Ma indult az ellenzéki előválasztás a támogató aláírások gyűjtésével. Egyúttal az is hivatalossá vált, hogy van 11 olyan választókerület, amelyben már is tudjuk, ki lesz a kormánypárt kihívója a jövő évi választások során – írja az alfahir.hu.

Ez a 11 jelölt már biztosan a Fidesz kihívója lesz 2022-ben
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az ország 106 egyéni választókerületből 11 olyan van, amelyben már most megvan, ki lesz a Fidesz 2022-es kihívója. Azaz, tizenegy politikus már 2021 őszére elérte, hogy az adott körzet minden kormányt váltani szándékozó ereje őt támogassa.

Persze, ez még nem jelenti egyből azt is, hogy meglesz a parlamenti mandátum, hiszen eltérőek a körzetek esélyei, ugyanakkor az esetükben már most kialakult a régen várt egy az egy elleni verseny a NER-jelöltjével szemben – írja az alfahir.hu

A 11 jelölt közül 5 tartozik a Jobbikhoz, 2 az LMP-hez, illetve 1-1 az MSZP-hez, a Párbeszédhez és a Momentumhoz. Emellett az alfahir.hu az indulók személyét is összegyűjtötte. 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében Jézsó Gábor indul az MSZP színeiben. A jelölt azután maradt egyedül az előválasztáson, miután a napokban Bíró László visszalépett a javára.

Sok budapesti körzetben nemcsak az ellenzéki előválasztás, de a 2022-es országgyűlési választás is lefutott(nak tűnik). Ilyen a 10-es választókerület is. A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea 2018-ban 48,15 százalékkal nyerte a mandátumát.

Budapest 11-es választókerületében a DK-s Varju László indul. Ő már 2018-ban is egyéni mandátumot szerzett (40,8 százalékkal).

Bács-Kiskun megye 4-es számú választókörzetét korábban Lezsák Sándor (Fidesz-KDNP) nyerte 60,21 százalékkal, míg Kis-Szeniczey Kálmán az LMP színeiben 2,92 százalékot hozott. Most ismét Kis-Szeniczey indulhat az ellenzék oldalán.

Mátraballa volt polgármestere, a jobbikos Dudás Róbert nagy eséllyel indul 2022-ben a Hevesi 2-es választókörzetben. A legfontosabb kérdés, hogy sikerül-e a térség kistelepüléseiben mozgósítani, meg odafigyelni a különböző utaztatásokra...

Csányi Tamás lesz Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú egyéni választókerületének ellenzéki jelöltje. A jobbikos Csányi 2018-ban kevesebb mint kétezer szavazattal vesztett, jövőre minden kormányváltó őt támogathatja. 

Komárom 2-es választókörzetében jó eséllyel egy igazi csatát láthatunk majd az ellenzék által már most teljes mértékben támogatott jobbikos Nunkovics Tibor és a fideszes Völner Pál között 2022-ben. 

A Momentumos Gyenes Szilárd Nógrád 2-es választókörzetében indul. Ő volt az egyik olyan politikus, akiről kiderült, hogy a Pegasus kémszoftver működött a telefonján.

Az LMP társelnöke egyedül maradt az ellenzéki térfélen: dr. Schumck Erzsébet Pest 9-es választókörzetében száll harcba. 

Somogy 3-as választókörzetében, a Jobbik színeiben induló olimpiai bajnok, Steinmetz Ádám 2018-ban 37,18 százalékkal lett második, Móring József (Fidesz) pedig 51,85 százalékkal győzött. Soknak tűnik a 13 százalékos különbség, de itt most valóban áthidalható ez egy jó kampánnyal. 

Szintén a Jobbikra vár a feladat, hogy visszaszerezze az ellenzék a tapolcai körzetet, Veszprém 3-as körzetében. Rig Lajos egyébként egyszer már nyert itt úgy mandátumot 2015-ben. 

Forrás: alfahir.hu
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ők 11-en a mutyibajnokság első nyertesei...
ómió
@Horizont: Moslékkoalíciótok kormányra aspirál, bolsiék fajkreténje!? De ott a jelszó, bolsi baromarc, az elkúrtuk meg a hazudtunk reggel, éjjel meg este lesz, felváltva! Ne hazudozz itt másról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.