Az ország észak-keleti felében még eshet, de szerdára visszatér a nyárias, napsütéses idő.

Kedden késő estig főleg az ország északi felében alakul ki zápor, az északkeleti megyékben zivatar, majd mindenütt megszűnik a csapadék, közölte előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszaka is gomolyfelhők sodródnak fölénk, emellett a déli megyékben a fátyolfelhőzet is megnövekszik. Kevésbé felhős, derült helyek az éjszaka második felében az ország északi harmadán valószínűek.

Ma még kellhet az esernyő, de nincs minden veszve

Fotó: 123 RF.com

Szerdán napközben fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok lesz a napsütés (a legtöbb az Észak-Dunántúlon várható), de a déli, délkeleti határvidéken vastagabb lehet a felhőzet, ott kevesebb napsütés valószínű. Az északias szelet a Nyugat-Dunántúlon, éjszakától már a Tiszántúlon is, helyenként erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán pedig 20 és 25 fok között várható.

A kontinens időjárásában jelentős változások zajlanak le. A Brit-szigetek feletti magasnyomás peremén érkező hűvös levegő elérte Közép-Európa térségét, egycsapásra véget vetve a nyári időnek. A meleg, nyári idő visszaszorult a mediterrán térségbe, ahol változatlanul sok a napsütés, és a délutáni órákra 30, Görögországban és Spanyolországban 35 fok köré melegszik fel a levegő, sőt utóbbi tájakon még 40 fok is előfordul.

A fenti magas légnyomású terület peremén újabb front egyelőre nem ér el bennünket, mérsékelten meleg, a sokévi átlagnál hűvösebb időre számíthatunk, többnyire sok napsütéssel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.