Az egyik idős beteg azért fizetett több tízezer forintot a kórház dolgozóinak, hogy bennmaradhasson a krónikus osztályon – írja a telex.hu. 

A rendőrség nyomoz egy budapesti kórházban: a főnővér 170 ezret, a főorvos 50 ezret kért egy betegtől
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Havi 170 ezer forintot kért a hozzátartozóktól az egyik budapesti kórház főnővére, hogy egy idős nő bennmaradhasson a krónikus osztályon – tudta meg a telex.hu a 444.hu-ról. Ha ez még önmagában nem lenne elég, a főnővér egy részletes listát is átadott, hogy kinek mennyit kell fizetni.

Az osztályvezető főorvosnak 50 ezret, a helyettesének 20 ezret, a főnővérnek 25 ezret, a gyógytornásznak 5 ezret és a 10 nővérnek fejenként 7-7 ezret.

Az ügy nyomán a kórház vezetése belső vizsgálatot indított, ami nem jutott eredményre, ezért megkeresték a Nemzeti Védelmi Szolgálatot (NVSZ), amely nyomozni kezdett az ügyben. A Szolgálat feljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás jelenleg is zajlik. 

A rendőrség közleményt adott ki az ügyről, amelyben az olvasható, hogy vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya. A rendelkezésre álló adatok szerint egy fővárosi kórház főápolója hozzátartozóktól pénzt vett át egy idős asszony egyhavi – a társadalombiztosítás keretében a beteg számára egyébként ingyenes – kezeléséért. A 45 éves főnővért a budapesti rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, a nő nem tett vallomást.

Fernezelyi Borbála, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szakértője azt mondta a 444.hu-nak, hogy szerinte helyes, hogy a kórház igazgatója vizsgálatot indított, amint tudomást szerzett a korrupciógyanúról. Ugyanakkor nem egyedi esetről van szó, hanem rendszerszintű problémáról. 

Forrás: telex.hu, 444.hu
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A korrupt vezetés kurmány szinten,kitermeli a korrupt munka erőt!Tudok olyan helyről a világban,ahol ,még a beteg szállító is kenhetetlen!Ahol turulbasznádiasan nyomják a nemzethy szart,semmi jóra nem számíthatunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.