Az MSZP szerint a kormány a koronavírus-járvány legsúlyosabb időszakában nem a probléma megoldására, hanem arra fordított nagy erőket, hogy eltitkolja az egészségügy valódi helyzetét – mondta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője kedden, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, egy normálisan működő országban senkit sem érhetne hátrány, amiért beszámol a valóságról, Magyarországon azonban az egészségügyi dolgozók csak név nélkül nyilatkozhattak, mert féltek a kabinet bosszújától. – számol be az MTI.

A kormány eltitkolta az egészségügy valódi helyzetét, ez bizonyítja az MSZP szerint

Illusztráció: 123rf.com

Bangóné Borbély Ildikó sajtóhírekre hivatkozva kiemelte: budapesti és vidéki kórházakban is előfordult, hogy rangsorolni kellett, mely betegek kerülhetnek lélegeztetőgépre, mivel a berendezések működtetésére nem állt rendelkezésre elegendő személyzet. A járvány csúcsán hatvan év felettinek "nem nagyon volt esélye" lélegeztetőgépre kerülni – tette hozzá.

A kormánynak meg kell válaszolnia a védekezéssel kapcsolatos kérdéseket, és a jövőben sem szabad titkolóznia, mert a hasonló helyzeteket csak akkor lehet sikeresen kezelni, ha a kabinet nem gyerekként, hanem egyenrangú partnerként kezeli az állampolgárokat – mondta.

Az MSZP politikusa közölte, válaszokat várnak Orbán Viktor miniszterelnöktől arra, hogy több mint 30 ezer elhunyt koronavírusos beteg után mennyire tartja sikeresnek a védekezést.

Ebben a kérdésben egyébként a Dierkt360 portál jelentett meg nagy vihart kavaró tényfeltáró riportot.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Bangóné megszólalt,jaj de jó!Rúgózik még vagy kettőt,jövőre megy ő is a levesbe!
Nessy
@NKF: Eltitkolta, vagy sem? Újságíró, tv kamera a közelébe nem mehetett a kórháznak, az orvosok, ott dolgozók nem nyilatkozhattak. Volt pár régi időkből származó kép, az volt az "illusztráció"! Amit láttunk, azok külhoni beszámolók voltak. Ezért sem vették komolyan sokan a betegséget, mert nem tudták mivel jár. Sokáig tilos volt beszélni a lélegeztetőgépekre került betegek magas halálozási arányáról.Egymással sem beszélhettek más intézmények orvosai, szakdolgozói. Nem beszélhették meg pl. az alternatív lélegeztetés alkalmazását, előnyeit, hátrányait.És ennek bizony a betegek látták kárát.
ómió
Nem baj, efftársak! Majd ti meghazudjátok! Athina is besegít!
Clavigo
@ómió: Te agyirokkant... békemenetelhetnél valahol te seggarc. Napidíjért,persze. Ott aztán elvtársozhatnál,,reggeltől-estig,,,gyagyás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.