Összegyűlt a 20 ezer ajánlása a budapesti főpolgármesternek, ám folytatják tovább az aláírásgyűjtést.

Hétfő este írta ki Facebook-oldalára Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, az MSZP és a Párbeszéd által támogatott ellenzéki miniszterelnök-jelölt, hogy az ellenzéki előválasztáson – melyre hétfőn indult el az ajánlásgyűjtés – már összeszedte a szükséges 20 ezer aláírást – írta meg a hvg.hu.

Előválasztás: Karácsony Gergely már összegyűjtötte a szükséges aláírásokat

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

"Kollégáim jelzése alapján már hétfőn, kevesebb mint 24 óra alatt összegyűlt a szükséges 20 ezer aláírás, köszönöm, megtisztel a bizalom. Megyünk tovább, folytatjuk az aláírásgyűjtést is az utolsó lehetséges időpontig. A változás elkezdődött!"

- írta bejegyzésében Karácsony.

A cikk szerint a hétfőn kezdődött, és szeptember 6-ig tartó időszakban gyűjthetik az ellenzéki képviselő- és miniszterelnök-jelöltek az ajánlásokat: előbbieknek 400, utóbbiaknak 20 ezer aláírás szükségeltetik. Míg a képviselőválasztás egykörös lesz, addig a miniszterelnök-jelölteknek kétkörös lehet a verseny, ha az első körben egyiküknek sem lesz 50 százalékos, vagy annál nagyobb a támogatottsága.

Forrás: hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Gratulálok! Győzzőn a jobbik :)
Le kell takarítani orbant es a fideSSt a politikai színpadról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Horizont: Számomra 2 ember jöhet szóba. Vagy Jakab Péter vagy Toroczkai!A többi ellenzék szóra sem érdemes!Orbánt elkell zavarni ez biztos és Tarlós annyiban volt jó hogy kormány közeli kulcs figura volt és ez nem biztos hogy rossz volt!Most Orbán bosszúja az egész fővárost érinti ezt nem vitatom, de Karácsony elbukott. Ha véletlenül ő lesz a miniszterelnök akkor is egy töketlen ember marad és Orbánnal szemben semmi esélye sem lesz, mert túl puhány Orbán meg agresszív!
rokker33
@Horizont: Mi bajod vele. Egy lepukkadt lusta cigányokkal teli putriból egy élhetőbb falut csinált és nem csak a magyaroknak, hanem a cigányoknak is dolgozni kell!Én örülnék, ha ő is indulna!
Yoda69
@Horizont: Helyes :)
Nalam Dobrev, Karacsony, Jakab a sorrend, de termeszetesen aki nyeri az elovalasztas arra fogom adni a voksom jovore.
Ezt minden demokratanak, aki vissza akarja allitani a Koztarsasagot es seggbe rugni a diktatort, igy kell tennie.

Dontson a tobbseg, es a tobbseg szava szent.
solidedge
@Shikari: Az utolsó felmérés szerint Karácsony pontosan Budapesten örvend nagy népszerűségnek. Természetesen sokan nem fognak rá szavazni, de ez most a kisebbség.
Clavigo
@Shikari: Te kire fogsz voksolni,,román migráncs ?
terlasz
20.000 aláírást nem nehéz összegyűjteni országosan. A végeredmény nem ezen múlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.