Úgy gondolja, a főpolgármester lenyúlta az ötletét.

Gyurcsány Ferenc felhúzta az orrát Karácsony Gergely bejelentése miatt
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Ma jelentette be Karácsony Gergely, hogy ha nem lesz Budapesten Diákváros, akkor atlétikai vb sem.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán reagált Karácsony szavaira:

Tegnap a fővárosi DK frakció javaslatot nyújtott be, hogy Budapest álljon el az atlétikai VB megrendezésétől, mert a kormány az erre vonatkozó megállapodást megszegte, amikor lemondott a Diákváros felépítéséről.

Ma reggel a főpolgármester sietve be is jelentette, hogy bizony akkor így nem lesz atlétikai VB. A politikában nincs szerzői jog. Örülni kell annak, ha valamely javaslat támogatókra lel.

Na meg az se baj, ha tudunk kemény döntésekhez bátorítást adni.

Szóval köszönet Gy. Németh Erzsébetnek és a DK fővárosi polgármestereinek

- írta Gyurcsány, hogy mindenki tisztában legyen vele: ez bizony a DK ötlete volt.

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
@FLETÓ: Drága jó miniszterelnökünk (hogy húzna már el innen Grazba) bevallottan imádja a jóféle nemzethi pálinkát, gyakran fotózkodik is a nedűvel, őt egy ilyen kis Gyurcsány ebben sem tudja lekörözni. :)
kereső
@nemkati: "A pálinka alapvető élelmiszer"- mondta orbán.
kereső
@FLETÓ: Hé bohócsipkás! Ott voltál, hogy ennyire tudod?
namihami
@FLETÓ: Viktorunk itta meg helyette és elment nyilatkozni a Kossuth névre hallgató fidesz(köz)rádióba.
kereső
A cikkhez: a javaslatból politikai tőke Karácsonynak Pesten.
Macskaszem
@Shikari: Talán erről kéne megkérdezni a magyarságot, nem az óvodások nemváltó műtétjéről, ami nem volt, nincs és nem is lesz lehetséges soha. Ja, erről nem lehet, mert kiderülne, hogy csak orbán meg az idióta birkái akarják.
bencemacska
Nem hiszem el, hogy Gyurcsány nem tudja - és ez érezhető is a bejegyzéséből - hogy az engedélyt csak a Közgyűlés vonhatja vissza és annak napirendjét a Főpolgármester terjeszti elő, a többiek vagy egyetértenek, vagy elutasítják.
Persze vannak, akik csak a viszályt szeretik!!!
kereső
@bencemacska: De, ha igaz, amit GYF állit, akkor nem Karácsony kezdeményezte a "vétót!"- magától. És természetesen nem is Ő dönthet egyedül.
Béla333
Feri a pilitizálását arra építi, hogy:
""Ha valamit nem tudsz legyőzni, állj az élére (… és irányítsd a saját céljaid szerint) "?"

Előszeretettel lopja el más ellenzéki pártok kezdeményezéseit, így most semmi joga szóvá tenni, ha más teszi ezt vele...
ómió
Na! Ezek még mindig meglopják egymást is?
kereső
@Béla333: Most "ki lopott meg kit?" Bélám. Nem is történt lopást, csak éppen KG magának vindikálta a más javaslatát, és egy személyben kiván dönteni.Nem úgy lett volna fer, ha azt jelenti be, hogy támogatja a DK-s polgik javaslatát?
kereső
@Béla333: De azért "Gyurcsány"!!- meg a kabátlopás.
bencemacska
@kereső: ma, 13:00
Vannak emberek(?), akik csak úgy érzik jók magukat, ha viszályt szíthatnak. Arra nem is gondolnak, hogy a főpolgi egyedül nem dönthet - de nem is akar - közgyűlés összehívása pedig nem régen vált engedélyezetté.
És Karácsony tényleg reménykedett a legvégsőkig O1G szavahihetőségében!
Nyírfa
Ha tényleg a DK javaslata, akkor azt akként is kellett volna interpretálni. Gyurcsány ezt nem hagyta annyiban, bár jobb lett volna, ha négyszemközt szól Karácsonynak, hogy kiegészítésre szorul a bejelentése. Nagyon bosszant, ha az ellenzékiek nem viselkednek a kormányváltó céljaikhoz méltóan.

Egyébként nem értem: beletörődtek, hogy lesz fudan? Nem arról volt szó, hogy kormányra kerülésük után lefújják, felmondják, semmisnek tekintik a kínaiakkal kötött szerződést?
És miért csak akkor akarják lemondani a világbajnokságot, amikor már épül a fudan? Vagy hogy gondolták? Ha a kormány már most beintett a fővárosnak a diákváros tekintetében IS - és tudjuk, hogy megtette - akkor mire fel a ha. Mire fel a várakozás?
Tényleg nem értem. Olyan határozottnak és elszántnak kéne lennie a főváros vezetésének, amire a kormány érdemben hátrál meg, nemcsak stratégiailag.
bencemacska
@Nyírfa: ma, 13:46
Erről a témáról mindenkinek meg van a saját véleménye, pártállásától és vérmérsékletétől függően.
Szvsz Karácsony értelmes, körültekintő szakember (politológusként is!), mindenki véleményét meghallgatja, utána dönt és azzal terjeszti a Közgyűlés elé. Pl. ezért nem akart addig véleményt sem mondani, amíg nem lehetett közgyűlést összehívni!
"A magyar kormány a Diákváros helyét átadta a Fudan kínai kommunista egyetemnek, ezzel felrúgta a fővárosi vezetéssel korábban megkötött megállapodást, ezért a DK fővárosi frakciója is kezdeményezi, hogy a főváros álljon el a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésétől. Ezt jelentette be a Facebookon a főváros DK-s főpolgármesterhelyettese, Gy. Németh Erzsébet nagyjából egy órával Karácsony Gergely főpolgármester hasonló bejelentése után."
telex.hu/belfold/2021/08/26/gy-nemeth-erzsebet-szbo-timea-fudan-diakvaros-atletikai-vb
kereső
@bencemacska: Miben reménykedett? Ha Karácsony Gergely még mindig, most sem ismerte ki orbánt, akkor nagyon naiv, és megvezethető. Ennél nyiltabban még senki nem hazudott az országnak ,(és Uniónak) mint orbán. Nem egyszer, nem kétszer, hanem folyamatosan, amikor szóra nyilik a szája. Egyébként meg a Fudan eldöntött tény, már vagy két hónapja tudjuk.Akkor mire vártak? Sült galambra, vagy arra, hogy kicsit hűvösebb legyen?
Nyírfa
@bencemacska: 14.54

Nekem Gergely emberileg a zsánerem, de ez nem jelenti azt, hogy hibátlan, vagy, hogy annak akarnám látni. Ha érettebb nép lennénk, akkor a Bajnai-Karácsony vonal kapott volna/kapna 2/3-ot. De a magyar az izomból ért, és a DK-nak van ökle is, nemcsak esze. Ez van.
Visszatérve a cikk tárgyára: Gergely a jelek szerint nem egyeztetett a a DK-frakcióval a bejelentés szándékáról. Tegyék helyre egymás között, és mi, választók ne ezen rugózzunk.
Azon azonban igen, hogy akkor hogyan is áll a fudan és a diákváros ügye. Mert ez a lényeg. Ha ebben az ügyben nem adnak KO-t a fidesznek, akkor mire számíthatunk egy esetleges győzelem esetén?
NKF
Milyen 2/3-ról álmodtok aranysziveim?Olyan sötétek vagytok mint egy tekercs kátrány papír!
Fletó meg meg mit ugrál?Őt még soha senki nem választotta meg!Nyikhaj volt világéletébe!
bencemacska
@kereső: tegnap, 17:11
Szerintem jó taktikus Karácsony, megvárta a legutolsó pillanatot, nem akart a Közgyűlés nélkül dönteni, és OV ez irányú írásos nyilatkozatát is megvárta!
Én szeretnék olyan higgadt lenni, mint ő! Figyeltem a polgármesteri tevékenységét is, amikor nagyon, nagyon kisebbségben volt a Közgyűlésben!
bencemacska
@Nyírfa: tegnap,17:57
Nagyjából egyetértek, de szerintem a DK nem is támadja őt, Gy.F bejegyzése nem arról szól, ami itt a címben le van írva! Nálam az arról szól, hogy Karácsony megvárta a legnagyobb ellenzéki párt írásbeli véleményét IS, mielőtt nyilatkozott.
Szvsz. mIndig összhangban cselekszik a helyetteseivel és ezt bizonyítani is tudja!
Edmond Dantes
@Shikari: Na megszólalt a meleg takony.Ennyi.
Edmond Dantes
@Shikari: Örülök,hogy melegként legalább van önkritikád.Semmi baj.Öszinte vagy,hogy még takonynak is tartod magadat,találó,kár,hogy nem én találtam ki.
Edmond Dantes
@Shikari: Ne őrjöngjél,nem szégyen,hogy a fiúk végbélrózsáját szagolgatod.Csak gusztustalan,amilyen a stílusod.,olyan meleg takony.
pécsi
a NAGY ELQURÓ.Nem tetszik, ha a tanitvány próbál önálló lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.