Az Egészségügyi Világszervezet szerint egyelőre nincs valódi tudományos bizonyíték rá, hogy valóban szükség lenne harmadik oltásra a koronavírus ellen.

WHO: A harmadik oltás olyan, mintha extra mentőmellényt adnánk azoknak, akinek már van mentőmellényük

Fotó: Pixabay

A Telex cikke szerint a szervezet azt állítja, hogy teljesen erkölcstelen a fejlett világnak ismétlőoltásokat felhalmoznia, amikor a világ nagy részén még egyetlen oltást sem kapott a többség.

A harmadik oltás problémáját a WHO elsősorban egyenlőtlenségi kérdésként kezeli, és mélyen igazságtalannak tartja, hogy a fejlettebb országok a globálisan még mindig meghatározó vakcinahiány ellenére megpróbálják felhalmozni az oltóanyagok nagy részét.

A világ népességének egyelőre csak a 31 százaléka kapott legalább egy oltást a koronavírus ellen.

A WHO szerint súlyos probléma, hogy a jóléti társadalmak saját maguknak már a harmadik oltásokat szerzik meg ahelyett, hogy a szegényebb országoknak biztosítanák legalább az első oltásokat. Mike Ryan, a WHO veszélyhelyzeti vezetője egy szerdai sajtókonferencián erről így fogalmazott:

„Azt tervezzük, hogy extra mentőmellényeket adjunk azoknak, akiken már van egy, miközben hagyjuk fuldokolni azokat, akiken egyáltalán nincs mentőmellény.”

Forrás: Telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.