A 444.hu számolt be róla, hogy az elmúlt időben mintha sűrűbben szólna be az Orbán-kormánynak Matolcsy György jegybankelnök, mint korábban.

Matolcsy és Orbán harca okozhatja a Fidesz bukását? – Egyre komolyabb a feszültség a párton belül!
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Korábban is volt már rá példa, hogy Matolcsy nem értett egyet mindenben a kormány aktuális gazdaságpolitikájával. A járvány második hulláma óta viszont sűrűsödnek a kritikus cikkek, kiszólások, aggodalmaskodó sajtótájékoztatók.

Mostanra ráadásul a jegybankelnök egész cikksorozatot indított,

amelynek fő témája a kormány éles kritikája, ezek a cikkek pedig nem máshol mennek, mint a kormánypárti médiabirodalom leginkább szimbolikus termékében, a Magyar Nemzetben.

Matolcsy egy ideje kifejezetten élesen bírálja a kormány válságkezelő gazdaságpolitikáját, sőt, azt, ahogy Orbán Viktor az elmúlt 8 évben megszervezte és kiosztotta a gazdasági feladatokat a kormányaiban.

Mindez persze nem lenne teljesen meglepő egy olyan rendszerben sem, ahol – ahogy elvileg Magyarországon is – a jegybank a kormánytól független gazdaságirányító intézmény, szigorú mandátummal és kevés, de annál hatásosabb eszközökkel.

Matolcsy György jegybankelnöksége viszont pont nem erről szólt, hanem arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a kormány kéz a kézben, úgymond stratégiai szövetségben dolgoznak együtt. 

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mi a francról akarják elterelni a figyelmet, ezzel az "ál harccal"? Mi készül orbanisztában a költségvetés, és a pénzügyek területén???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Vagy egy jó kis trükk az egész. Mint a foglalkoztatottsági statisztika.
relatív
A regnáló bukását a hozzá nem értése, pökhendisége, és a szakadékba való kormányzása buktatja meg. A hozzá dörgölődzök pedig a közpénz orbitális elrablásának segítése miatt vonhatók felelősségre, bármennyire IS eszkuzálják magukat a bűnök elkövetésében !
Namely
@sgl: "Aztá lehet Matót is elszámoltatni a 100 milliárdok ellopása opkán. "
há' nem is igaz, Matolcsy 100.000 milliárdot lopott el, ezt mindenki tuggya :S

cikkhez:
Az firkálmány, akarom mondani elemző cikk szerzője elfelejtette belevenni a holdtölték és napfoltok Szíriuszhoz viszonyított helyzetét, valamint az árapály-ciklusok váltakozásának amplitúdóját.
Egyébként minden igaz, valóban ez a Fidesz bukását jelzi.

Az, hogy az utolsó 2 bekezdés ellentmondásban van a mondanivalóval, nem zavarta a firkászt. Elvégre a bőgőmajmok úgysem jutnak el odáig.

:D
Gazella
Harc?? Hát legyen harc!!!
Bukjon mind a kettő!!!
ómió
És még mindig nem tudtátok őket összeugrasztani, efftársak!?
balos
Tudod,ha orrodat oda dugód,ahol a fideSSes kezdődik,hát abból csak szarosan tudod kimenteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.