nincs semmi baj a hozzáállásoddal, egy szót nem szólnék ha nem erőszakoskodnátok az oltással,meg egyéb marhaságokkal...tisztán látszik ,az oltott ugyanúgy viszi a fertőzést, és megfertőzhet mást...tehát az oltással csak magát védi ha fél..ha én nem, akkor hagyjatok békén...nem tudom, ti becsukott szemmel jártok??? meghalt egy 40 éves sportos?? sajnálatos de...haltak meg más fiatalok is hirtelen...senki nem tudja miben...az általatok rettegett járvány halottai átlag 76 évesek...nem érzitek nevetségesnek...csomó ember egészségesen sem éri meg ezt a kort!!
kereső
@Pálinkás Pál: Én nem erőszakoskodom- mindenkinél magánál az értelem- ha nem hajlandó magára vigyázni, márpedig Te is azt mondod, hogy az oltott védve vagyon- na nem teljesen, csak attól, hogy végzetes legyen a fertőzés, akkor mit lehet tenni? azt amit Dudás, Szlávik, Rusvai, a MOK mond/szajkóz- fel kell venni az oltást, és mindenki vigyázzon magára! Mert ha vigyáz, akkor kisebb az esély arra, hogy másokat megfertőz. Logikus nem?
Pálinkás Pál
@kereső: nem igazán érted...ezzel az oltás biznisszel csak kitolják a "járvány" idejét...mert mivel vírus ellen nincs gyógyszer, addig lesz velünk amíg ő is úgy gondolja...semmi bajom nem lenne az oltássál ha valóban az lenne,és nem egy kísérlet ,ahogy az általad említett szlávik elköpte egy interjúban...utána pár hétig parkolópályára rakták...a vírus terjedése meg egyértelműen az oltás hibáját mutatja...csak oltottak hurcolhatják egyik országból a másikba, ergo, megint nem sok értelme van.. mert a nem oltott csak negatív PCR teszttel mehet, tehát benne nincs vírus...
rokker33
@Pálinkás Pál: Sajnos igaza van @kereső: nek ! Fiatalok is halltak meg a szövődmények miatt ami a vírus miatt alakult ki.Nem csak a krónikus beteg hal meg, de mondok neked valamit. Itt Ausztriában is halltak meg fiatalok, pedig nem Orbán kásler és cecillia irányít mégis fiatalok százai betegedett meg pillanatok alatt!Ugye nincs vírus...
kereső
@Pálinkás Pál: Nem érted!! Ha az oltott hurcolja, akkor , ha minél több ember oltott- akkor sokkal kevesebben kerülnek kórházba, ne adj isten halnak meg!! Mert az oltott fertőzött, ha megfertőz egy másik oltott fertőzöttet- akkor mi van?
Ami meg az mRns vakcinákat illeti- nem mondanám "kisérleti"-nek, hiszen a technológia 20+ éve ismert, és más virusoknál is már használták és bevált. És én nem hegyezném ki a dolgot az utazásra- mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy a mindennapi életünk minősőgét mennyire hagyjuk befolyásolni a virustől, mennyire kell bezárkózni, mennyire kell otthoni oktatásra berendezkednie a szülőnek, mennyire tud az egészségügy más betegségekkel IS foglakozni, és ellátni- nálam ezek fontosabb szempontok, mint az, hogy hogyan utazhatok. Egyáltalán- az a lényeg- hogyan élhetem a mindennapjaimat. Nem ez a fontos??
Pálinkás Pál
@rokker33: te megvizsgáltad őket?..talán boncoltál??? ..ja nem...akkor honnan tudod mibe haltak meg??? a világon a hisztiző politikusok elsőnek a boncolásokat tiltották meg, nehogy már kiderüljön hogy a covidos halottak 95 %-a meghalt volna amúgy is.. itthon is a mengele már tavaly májusban, rögtön az elején megtiltotta a boncolásokat...így lett aztán a motorbalesetes is covid halott...és a világon mindenhol így számoltak..az USA-ban a kórházakat az elején anyagilag érdekeltté tették hogy covidosnak jelentsék a halottakat, amit boncolás híján meg is tettek, ki az a hülye aki az ingyen pénz ellensége? és nekem nem ezzel van a bajom...hanem a mellé körített hazug hiszti propagandával..
Pálinkás Pál
@kereső: te valami elemi tévedésben vagy...vírusok ellen NINCS gyógyszer...se gyógymód..a szövődményeket lehet kezelni, meg imádkozni...és látom bevallod...hadd legyen már az én jogom eldönteni hogy vállalom-e a kockázatot..de szemléltetem hátha megérted...szakad az eső...én esernyő tagadó vagyok...attól te elázol az ernyőd alatt??? az meg ha én elázom,legyen az én bajom...
kereső
@Pálinkás Pál: Irtam én olyat, hogy gyógyszer a virusok ellen? Nem! azt irtam, hogy a virusos fertőzés komoly szövődményeit és súlyos lefolyását kerülhetem el az oltással. Semmi mást nem irtam- csak annyit, hogy nagyobb az esélyem a gyógyulásra, mint oltás nélkül. Ami az esernyős hasonlatodat illeti: pontosan erre irtam, hogy mindenkinél magánál az értelem. Ennyi.
Pálinkás Pál
@kereső: nem is személy szerint neked írtam,hanem azoknak,akik erőltetik ezt a marhaságot,..
Eladott Ország
A koronavírus legújabb áldozata. Rossz maszkban ment haza, de volt más krónikus betegsége is. Sokan érdeklődnek honnan lehet így haza menni és regisztrálnának. Kapósabb mint a "kisújszállási asszonyság" vakcinája.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/118282853_928498570963384_7046593060743540135_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=CM9KlhtboD0AX-pemk_&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=b8783589ec06df372dc04cea2602dfb0&oe=61440207
Maszkviselet a nyári kánikulában
canadahun.com/attachments/maszk-visel%C3%A9s-jpg.1757459/
rokker33
@Pálinkás Pál: Nem csak olvasok osztrák napilapot ami leirta, hogy hány fiatal és hány idős beteg halt meg. Komolyan annyira okos vagy mehetsz Cecília mellé cintányéros majomnak xD
Pálinkás Pál
@rokker33: tehát...amit olvasol a sajtóban az szentírás,és úgy is van?...nincs több kérdésem...és akkor csodálkozol ha fideszesnek néznek...
rokker33
@Pálinkás Pál: Miért te honnét tájékozódsz?Azt állítod,hogy nincs vírus és az emberek sem a vírus miatt halltak meg, tehát te egy virológus és doktor vagy és tudsz valamit amit nem társz fel, de nagyobb a valószínűsége, hogy Te is a propin és az ellenzéki médiából okosodsz meg éjjel nappal az ATV meg a Duna tv t nézed! Nincs több kérdésem buta vagy mint egy kő!
Pálinkás Pál
@rokker33: te sutyerák...egy írásomat mutass ahol tagadtam a vírus meglétét!!! van vírus...sőt annyira van hogy hosszú évek óta igazolt a jelenléte Európában...mondom, nem vitatkozok veled... a 30 ezer állítólagosan covidban elhunyt áldozatból mutass 100 aktív korú, nem beteg embert...de tudod mit, elég ha 50 -et tudsz keresni!!! politikai tévéket meg nem nézek , ahogy a kereskedelmi szarokat sem, / a két nagy /..és teljesen felesleges a szövegelésed...attól még az oltott fertőzöttek hurcolják a vírust világszerte, mert oltatlan csak negatív eredménnyel mehet...mert lássuk be , ez az oltás szart sem ér abban ,amiért létrehozták, a fertőzés elkerüléséért ,járvány megszakítására..
justhpeter
@Pálinkás Pál: @kereső: Ameddig a kormány számára van legalább három fontosabb dolog - foci, vallási programok, vadászati kiállítás - mint a vírus elleni védekezés, addig téphetik a szájukat az orvosok, a civilek, az eü. alkalmazottak, nem lesz semmi szigorítás elrendelve. A tavalyi évből tanulhatnánk: addig míg nem tért haza mindenki az adriai nyaralásból semmi nem lett elrendelve. Majd ha az idei "fontos" dolgoknak vége lesz összeül az operett-törzs és meghallgatják Viktor apostol igehirdetését a szükséges intézkedésekről, amiket másnap nyunyóka elrendel.
magyar1
Zárt térben klímák mellett minden szempontból hasznos a maszk, én mindig hordom.
Eladott Ország
@magyar1: Ha a klíma nincs kitisztítva ( évente legalább egyszer) , akkor a maszk ajánlott akkor is ha nincs koronavírus járvány, mert sok benne a baktérium. Így az életünk szerves része lesz a maszkviselet mint az alsónemű nadrág, ha a klímát nem tisztítjuk!
rokker33
@Pálinkás Pál: Nekem a barátom betegedett meg majdnem el is vitte, de tudod mit amúgy ha 100 vagy akár 30 000 ember halt meg azt is leszarom, mert számomra idegen emberek, de a barátom többet ér mint 50.000 dögledező ember szóval pont nem tud érdekelni hogy mennyi ember halt bele! A barátom a mai napig nem gyógyult fel teljesen és csak 30 éves, szóval én elhiszem azt, hogy akár sokan is meghalhatnak, mert 1 közeli ismerősöm már átesett rajta szóval inkább maradj csendben mert már így is annyi hülyeséget hordtál össze hogy az förtelmes!
Pálinkás Pál
@rokker33: nos...egy gyenge szervezetre halálos ez a vírus, ahogy bármi más is..fel kéne fogni hogy az emberiség halandó...és úgy látom miattad megint el kell mondanom, nem a kor számít, hanem az immunrendszer erőssége..ha az tropa ,akkor teljesen mindegy hány éves vagy...arról meg nem én tehetek hogy az időseknek, meg a betegeknek gyenge az immunrendszere általában..de hát leugattátok azokat akik az immunrendszer megerősítésében láttak megoldást, mert abban nincs pénz, mint a szart sem érő vakcinákban.. de mondtam már ,nem érdekel..ha megnézed ,mindig ti kóstolgattok, egyikőtökre sem írok rá általában,csak válaszolok..vagy reagálok rá ,ha egymás közt kóstolgattok...
Lepényleső
...Szlovákiában pl. el sem hagyták,mert vélhetően a várható járvány leküzdése,enyhítése volt a cél?
Itt akkor most honnan,esetlegesen milyen lyukból is fúj a szél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.