Lesújtó adatok láttak napvilágot, ami a gyerekek mentális állapotát illeti. 

A Blikk.hu szerint kritikus helyzetekről számoltak be a pedagógusok, a gyerekek körében pedig minden eddiginél több szorongást, pániktünetet, illetve depressziót okozott a COVID-19 járvány – derül ki az UNICEF Magyarország és a Publicus Intézet közös kutatásából.

Lesújtó állapotban vannak a gyerekek mentálisan: halálfélelem a kicsiknél, függőség, anorexia és depresszió a kamaszoknál

Képünk illusztráció!
Fotó: 123 RF.com

Az UNICEF Magyarország és a Publicus Intézet korábbi, reprezentatív kutatásaiban a szülők nyilatkoztak gyermekük mentális állapotáról, ezúttal azonban gyermekpszichológusokat, pszichiátereket és pedagógusokat kérdeztek a COVID-19 járvány, valamint az ehhez kapcsolódó lezárások mentális egészségre gyakorolt hatásairól. A kvalitatív kutatás során felvett beszámolókból nem csak az derül ki, hogy miként hatott a koronavírus-járvány a gyerekek mentális egészségére, hanem az is, hogyan viselték a bezártságot és az online oktatást az említett szakemberek.

A megkérdezettek egyöntetű véleménye az, hogy a járvány és a bezártság komoly negatív hatással volt pszichológiai jóllétükre. A szociális elszigeteltség miatt leginkább a szorongásos és pániktünetek erősödtek fel, valamint megnőtt a lehangolt, motiválatlan, depressziós kamaszok száma, illetve az ehhez kapcsolódó öngyilkossági gondolatok és kísérletek. Jellemző volt még a kényszeresség, valamint az evészavar több formája is: voltak olyan kamaszok, akik akár 20-30 kilót híztak, míg mások önértékelési problémái anorexiához vezettek. A napirend felborulása és a túlzásba vitt játékhasználat alvási nehézségeket okozott, a diákoknál előfordult, hogy óra közben vagy ahelyett is játszottak, így a tanulásban lemaradtak. Kisebb gyermekeknél gyakori volt a halálfélelem, a túlzásba vitt kézmosás. Több pszichológus számolt be depresszív tünetekről, például lehangoltságról és motiválatlanságról, amelyet egyértelműen a szociális elszigeteltséghez, online oktatáshoz kötnek.

A pedagógusok és szakemberek tapasztalatairól a Blikk.hu cikkében olvashat részletesebben. 

Forrás: Blikk.hu 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ide vezet a covid-terrorista politikusok, orvosok, virológusok és a fősodratú média állandó, napi szintű rémisztgetése egy nevetséges nátha vírussal, amit ma már minden épeszű ember tud, hogy se nem veszélyes, se nem halálos főleg nem a gyerekekre nézve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Horizont: pedig igaza van...szerinted miért nem engedik a boncolást?...mert akkor rögtön kiderülne a kamu...
division
@Horizont: Minek állsz szóba ezzel a kreténnel? Én már nem teszem, az ilyen sötét konteós agyatlanokra kár a szót is vesztegetni.
division
@Horizont: Soha nem fognak. Ezek mind a Szövetkezet Tv - n nevelkedtek, példaképeik Gődény, Pócs, Tamasi, Fórizs a szélsőjobbos háziorvos, és így tovább. Élnek a 4 fal között, még a kaját is úgy hozatják, és onnan osztják az észt a nap 24 órájában. Ha jól megnézed, azonnal reagálnak ahogy ír nekik az ember, életük a propi. Rokonaimat például már kripliknek nevezte ez az "okos" ember:-)
ómió
És ezen az "efftársi oltáspártiság" se segített?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.