A főváros 15 civil ötletét valósítja meg egymilliárd forintból.

Minderre az úgynevezett „részvételi költségvetésből” telik majd, a lakók szavazatai alapján. A keretet hajléktalanoknak fenntartott üres lakásokra, közvécékre, padokra, zebrára, legális graffitifalra költik. – írja a Telex.hu.

Jótékonyság: Budapesten a legtöbben hajléktalanoknak adnának lakást, most meg is valósulhat

Karikó Katalinról készülő graffiti a belvárosban. Fotó: Instagram

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a város vezetőinek keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a főváros egymilliárd forintot különített el olyan ötletek, fejlesztési célok megvalósítására, amelyeket a budapestiek jelöltek meg, írja az MTI. A beküldött mintegy 700 ötletből 53 került szavazólistára, ezeket egy civilekből álló részvételi tanács választotta ki. Az ötletekre összesen 13 244 szavazat érkezett a fővárosiaktól.

Le Marietta, a Nyitott Budapest Társadalmi Együttműködési Osztály vezetője a nyertes projekteket ismertetve elmondta, hogy a legtöbb szavazat (3902) a Gondoskodó Budapest kategóriában szereplő „Üres lakások felújítása és bérbeadása hajléktalansággal küzdőknek” elnevezésű ötletre érkezett. Az ötlet arra irányul, hogy a rendelkezésre álló 50 millió forintból – civil szervezeti segítséggel – önkormányzati tulajdonban álló lakások újuljanak meg az érintettek bevonásával, majd számukra történő bérbeadással.

Forrás: Telex.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
De már nekik efftársilag most is ott van a "komfortos aluljáró"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.