Rusvai Miklós szerint.

A virológus szerint jövő héttől már a fertőzöttségi adatokban is változás állhat be az augusztus 20-ai többnapos tömeges rendezvények miatt. 

Szakértő: jövő héttől tömeges fertőzöttség jöhet az augusztusi népünnepély miatt

Közönség Deák Bill Gyula bluesénekes koncertjén a Szent István-napi rendezvénysorozathoz kapcsolódó Retro Bulin a Tabánban 2021. augusztus 22-én. MTI/Kovács Attila

Rusvai Miklós, virológus a Blikknek beszélt arról, hogy már most látni lehet a szennyvízadatokban, hogy

„a népünnepély megtette nem kívánt hatását”.

A szakember hozzátette azt is, hogy Budapesten és Szegeden koncentráció-növekedést tapasztaltak.

"Jövő héttől valószínűleg már a koronavírussal fertőzöttek számán is látjuk ezt”

– jósolta a virológus.

Rusvai számításai szerint az esetszámok az iskolakezdés után 8-10 nappal megint növekedni fognak, a gyerekek ugyanis eddig táboroztak, nyaraltak, de most hirtelen nagy közösségbe mennek, ahol könnyen terjedhet a vírus.

Forrás: Blikk.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
@Szevasztok: Pont most grasszáljuk körbe az országot, s hozzuk visszük a DELTÁT!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: te igen hülye...mindenki halandó...de abban biztos lehetsz hogy ettől a náthától nem fogok még orvoshoz se menni...azt meghagyom a csenevész fostosoknak akik inkubátorban töltik az egész életüket,,mellesleg mit pofáztok,be vagytok oltva...ja...hogy szart sem ér azt oltás??? akinek szar az immunrendszere az oltással is kórházba ,temetőbe kerül???de nem baj,olvasgassátok csak a kamu híreket...engem nem zavar...
Peller Anikó
@Fletó: 12:35, khöhöm, aztmondja Fletó. Akkor de, éppen gyurcsányoztál.

Amúgy nem szokott kotyogni a fejed?
division
@Pálinkás Pál: A kamu híreket te olvasod, ami nem baj, csak ide is belinkeled, az viszont már baj. Mondjuk azért annyira nincs nagy jelentősége, a tanult embereket úgysem tudják az ilyen konteós hírek meghatni, akik meg elhiszik az legyen az ő bajuk. Youtube, Facebook, a két hiteles forrás minden antivaxxernek, ott lehet csemegézni.
esperanza
@Emmersson71: Halaszle fesztivalt szept.-ben szoktak rendezni. Ha jol tudom tavaly nem volt , iden sem lesz! Viszont most van a SZIN. www.programturizmus.hu/ajanlat-szegedi-ifjusagi-napok.html
Nessy
Az az érzésem, hogy az Eucharisztikus kongresszus rendezvényeinek résztvevőit Isten nem igazán fogja megvédeni! Minket sem, amikor hazamegy a sok ezer turista, zarándok, akik országokon keresztül érkeznek majd hozzánk. Nyáron még nem igazán volt jelen a vírus, most viszont már az időjárás is a malmára hajtja a vizet! Lehet, hogy valóban sokan nem lesznek súlyos betegek, viszont a szövődmények ettől függetlenül kialakulhatnak. A kezdeti vírusgazda állapotról nem beszélve.
FLETÓ
@Eladott Ország: Valami intelligensebb javaslat?! (Nekem itt azt mondták, hogy te olyan okos, intelligens, stb. ürge vagy, hogy más nyugodtan elbújhat melletted!)

Ehhez képest...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.